74'
80'

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

15 december 2012 14:30

WOUDENBERG – Na de serie nederlagen is Dames 4 weer helemaal opgeleefd en na het gelijke spel tegen Vreeswijk won het in een spectaculaire tweede helft van Woudenberg. Daarmee gaat de ploeg vol vertrouwen de verliezerspoule in waar gelijkwaardige tegenstanders in 2013 staan te wachten. In de laatste competitieronde leunde het elftal op een aantal externe krachten, maar blonken ook de eigen speelsters uit. Op het nippertje droeg Dames 4 de laatste plaats over in de viede klasse en gaf de overwinning ook twee aanvallende dames een extra boost.

Vera en Manon snakten naar een persoonlijk succesje nadat het voetbal de eerste competitiehelft vooral veel op de eigen helft afspeelde. En omdat het glorieuze moment maar uitgesteld werd, sloeg de wanhoop soms toe. In de wedstrijd tegen Woudenberg verlosten beiden zich van een complex en hielpen ze Dames 4 aan een heerlijke overwinning. Het scoreverloop in de tweede helft stond gelijk aan een spannend boek waarbij je als lezer geen idee hebt of het einde goed gaat aflopen. Dankzij het geloof in de zege en de handelswijze waar dit mee gepaard ging, inden de paarshemden de terechte drie punten. En dat allemaal ondanks de aanwezigheid van de fabelachtig goede spits bij Woudenberg die de verdediging tot op het bot uitdaagde met fraaie bewegingen, continue dreiging en uitputtende sprints wat haar twee doelpunten opleverde.

Het gele gevaar kwam totaal niet uit de verf de eerste tien minuten. Dames 4 speelde verzorgd, initiatiefrijk en vond vaak de vrije dame op het middenveld. In de spits speelde Suzanna als aanspeelpunt en achterin bleken de zaakjes direct op orde. Na een slimmigheidje, waarbij Ody na 5 minuten omschakelde van 4-3-3 naar 4-4-2, ontstond er nog vaker een vrije dame op het middenveld. Kansen creëerde de ploeg ook. Suzanna vond al in de eerste minuut de keepster op haar weg en Manon schoot van een meter of acht vol tegen de lat na een uitgespeelde aanval. Woudenberg loerde op de counter en was daarin gevaarlijk. Eenmaal ontsnapte de spits aan Linsey, maar keepster Emma dwong haar naar de hoek en met een uiterste inspanning keerde ze het schot fenomenaal. Na de goede beginfase kakte Dames 4 iets in, waardoor de kansen afnamen en het met 0-0 de rust inging.

In de wetenschap dat Woudenberg zeker nog wel een kans zou krijgen, maar dit niet ten koste mocht gaan van het eigen spel, slikte Ody al snel een teleurstelling. Vanuit een onmogelijke hoek – zeker twintig meter van het doel – draaide de spits zich vrij en kegelde  het leer in de verre kruising: 1-0. Er volgde een fase van tien minuten waarin weinig gebeurde, maar het bleek stilte voor een ongekend harde storm. Manon greep het laatste deel van de wedstrijd aan om te excelleren en samen met maatje Irene en Tamar die als laatste man voor haar verdediging ging spelen, kantelde de wedstrijd. Op achttien meter van het doel mocht Manon aanleggen voor een vrije trap. De geplaatste bal ketste terug van de lat en spits Vera – ze stond op het punt om gewisseld te worden – volleerde knap en hard de rebound binnen: 1-1. Direct scoorde Ody ook 1-2. Suzanna schoot eerst met links een boogbal op de lat en terug gekaatste bal plaatste ze met rechts gemikt in de lange hoek: 1-2. Lang genoot Dames 4 niet van de voorsprong, want toen een diepe bal tussen de verdediging en Emma viel, profiteerde de sterke spits met een intikker: 2-2. Het legde de ambities van de bezoekers niet lam en met sterk spel ging het op zoek naar een derde goal. Floor legde breed op Manon, die haar bewaakster omspeelde, alleen op de goal afging en de keepster verschalkte: 2-3. Ze kreeg nog de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het geplaatste schot trof eerst de rechterpaal en caramboleerde via de linkerpaal weer het veld in. De rebound van Flavi spatte uiteen op de lat, maar de zege kwam geen moment meer in gevaar.

Startopstelling Ody Da4: Emma, Marieke, Tamar, Linsey, Linda, Floor, Manon, Irene, Rudie, Suzanna, Vera