Odysseus '91 1

West 1 4G Za - 08/09

25 oktober 2008 14:30

Heren 1 recht zijn rug

Opstelling: Jorrit, Tim (65e minuut Rik), Mark, GERTJAN, Lorin, Jesse, Loek, Gijs, Jöbke, Chris (78e minuut Farley),Jochem

"Zondagschot voorkomt gelijkspel" zo is te lezen in het verslag van de tegenstander. Het lijkt erop dat de nummer 4 van de tegenstander het stukje heeft geschreven. Namelijk, na het weergaloze doelpunt durfde deze namelijk te stellen  dat Loek de bal verkeerd raakte. De repliek van Loek was echter  niet mis te verstaan: "Heb jij wel verstand van voetbal?". En zo liep een enerverende wedstrijd ten einde en was het heren 1 was die aan het langste eind trok.

Het was weer een stralende dag, iedereen die 's ochtends de gordijnen open deed zag dat een heerlijke herfstzon hen tegemoet brandde.  De sfeer was dan ook opperbest, en als vanouds werden er veel grappen en grollen gemaakt. En hoewel dit op het oog zeer ontspannen leek, leek er toch wel iets te broeien bij de manschappen van heren 1. Na een wedstrijdbespreking waarin wat wijzigingen werden uitgelegd stonden aan het begin van de wedstrijd 11 heren in een 4-4-2 opstellingen klaar om de punten uit Amerongen in de spreekwoordelijke pocket te steken.

En voor het eerst sinds 2 wedstrijden stond zowaar na een kwartier voetballen nog een 0-0 stand op het niet aanwezige scorebord. Het was zelfs een van de betere kwartieren van dit seizoen volgens de verslaggever. Ondanks, of misschien dankzij, constante wisselingen in posities. Er werden enkele zeer mooie en vloeiende aanvulling over de linkerkant uitgevoerd, waarbij de aanval die eindige bij Jochem (en een uiteindelijke handsbal van een van de tegenstanders) een van de mooiste was. Echter de kansen gingen er helaas niet in, en ook DVSA werd af en toe gevaarlijk. Zo was de spits van de tegenstanders dicht bij een doelpunt toen hij met een handsbal de bal meenam en Jorrit probeerde te verschalken met een listig lobje. Dat hij er niet in slaagde moge duidelijk zijn gezien de eindstand.

De gladiatoren van Odysseus waren strijdbaar, en om elke meter werd gevochten. Belangrijker daarbij is nog dat er ook overwinningen werden geboekt van achterste tot de voorste linie. Een wedstrijdbeeld dat eigenlijk in de gehele wedstrijd zichtbaar was.

De thee werd genuttigd en er werden wat tactische dingen besproken. De flow waar iedereen echter in zat was er eentje van het kaliber: potverdikkeme, we gaan hier écht niet van verliezen.

Maar DVSA probeerde het tij te keren, en er werden veelvuldig overtredingen gemaakt. Het naschoppen van een van de heren van DVSA werd echter bestraft met geel. Helaas kunnen de wedstrijdbeelden dus niet meer gebruikt worden om deze situatie anders te beoordelen. Een verdediger van DVSA had waarschijnlijk gehoord dat hij zich wat meer moest vastbijten in Chris. Resultaat, gebidsafdruk in de zij van Chris, verdediger met 3 los zittende tanden uitgevallen. Kijk als je zelfs op deze manier niet meer kan worden afgestopt dan voel dat een overwinning in de lucht zit.

Echter dan moet je wel scoren, helaas bleek dit in de 2de helft toch redelijk lastig. Zo was Jöbke zeer dicht bij een doelpunt, maar na het omspelen van de keeper bleek deze niet geheel omspeeld te zijn. DVSA werd niet meer gevaarlijk, maar een 0-0 zou ook niet ideaal zijn. Daarom dacht Loek in de pak m beet 84ste minuut, nu is het mooi geweest. Een afgeslagen voorzet werd door Loek heerlijk op de pantoffel genomen, met als resultaat een mooie boogbal in de verre hoek, 0-1!

DVSA kon geen vuist meer maken waarmee Odysseus de punten in de kledingtas mee naar Olympos kon nemen. 'S Avonds bleek dat voor vele heren het scoren hen toch iets gemakkelijker af ging. Maar dat mag ook na zo'n heerlijke overwinning.