0 - 0

Vrouwen Zaterdag (landelijk), VR1, Hoofdklasse A

1 september 2012 14:30

Bruijnooge, M.

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen met direct een lange reis voor de boeg. We mochten namelijk op bezoek bij Oostkapelle. Op papier zou het een zware wedstrijd worden, gezien het feit de laatste uitwedstrijd tegen Oostkapelle eindigde in een flinke nederlaag voor ons. Toen vielen er ook veel doelpunten dankzij een specialiste in het nemen van vrije trappen aan de kant van Oostkapelle. Eén van de dingen die we dus niet moesten doen vandaag, was het weggeven van vrije trappen. Gelukkig bleek het, eenmaal bezig aan de wedstrijd, ook niet nodig om (veel) overtredingen te maken.

Beide teams begonnen wat rommelig aan de wedstrijd en het ging redelijk gelijk op. Oostkapelle was in het begin nog het gevaarlijkst met een aantal voorzetten vanaf hun rechterkant die in de zestien kwamen. Deze werden gelukkig niet benut door Oostkapelle, maar weggewerkt door de verdediging. In de vijftiende minuut viel Renske uit met een blessure en dit leek ons een beetje wakker te schudden. We begonnen wat dichter bij het doel van Oostkapelle te komen en Monica, die goed inviel, zette Lotte met een pass vrij voor de goal. Echter vergat Lotte te scoren. Niet heel veel later deed een soortgelijke mogelijkheid zich voor, maar ook dit keer stond het vizier van Lotte nog niet helemaal scherp. Zo waren na 45 minuten de beste kansen voor Odysseus en hadden we eigenlijk voor moeten staan. Maar daarbij moet ook gezegd worden dat het creëren van de kansen ook een compliment verdient.

Ook de tweede helft ging redelijk gelijk op en aan beide kanten werden kansen gecreëerd. De eerste was voor Odysseus, waarbij Dani hard op de paal schoot.

Aan de andere kant was daar de mogelijkheid voor Oostkapelle. Een corner belandde via via op het hoofd van 1 van een van hun speelsters. Zij kopte in, maar gelukkig stond Karlijn op de doellijn en kopte de bal weg voor het net geraakt kon worden. Even later schoot Dani de bal net over de kruising van Oostkapelle, hoewel de uitbank ervan overtuigd was dat die bal snoeihard door het net ging.

Tien minuten voor tijd was Wienie zo slim om toch nog even een vrije trap weg te geven. De specialiste van de vrije trap ging klaar staan met een geconcentreerde blik. Gelukkig was de specialiste dit keer meer gefocust op het been van Wienie - waar de bal dan ook op belandde – en minder op het net.

Het laatste stukje van de wedstrijd waren er geen grote kansen meer. Vooral wij hadden moeite om de bal rond te spelen en ons spel leek meer op een flipperkast. Maar de verdediging hield stand en Santi haar doel schoon. Het was een wedstrijd waarin alle Odysseanen keihard vochten voor een doelpunt, maar ook de concentratie behielden en geen fouten maakten waardoor een punt mee terug naar Utrecht werd genomen. Eindstand, 0-0. Van te voren een stand waar ik voor getekend had, maar gezien de kansen voor ons in deze wedstrijd toch een beetje teleurstellend. Volgende week HTC, waarschijnlijk verstuurd vanaf ‘hun HTC’, we zullen zien….