Katy schiet Dames 4 na rust voorbij SVMM

1 - 2

Odysseus '91 VR4

Vrouwen beker zaterdag poule, VR4, Groep 3 12

8 september 2012 12:00

MAARN – Dat Dames 4 nog progressie moet boeken om in de vierde klasse mee te draaien werd wel duidelijk, maar de manier waarop de ploeg een 1-0 achterstand omzette in een 1-2 voorsprong verdiende een compliment. In de hete nazomerzon rechtte het na 45 minuten de rug en onder aanvoering van Sacha en Irene konden doelpunten niet uitblijven. Spits Katy was uiteindelijk de redder van Dames 4 – na ook de gelijkmaker gescoord te hebben – en haar schitterende winnende doelpunt in de laatste minuut zorgde voor een explosie van blijdschap.

Meer dan een gelijkspel leek er niet meer in te zitten. Dames 4 miste een strafschop – Manon schoot slordig naast – en ook de onderkant van de lat (volley Katy en schot Manon) stond tweemaal geluk in de weg. Daarmee deden de studenten zichzelf tekort, omdat SVMM er niet meer te pas kwam na rust. Met fysiek spel en goed verdedigingswerk ontregelden ze Ody voldoende en kwam het zelfs niet helemaal onverdiend op voorsprong. Maar toen de thuisploeg het na rust niet meer goed kon belopen en de aanvallen van de paarsen iets zorgvuldiger van opbouw waren, leverden het eenrichtingsverkeer alleen nog maar gevaar op voor de grote doelvrouw van SVMM. Linda – geboren als rechtsback – liet in de bekerwedstrijd zien ook als rechtsvoor goed uit de voeten te kunnen. Meerdere malen snelde ze haar back voorbij, maar met een afgekeurd doelpunt vanwege hands (zelf noemde ze het een tiet-goal) en een paar gemiste kansen beloonde ze zichzelf niet.

In alle opzichten had Dames 4 een valse start. Allereerst waren de eigen tenues achter slot en grendel, omdat Nienke zich danig vergiste in Antwerpen en niet meer de weg naar Utrecht vond, waardoor een stoffige tas met muffe paarse retroshirts uit de Keet getrokken werd. Ook de beginfase was belabberd. Zonder veel voetballend vernuft trok SVMM het initiatief naar zich toe. Stand-in keepster Ankie moest nogal eens optreden en was na een half uur geklopt, maar het doelpunt ging niet door wegens buitenspel. Deze waarschuwing had zijn uitwerking niet. Aanspraak op een goal had Ody niet echt in de eerste helft. Irene kwam zo af en toe gevaarlijk door op rechts en ook Linda deed dat, maar zenuwachtig werd de keepster nooit. Alleen bij een iets te zacht schotje van Floor ging de goalie succesvol gestrekt naar de hoek. Kort voor rust bestrafte de withemden het matige spel na een miscommunicatie achterin af te straffen: 1-0.

Direct na rust wees de scheids na de stip nadat Saskia gevloerd werd in de zestien. Het buitenkansje benutte Manon niet. Het maakte wel iets positiefs en onverzettelijks los bij Dames 4. Voor de verdediging heerste Sacha en Irene en middenvelder Floor bewaarde op links altijd goed de rust in balbezit. Met name Sacha nam de rol van aanvallende voorstopper voortreffelijk over van de vertrokken Susanne. Snel daarna werd het alsnog 1-1. Katy reageerde attent en tikte een los gelaten inzet eenvoudig binnen: 1-1. Eigenlijk iedere speelster haalde een beter niveau in de tweede helft. De winnende goal zou een kwestie van tijd zijn, maar de krachten vloeiden weg en de kansen eindigden niet in de touwen. Op een strakke corner van Saskia vuurde Katy op de lat, Linda schoot in een 1 tegen 1 situatie tegen de keepster en vijf minuten voor tijd kapte Manon zich vrij en vond ook van vijftien meter de onderkant van de lat. Toen Ody zich al berustte in een gelijkspel schoot Katy schitterend met een dropkick vanuit de draai de 1-2 binnen.