HTC VR1

Vrouwen Zaterdag (landelijk), VR1, Hoofdklasse A

8 september 2012 12:30

Hopman, F.J.

Odysseus – HTC (08-09-2012)                                                                                                                            1-2

Op een zonovergoten zaterdagmiddag speelden de dames van Odysseus '91 tegen nieuwkomer in de hoofdklasse: HTC. Nog nooit kwamen deze twee teams elkaar tegen en de enige informatie waren dan ook de uitslagen van de afgelopen weken: HTC verloor eerst met 2-1 om vervolgens 6-0 te winnen van hetzelfde team. Dat kon dus nog alle kanten op.

Om 12.30 werd er afgetrapt door HTC die ook gelijk scherp aan de wedstrijd begon. Aan de kant van Odysseus stond het ook goed, hoewel het middenveld vrij druk was (door het inzakkende HTC) en het moeilijk was de voorste linies te bereiken. Echt uitgesproken kansen waren er aan beiden kanten niet in de beginfase niet. In de 10e minuut echter wist HTC te profiteren van balverlies op eigen helft van Odysseus: via een goed uitgespeelde counteraanval wisten ze de bal langs Kolk te schuiven en tot een 1-0 voorsprong te komen.

Een goede wake-up call voor de dames van Odysseus, die nu het heft wat meer in handen leek te nemen. Het daaropvolgende kwartier kenmerkte zich door veel balbezit van Odysseus op de helft van HTC, hoewel zonder echt tot grote kansen te komen. Nog steeds werden Dani, Maud en Monica weinig bereikt, en werden heel veel ballen slecht ingepast en waren er erg veel miscommunicaties en onnodig balverlies. In de laatste minuten van de eerste helft wist HTC weer wat gevaarlijker te worden met diepe ballen op de links- en rechtsbuiten, maar ook hier zonder echte kansen.

In de tweede helft zouden de dames van Odysseus weer het initiatief nemen en met meer druk naar voren proberen al op de helft van de tegenstander hun spel te ontregelen. Ook waren Lisanne en Fraukje op het middenveld van positie gewisseld, zodat Lisanne voor wat meer gevaar richting goal kon zorgen en het meer verdedigende duo Marieke-Fraukje voor wat meer rust achter. De tweede helft startte hiermee met veel balbezit (op helft van HTC) voor Odysseus. Maar al snel belandde de bal bij de vrijstaande spits van HTC, die zonder blikken of blozen langs Tamar en Carlijn de bal in het doel werkte. 2-0.

Deze tweede goal, en een wissel (Iris B. verving Tamar in de 55e minuut) kantelde de wedstrijd, die tot dusver nog erg rommelig was. De opkomende backs en buitenspelers werden weer gevonden en  ingespeeld en de bal werd beter van links naar rechts verlegd; er werden kansen gecreëerd. Maar ook HTC bleef gevaarlijk. En ook door de hitte raakten aan beiden kanten speelsters vermoeid en werden de ruimtes tussen de linies steeds groter. De wissels van Lisanne voor Lotte en Serieke voor Monica brachten dan ook wat meer energie in de ploeg. Maar pas tegen het eind van de wedstrijd werd de aansluitingstreffer gemaakt: Dani, door Fraukje diepgestuurd, bracht knap de bal voor het doel waar Maud deze behendig binnenschoot: 2-1! Hierna werd het voor het doel van HTC nog een paar keer erg gevaarlijk, maar helaas moesten we toch verdiend de punten aan HTC meegeven, het bleef 2-1.