30'
60'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

5 mei 2012 11:45

Vandaag speelde Heren9 de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen nummer 2 Beschop5. Het bereiken van de top5 was nog mogelijk, bij winst zou Heren9 de 5e plaats innemen als Lopik3 zou verliezen van de koploper. De eerste ontmoeting met Benschop eindigde in een nipt verlies voor Heren9, mede dankzij een vroege rode kaart. Heren9 mocht vandaag dus nog één keer knallen en was vastbesloten het Benschop5 zo lastig mogelijk te maken.
Op een dramatisch veld (een zandbak klinkt misschien beter) werd er afgetrapt. Heren9 zette vanaf het begin druk en speelde veel op de helft van Benschop. Bij een afdwalende pass leek Benschop rustig de bal over te nemen, maar Pieter snelde toe en pikte de bal op de rand van de 16 op. De keeper van Benschop stond wat meters voor z'n doel, waardoor Pieter met een geplaatst schot al na 5 minuten de 1-0 binnen schoot. Een lekkere start dus. Het duel ging redelijk gelijk op. Beide ploegen bereikten regelmatig het doelgebied van de tegenstander maar hele grote kansen bleven uit. Tot de 30e minuut. Michiel kwam op de helft van Benschop aan de bal en kreeg de ruimte om eens uit te halen. Met een zondagsschot verdween de bal over de keeper in het doel. Hierna nam de irritatie bij Benschop toe. Ze werden harder in de duels, protesteerden tegen elke beslissing van de scheidsrechter in hun nadeel, en vonden vaak dat ze een vrije trap hadden moeten krijgen. Blijkbaar putten ze hier toch energie uit, want voor de rust wisten ze bij Heren9 aan te sluiten. Na een inworp en sterk de bal vasthouden door de spits werd een vrije man op links gevonden. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar de rebound was raak.
De irritaties bleven aanhouden, en het doel voor de 2e helft was om ons er niet in mee te laten slepen. Na een matig begin van de 2e helft (met overigens een hele knappe en nuttige redding van Maarten op een kopbal naar de kruising) veerde de wedstrijd toch ineens op. Robert wipte de bal prachtig over de verdediging van Benschop heen en vervolgens kon Martijn de keeper met een lobje verslaan, een prachtgoal. Zelfs de Benschoppers stonden versteld. Met een 3-1 voorsprong zou Heren9 de wedstrijd moeten kunnen uitspelen, maar niets is minder waar. Bij een directe vrije trap voor Benschop werd de bal al genomen voordat de muur op zijn plaats stond. De bal lag binnen no-time tegen het net, alsof ze het hadden ingestudeerd. Protest bij de scheids hielp helaas niets. Na deze goal voelde Benschop dat een gelijkmaker nog te halen viel. Enkele minuten na de 3-2 kreeg Benschop opnieuw een vrije trap. Deze werd wel legitiem genomen, maar via een scrimmage op de doellijn werd er toch gescoord. Verder gebeurde er weinig meer, eindstand is dus 3-3.
Met dit gelijkspel eindigt Heren9 dit seizoen op de 6e plaats met 36 punten (11W3G8V) en een doelsaldo van 31 (70 voor, 31 tegen). Hiermee is dit seizoen het meest succesvolle in de geschiedenis van Heren9! Onze topscorers zijn Martijn en Michiel met beide 14 doelpunten, en Pieter gaf de meeste assists (5x). Helaas is de top5 net neit bereikt, maar desondanks kunnen we terugkijken op een uitstekend seizoen!