65'
80'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

28 april 2012 10:00

Hoewel de dag met een flinke regenbui begon, kon Heren9 het veld van RUC4 met droge kleren betreden. Het team van internationale studenten dat bij RUC is ondergebracht stond voorafgaand aan de wedstrijd 9e, met 20 punten. Heren9 had aan het begin 12 punten meer en bezette de 6e plaats, op slechts 4 punten van de nummers 3 en 4. Heren9 had de thuiswedstrijd verloren van RUC4 met maar liefst 6-3, een dieptepunt van het seizoen. Des te meer reden om vandaag te winnen.
Heren9 had veel moeite gedaan om met een redelijke selectie aanwezig te kunnen zijn, er waren maar liefst 4 invallers. RUC4 was hier echter niet in geslaagd en had slechts 8 spelers. Vandaar dat één van hen bij ons in de kleedkamer verscheen. Er werd afgesproken om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen, waarbij zij een paar spelers van Heren9 leenden. Daar tegenover stond dat Heren9 sowieso 3 punten zou krijgen. In totaal scoorden de spelers van Heren9 6x.
De wedstrijd was nog geen 5 minuten onderweg toen Harmen vanaf links de 16 in kon lopen en de bal hard in de verre kruising schoot. Martijn scoorde voor de rust 2x waarbij hij in beide gevallen de keeper geen kans liet.
In de 2e helft werd het voetbal van beide kanten fraaier, wat ook leidde tot meer kansen dan voor de rust. Na een schot op de lat kon Pieter in de rebound de bal intikken, de verdediging rekende er blijkbaar niet meer op dat het eerste schot de lat nog zou raken. Zo'n 10 minuten later scoorde Ernst-Jan vanuit een goed gecombineerde counter. Dankzij een lage voorzet vanaf links rondde hij af in de kruising. De 6e goal kwam op naam van Harmen, die zijn roeping op linkshalf heeft gevonden. Ook deze goal viel vanuit een counter, van dichtbij trof Harmen de korte hoek.
Hoewel de uitslag vooraf al min of meer vast stond, heeft Heren9 toch verdiend gewonnen. En natuurlijk zijn 3 punten altijd welkom. Het was een sportieve pot, complimenten voor de mannen van RUC4. Aanstaande zaterdag staat de allerlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma, tegen nummer 2 Benschop5. Om de top5 nog te halen moet Heren9 alles geven om 3 punten te pakken. Dan is het nog hopen op puntverlies van Lopik3, dat zaterdag speelt tegen koploper Voorwaarts. Het bereiken van de top5 ligt dus vrijwel nog in eigen hand.