...

Vrouwen Zaterdag (najaar), VR4, 4e klasse C

15 september 2012 12:30

UTRECHT – Bijna obsessief werd de drang om
tegenstander SCH’44 Da1 een keer te verslaan. Na drie onnodige verliespartijen vorig jaar smaakte de dikke overwinning in de eerste competitieronde extra zoet: 4-1. Even leek het oude liedje weer ingezet te worden, maar Ody herstelde zich in deel twee van de eerste helft wonderbaarlijk goed. In de tweede helft motiveerde de 3-1 achterstand SCH’44 niet zodanig dat ze het de thuisploeg nog echt lastig maakte. En zo begint Dames 4 het avontuur in de vierde klasse met glans.

Toen Manon halverwege de eerste helft haar aanloop inzette bij een strafschop voelde iedereen dat dit wel eens het moment van de wedstrijd kon zijn. De 0-1 achterstand was onverdiend en omdat de middenvelder vorige week van elf meter naast schoot, was een doelpunt niet een vanzelfsprekendheid. Toen de bal het net raakte, vulde de ploeg zich met het vertrouwen en positieve energie. Het leverde twee cruciale doelpunten van Tess en Sacha op voor de thee. Dames 4 verloste zichzelf daarmee van een frustratie, maar moest erkennen dat het spel niet geweldig was. In de tweede helft leek het uit de lopen op een dolgedraaide talkshow, waarin het moeilijk was de concentratie te bewaren en goed spel op de mat te brengen. Toen Nienke 4-1 raak volleerde in het zestienmetergebied  was de buit binnen en sukkelde de wedstrijd zich naar het einde met een geweldig resultaat voor  Dames 4.

Het gevreesde gevaar van SCH’44 aan de flanken was veel minder aanwezig dan de voorgaande wedstrijden. Linda verslikte zich in eerste instantie één keer, maar was daarna vaak de baas en ook Ilona liet zich niet verleiden door haar tegenstandster en voorkwam meestal het gevaar. Dames 4 speelde de troef op rechts met de snelle Tess die nogal eens diep werd gestuurd. Goals waren in die fase nog even teveel. Na 25 minuten scoorde de bezoeksters na een knappe actie over links en het harde schot probeerde Pris nog wel met een duik te keren, maar de bal viel net binnen: 0-1. Eerder verzuimde Katy haar team op voorsprong te zetten nadat haar fraaie loopactie werd beëindigd met de schot op de vuisten van de keepster.  In het laatste kwartier voor rust besliste Ody het duel. Eerst ging de bal naar de stip na een handssituatie, waardoor Manon haar eerst van het seizoen kon maken. En toen Tess door het centrum sneed met een individuele actie en deze kiezelhard in de verre kruising schoot (2-1) was opeens paars in het voordeel. Vier minuten voor rust scoorde Sacha ook na een corner van Anouk. Half liggend vond de kleine middenvelder de lange hoek: 3-1.

Deze stand stond zo mooi, maar een tegendoelpunt zou de spanning weer helemaal terugbrengen. Eén moment kreeg SCH’44 om terug te komen. De doelpuntenmaker zocht weer nadrukkelijk naar haar rechter en haar vlammende schot van afstand spatte uiteen op de paal. Daarmee was het kruit uit Harmelen verschoten. Ook de paarshemden stichtten weinig gevaar meer. De ingevallen Nienke drong vaker door op rechts en toonde initiatief en al deze goede intenties leverde haar een doelpunt op. Manon schoot een vrije trap van zestien meter richting kruising en met de tussenkomst van de keeper speelde Anouk de bal naar rechts. De rechtshalf wist juist af te drukken: 4-1. Toen de punten achter slot en grendel lagen, was het een kwestie van uitspelen en dat kostte nog wat pijntjes zo links en rechts. Twee weken mag Dames 4 genieten van de uitslag en dan dient de realiteit zich weer aan in hoofdstuk 2 van de vierde klasse.

Startopstelling: Priscilla, Linda, Ankie, Geertje, Ilona, Floor, Sacha, Manon, Tess, Vera, Katy