Maud Wingen (schot)

Vrouwen Zaterdag (landelijk), VR1, Hoofdklasse A

29 september 2012 15:00

Verhoek, J.M.

Smerdiek – Odysseus (29-09-2012)                                                                                                                     0-6

Op de zonovergoten laatste zaterdag van september stond ons de tweede wedstrijd op Zeeuwse bodem te wachten. Onze tegenstander Smerdiek was voor een aantal van ons een oude bekende, maar over het algemeen moesten we het doen met de informatie afgeleid van de ranglijst. Smerdiek had voorafgaand aan deze wedstrijd ook 4 punten behaald, maar had hier wel één wedstrijd minder voor nodig.

Na een voorspoedige autorit en goede warming-up, kregen we in de wedstrijdbespreking van Kenneth mee in ieder geval (vroeg) te scoren om een goede stap te zetten in de richting van een overwinning. Door fel drukzetten en goed combinatiespel stond al na 10 minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord, waardoor we aan deze opdracht perfect gehoor gaven. Één van de eerste aanvallen van de wedstrijd kwam via een voorzet van de zijkant op de rand van het strafschopgebied terecht en doordat de verdediging genoeg werd afgeleid door de aanwezige aanvallers, kon de inkomende Renske met links hard en doeltreffend uithalen. Vijf minuten later scoorde diezelfde Renske prachtig uit een vrije trap die ze zelf had verdiend. De 0-3 viel weer zo’n 5 minuten later en leek in alle opzichten een kopie van de 0-1, inclusief de afmaker. Renske had hiermee binnen 20 minuten een zuivere hattrick te pakken.

Odysseus bleef na deze uitmuntende start goed voetballen, terwijl de Zeeuwse dames hier weinig tegenover konden zetten. Na weer een voorzet van de zijkant liet de keeper de bal plotseling los, waardoor Maud, na de bal nog 3 keer te hebben aangenomen, makkelijk kon inschieten: 0-4.

In de rust namen we ons voor om de tweede helft op dezelfde manier voort te zetten en te beginnen alsof  het nog 0-0 stond. Op de eerste 5 minuten na, waarin we een beetje slordig waren, verliep de tweede helft zoals we gehoopt hadden. Ondanks het feit dat de eerste kansen om zeep waren geholpen, liet de 0-5 niet lang op zich wachten. Na een mooie actie op rechts, kon Maud een perfecte voorzet van Serieke hard inkoppen. Na ongeveer een uur spelen kon ook Maud haar derde treffer van die middag aantekenen doordat haar schot van rand zestien op het juiste moment opstuiterde en na mistasten van de keeper in de rechter onderhoek verdween.

Meteen hierna werden drie verse krachten ingebracht (Marieke, Monica en Irina voor Renske, Serieke en Maud) om de laatste 20-25 minuten de wedstrijd van nieuwe energie te voorzien. Ook in de tweede helft kon Smerdiek geen vuist maken en wist het alleen in de slotfase enkele keren het spel te verleggen richting het strafschopgebied van Santi. Odysseus bleef heer en meester, maar kon helaas geen gevolg geven aan de gemaakte doelpunten. Na een puike wedstrijd kon een 0-6 eindstand worden genoteerd.