1 - 0

Odysseus '91 9

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

21 april 2012 10:00

Met nog 3 wedstrijden te gaan bezet Heren9 de 5e plaats op de ranglijst, dankzij de 13-0 overwinning op Rivierwijkers van vorige week. Vandaag speelde Heren9 tegen VSC9, een directe concurrent uit de top5. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil 4 punten in het voordeel van VSC9, maar Heren9 had thuis wel met 2-0 gewonnen.
Met wat regen en een matige wind startte Heren9 met veel strijdlust aan de wedstrijd: op zoek naar een gewilde overwinning. VSC9 stond echter net zo gemotiveerd op het veld, dus de wedstrijd ging erg gelijk op. Beide ploegen gaven evenveel in de duels, waardoor de bal vaak maar korte tijd in ieders bezit was. Aanvankelijk leek Heren9 iets beter om te gaan met het balbezit, wat leidde tot kansen voor Ernst, Pieter en Martijn. Alle inzetten gingen echter naast. VSC9 probeerde met name hun snelheid voorin te benutten tijdens de omschakeling, maar ze hadden moeite zich aan te passen aan de rugwind waardoor vrijwel iedere bal door keeper Maarten kon worden gepakt. Door slordig wegwerken van de keeper van VSC9 kreeg Michiel vlak voor rust nog een grote kans, maar zijn schot trof helaas het zijnet.
Het spelbeeld veranderde nauwelijks in de 2e helft. De duels waren agressief en beide ploegen speelden op minstens 100%. Kansen kwamen er nauwelijks. Tot halverwege de 2e helft. Met nu de wind tegen leek VSC9 de counters iets beter uit te kunnen voeren. Een lange bal naar voren werd door de spits aangenomen, en ondanks dat 2 verdedigers er bovenop zaten wist hij uit de draai te bal binnen te schieten met een rollertje. Vanaf nu speelde Heren9 1-op-1 en drukte ver naar voren. Vaak kwam de bal wel tot aan de 16, maar erin leek haast onmogelijk, ook via de lucht. VSC9 bleef de omschakeling benutten en kreeg een penalty na een lichte overtreding. Met een uitstekende redding wist Maarten een 2e goal te voorkomen, en even later tikte hij een schot in een knappe reflex nog net naast het doel.
Heren9 heeft alles gegeven, maar verliest desondanks 3 kostbare punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RUC4 op het programma (thuis werd met 6-3 verloren), en de week daarna wordt het seizoen in eigen huis afgesloten tegen Benschop5 dat nog volop in de race voor het kampioenschap lijkt.
Over vandaag nog één opmerking (verzoeknummertje): onze inworpen moeten beter. Niet zozeer het gooien zelf, maar het gebeuren eromheen. We moeten niet al op onze plek staan als de bal nog moet worden gegooid, en ook hoeft de bal niet altijd naar voren toe. Zo hebben we vandaag te vaak de bal verloren.