Goede eerste helft helpt Ody langs Candia'66

Odysseus '91 2

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, 2e klasse D

22 september 2012 12:00

Met de routeplanner van Jorrit op zak vertrok Ody 2 zaterdag 22 September naar het verre Rhenen, waar de uitwedstrijd met Candia’66 op het programma stond.  Na enkele sluiproutes reden er  drie auto’s van Ody het terrein van Candia’66 op. Dit tot grote verbazing van alle aanwezigen op het sportpark, want de drie auto’s van Ody stonden opeens midden tussen de voetbalvelden, zonder parkeerplaats in buurt. Na een omwegje mochten we dan toch parkeren bij mevrouw Albers van Ouwehands Zoo. En ik zeg altijd maar zoo, want dierentuin is veel te lang.

In de opstelling was er vandaag weer een plekje ingeruimd voor Nard, die op de rechtsback positie de plek van de naar Zeeland vetrokken Lars mocht innemen. Verder stond trainer Jorrit weer op doel na het goede optreden van twee weken geleden. Ook Jules mocht weer eens in de basis beginnen.

Ody begon sterk en agressief aan de eerste helft en dat zorgde meteen voor veel gevaar. Na 11 minuten zorgde Jules voor de 0-1. Een voorzet van Luuk werd dramatisch verwerkt door de defensie van Candia en de bal belandde zo in de voeten van Jules, die de bal tegendraads tegen de touwen knalde. Ody werd hierna een zuiver doelpunt onthouden. Roel kon na een knappe actie alleen door op de doelman en legde de bal breed naar de meegelopen Dylan. Die kon de bal in het lege doel schuiven, maar de scheids besliste in een blackout dat het buitenspel was. Ondertussen was Roel K ook nog omvergekegeld door de keeper van Candia, dat als het al buitenspel was een penalty had moeten opleveren. De doelman van Candia vond echter dat er nog niet gewonden waren gevallen en botste naar weer een goede aanval van Ody op captain Kevin. Kevin ging neer en het bloed stroomde over het kunstgrasveld van Candia. Gelukkig was dokter Luuk aanwezig voor de verzorging van de hoofdwond. Kevin kon hierdoor de eerste helft nog volspelen. Ook hierna ging Ody vrolijk door met aanvallen en was het opnieuw de Koekoek dat voor de 0-2 zorgde. Wederom was het Jules op aangeven van Luuk die de bal in verre hoek kon plaatsen. De paarswitten hadden in de eerste helft veel verder afstand moeten nemen van Candia, maar desondanks werd met een 0-2 voorsprong de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft was het allemaal een stukje minder. Candia kwam zelfs door klutsbal terug in de wedstrijd vlak na de rust. Ody kreeg hierna genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de wedstrijd bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. Onder andere had Ody nog een penalty moeten krijgen toen Jules in het zestienmetergebied werd neergehaald. Ook kreeg Luuk nog een goede kans op er 1-3 van te maken. Ody kwam wel met de schrik vrij toen Candia vanuit buitenspelpositie de 2-2 maakte. Gelukkig vond de scheids dit ook en werd het enige gevaarlijke moment van Candia geneutraliseerd.  Uiteindelijk kon Ody een terechte maar zwaarbevochte drie punten mee terugnemen naar Utrecht. Door de overwinning is Ody de nieuwe trotse koploper van de reserve tweede klasse D.