4 - 1

Odysseus '91 VR6

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR5, 5e klasse D

22 september 2012 10:00

Na een gezellige teamavond, wat tevens het begin was van het teamweekend, moest dames 6 op zaterdagochtend alweer vroeg uit de veren: 10.00 uur uit in Benschop. Gelukkig hoefden we dit keer niet met het openbaar vervoer, maar waren er auto’s geregeld, waarmee we na de wedstrijd richting Aalten zouden rijden.

Nadat we een vluchtige warming-up hadden gedaan, begon de wedstrijd. De eerste minuten nam Benschop het voortouw, maar doelpunten bleven uit. Langzamerhand kwamen we terug in de wedstrijd. We speelden ons eigen spel en er werd goed overgespeeld. De passing was nauwkeurig en we konden de bal in de ploeg houden. Helaas moesten we halverwege de eerste helft toch een tegendoelpunt incasseren. De sterke aanval van Benschop was voor de verdediging niet te stoppen. Met 1-0 achter gingen we de rust in.

Na rust konden we het goede spel blijven vasthouden. We speelden zelfverzekerd, hadden vertrouwen aan de bal, de backs kwamen mee op en Rox had een belangrijke sleutelrol achterin. We speelden als één team, met zijn allen aanvallen en met zijn allen verdedigen. Ondanks ons goede spel konden we de gelijkmaker niet maken. Floor had nog een paar mooie kansen, maar wist helaas het doel niet te vinden. Gedurende de tweede helft liep Benschop verder uit tot 4-0. Vooral de twee laatste doelpunten waren te wijten aan het feit dat de verdedigers achterin niet op één lijn stonden, waardoor de aanvallers aan de buitenspelval konden ontsnappen. Na een paar gemiste kansen wist Floor aan het einde van de tweede helft nog wel het doel te vinden en eindigde de wedstrijd in 4-1: een enigszins geflatteerde uitslag. Er had deze wedstrijd voor ons meer in gezeten, maar we hebben goed gespeeld en ik hoop dat we die gedachte mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd.