... (penalty)
75'

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

29 september 2012 12:30

UTRECHT – Na een krachteloze tweede helft stapte Dames 4 niet enorm teleurgesteld het veld af (0-3). Maar wie alleen het eerste half uur aanzag, zal toch verbaasd zijn over deze eindscore. De thuisploeg heerste in alle linies en met stevig voetbal werd vaak de goede oplossing gevonden, waardoor Ody’s voorwaartsen nogal eens gevaarlijk opdoemden bij het DVSA doel. De goal viel echter aan de andere kant en de wedstrijd kantelde abrupt in het voordeel van de bezoeksters.

Niet dat dit een schande was, want pas na een half uur liet DVSA zien over een aantal sterke speelsters te beschikken. Daarvoor overrompelde Dames 4 hun tegenstander met fysiek voetbal. De ploeg had met Irene en Sacha twee lopers centraal op het middenveld met veel duelkracht. Manon moest daardoor uitwijken naar linkshalf en kreeg meer ruimte om te combineren en een solo te maken. Het bleek in die fase de perfecte samenstelling, maar omdat een doelpunt uitbleef en de krachten al snel wegebden, herpakte het team uit Amerongen zich na een half uur. Na rust bewees de Ody-scheidsrechter wel degelijk een objectief man te zijn en gaf DVSA twee strafschoppen na lichte vergrijpen van Ilona en Nienke.

Na de ziekmelding van Tess deed Dames 4 een beroep op trainingslid Karina Grooteman om het vrij gekomen plaatsje voorin in te vullen. Ze bewees direct haar waarde met een dominante eerste helft. Heel Ody begon goed. Zonder zenuwen en met de rol van de underdog rolde het de mouwen op, won het vrijwel alle duels in de as en rukten de flanken op in de personen Nienke, Manon, Vera en Karina. Een corner van Nienke eindigde in een gevaarlijke scrimmage met een paar prima schoten. Na een solo over links keerde de keepster een schot van Manon in de korte hoek. Sacha beproefde haar geluk driemaal van afstand en Karina kwam in prima schotpositie, maar schoot naast. Goede kansen op een verdiende openingsgoal, maar het netje bolde achter Priscilla na een uitgespeelde aanval over rechts. Precies één kans kreeg Ody nog om terug te keren. Karina sprintte op een doorgeschoten bal en lobde het stuiterende leer over de DVSA-doelvrouw. De bal bleek net te laat te dalen.

Met dezelfde spirit trachtte Dames 4 een herhaling van de eerste helft in te zetten, maar net dat beetje extra kracht ontbrak voor die kopie. Het spel werd slordig en in de aanval lukte weinig meer. Achterin gaven de paarsen ook weinig weg, waardoor het lang 0-1 bleef. Totdat Ilona zich verslikte en haar slimme tegenstander vanachter aantikte. Het doel viel toen de elfmetertrap succesvol werd uitgevoerd. Linda probeerde het nog voorin, maar het hielp allemaal weinig. De geest was eruit en toen Nienke net wel of niet binnen het strafschopgebied haar tegenstander ten val bracht en de tweede strafschop tevens raak was, viel daarna ook de eer niet meer te redden.