Assist: Erik Pulles

Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse D

8 september 2012 14:30

Verhoef, M.

Na een matige tweede wedstrijd van het seizoen voor Odysseus '91 mag tevreden naar de ranglijst worden gekeken. Met 6 punten uit twee wedstrijden kan van een prima paarse start van de competitie worden gesproken. Voetballend was het deze warme nazomermiddag echter onvoldoende.

Het immer kleurrijke gezelschap van Utrechtse studenten kwam per fiets de uithoek van Utrecht opzoeken. De sfeer was goed, voorbereidingen voor Smeerboel getroffen en iedereen wist dat er gewonnen moest worden van promovendus HMS. Dat de overwinning niet vanzelf zou komen wisten we wel, maar dat we het onszelf zo moeilijk zouden maken, hadden we van te voren niet gedacht.

In de eerste helft probeerde Odysseus het spel te maken via middenvelders Jesse, Bram en Pulles. Maar onzorgvuldige passes, slechte communicatie en matige positionering zorgden voor grote kansen voor HMS, die echter elke kans hopeloos om zeep hielpen. Odysseus mocht na een helft - zonder een echte kans te creeeren - niet klagen dat nog altijd de brilstand op het scorebord stond.

Met twee wissels in de rust werd geprobeerd de boel weer op de rit te krijgen, maar al na 3 minuten lag de bal in het net achter Sonny. Ody moest in de achtervolging en probeerde wel, maar het lukte slechts een keer om gevaarlijk te worden. Een afgemeten voorzet van Gabe werd door Chris over gekopt.

Ody gaf niet op en bleef zoeken naar gaatjes in de defensie van HMS. Bram - moegestreden - werd vervangen door Dylan. 10 minuten voor tijd kwam dan toch de gelijkmaker. Pulles zette goed door na een fraaie aanval over rechts. De hitte eiste zijn tol maar Ody vond de adem om nog eenmaal aan te zetten. Pul zette voor en Baars kon vrij aannemen. Koelbloedig verdween de bal in de korte hoek: 2-1.

De overwinning werd in de laatste 5 minuten met moeite over de streep getrokken. HMS drong nog aan, maar de bal eindigde steevast in de handen van Horny Sopman.

Nee, het was deze zaterdagmiddag warm en niet goed. Maar veel belangrijker is wellicht dat er wel 3 punten werden gepakt. Voorlopig zitten we op schema. Doet me een beetje denken aan een aantal seizoenen geleden.