Odysseus '91 VR1

Vrouwen Zaterdag (landelijk), VR1, Hoofdklasse A

15 september 2012 14:30

Helder, H

VIOD – Odysseus (15-09-2012)                                                                                                                           4-2

De dames van Odysseus hebben de lange reis naar het Noord Friese Driezum niet weten goed te maken. Er werd puntloos teruggekeerd naar Utrecht. De eerste helft kwamen beide teams niet aan scoren toe. Het tweede wedstrijddeel belandde de bal maar liefst zes keer in het net. Voor Odysseus wist Maud twee keer te scoren, aan de andere kant van het veld werd Santi vier keer gepasseerd.

De sfeer op de lange heenweg zit er goed in. We zijn er klaar voor om onze eerste winst van het seizoen te boeken, zowel op het veld als daarbuiten. Tijdens de pitstop op het benzinestation worden de tegenstanders voor de luchtballonvaartwedstrijd op creatieve wijze uitgeschakeld. Wisten we dit ook maar te doen met onze tegenspeelsters van VIOD.

Na een korte warming up komen we nog niet wakker de kleedkamer uit. Het grootste gedeelte van de eerste helft hebben we moeite met het houden van balbezit en komen we niet vaak verder dan de middellijn. Ja, het gras is lang. Ja, de bal is stroef. Ja, de blauwe en paarse shirtjes hebben iets van elkaar weg. Maar we kunnen het voornamelijk wijten aan onze te korte voorbereiding op het veld en het niet scherp beginnen aan de wedstrijd.

VIOD doet het tegenovergestelde en is meteen aanwezig op onze helft. De dames hebben zich in twee jaar van de tweede klasse naar de hoofdklasse gevoetbald. Vooruitgang Is Ons Doel zet deze lijn voort door de eerste twee wedstrijden van het seizoen al vier punten te pakken. Dat deze flow ze vertrouwen geeft, laten ze vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zien door hoog druk te zetten en fouten af te dwingen. Al snel krijgt de eerste Oukje voor VIOD een schotkans door het slordig inleveren van de bal.

Slechts een enkele keer weet Ody in de buurt van het strafschopgebied te komen, maar zonder gevaar. VIOD komt wel tot meerdere schotkansen en gevaarlijke vrije kopkansen, die ze voor rust niet weten af te maken.

Meteen na rust gebeurt hetzelfde als aan het begin van de eerste helft. Dit keer benut VIOD onze onscherpheid wel en wordt het slordige voetbal in de 16-meter afgestraft met een doelpunt.

Na 55 minuten komt Liesje in het veld voor Marieke en wordt Irina vervangen door Maud. Niet veel later scoort VIOD haar tweede goal door te counteren vanaf de eigen 16-meter. Met een mooie dieptebal komt onze verdediging 1 op 1 en wordt dit handig uitgespeeld.

Na de 2-0 worden we wakker en gaan we de duels ineens sterker in. Dani stuurt zichzelf diep over de rechterkant. Haar voorzet komt terecht bij Maud die koel inschiet. Op het middenveld wordt Lotte vervangen door Moni. Vanuit haar spelverplaatsing start een mooie aanval waaruit Maud de voorzet van Dani inkopt en laat zien dat ze niet op de bank thuishoort. In deze tijd van twintig minuten neemt Ody het spel over en lijkt er hoop op drie punten. De laatste tien minuten worden de punten toch nog weggegeven. Uit een vrije trap kan de achterste speelster van VIOD vrij inkoppen en niet veel later wordt de 4-2 door een van de vele vrijstaande Oukjes rond de 16-meter ingeschoten.

Twintig minuten goed voetballen is niet genoeg om punten te winnen. De drie punten blijven verdiend in Driezum. Volgende week krijgen we Wartburgia op bezoek en er lijkt nog wel wat te moeten gebeuren om het de op de tweede plaatst staande Amsterdammers moeilijk te maken. Hopelijk horen we deze week ook of we de winst in de  ballonvaartwedstrijd wel hebben gepakt, zodat we volgende week tot meerdere hoogtepunten kunnen komen.