83'
87'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

14 april 2012 11:45

Op deze zonnige zaterdagmiddag speelde Heren9 thuis tegen hekkensluiter Rivierwijkers 5, die nog altijd wachtten op hun eerste overwinning van het seizoen. Vorige wedstrijd eindigde in een nipte 2-1 overwinning voor Heren9, dat destijds een slechte wedstrijd speelde. De laatste wedstrijd van Heren9 werd van Lopik verloren, dus vandaag moest er hoe dan ook gewonnen worden, om de top5 binnen bereik te houden. Omdat Heren9 de enige spelende thuisploeg was om 11:45 uur, vond de wedstrijd plaats op het kunstgrasveld. En met misschien wel de hoogste opkomst van Heren9 dit seizoen, leken alle ingrediënten aanwezig voor een overwinning. Sterker nog, het werd de grootste overwinning van Heren9 dit seizoen en ook de grootste nederlaag voor Rivierwijkers: 13-0!

1-0: De eerste goal viel nog binnen 10 minuten. Via een aanval over rechts speelde Martijn de bal op Harmen, die de bal strak langs de linkerpaal in het doel schoot.

2-0: Aanvaller Michiel bereikte het strafschopgebied met de bal en werd door 2 verdedigers ingesloten. Hierdoor had Martijn alle ruimte, en dankzij een goede pass kon hij de bal achter de keeper werken.

3-0: Heren9 kreeg een vrije trap op een meter of 23, de aangewezen man was centrale verdediger Ernst. Ondanks een nonchalante aanloop pegelde hij de bal strak in de verre bovenhoek. Rivierwijkers had nauwelijks een muurtje staan en daar maakte Ernst dankbaar gebruik van.

4-0: Heren9 bleef druk zetten en speelde continue op de helft van de tegenstander. In de drukte bediende Robert spits Guido, die de bal beheerst langs de keeper in de korte hoek plaatste.

5-0: Nog voor de rust werd ook de 5e goal gescoord. Wederom vormde een snelle counter de basis voor het doelpunt. Martijn maakte een rush vanaf rechts en kwam in de 16 aan de bal. Onder druk van 2 verdedigers legde hij de bal terug op Laurens die van dichtbij kon afronden.

6-0: Heren9 wist van geen stoppen en de allereerste aanval van de 2e helft was raak. Hompus kon op aangeven van Martijn de 16 in en schoot de bal hard en hoog in de goal.

7-0: Sterk doorjagen leverde Pieter balbezit op op het middenveld. Hij stuurde Guido weg die met een bekeken stift de doelman van Rivierwijkers klopte.

8-0: Niet veel later kwam Pieter opnieuw aan de bal. Met een steekpass gaf hij de verdediging van Rivierwijkers weer het nakijken en kon Laurens één-op-één met de keeper scoren.

9-0: Rivierwijkers wist langzamerhand meer tijd op de helft van Heren9 door te brengen, maar de ruimtes achterin bleven enorm. Op links kwam Harmen in de counter aan de bal. Vanaf de flank benaderde hij het doel en schoot raak in de korte hoek.

10-0: Voor het eerste dit seizoen verschenen dubbele cijfers op het scorebord, en de eer was aan Abel, die via de binnenkant van de paal ook zijn doelpunt meepakte.

11-0: Michiel maakte op aangeven van Harmen een fraaie solo vanaf links de 16 in. De keeper leek het schot wel te verwachten, maar was niet in staat deze te keren. Hij werd geklopt in de korte hoek.

12-0: Ondanks de grote voorsprong bleef Heren9 vol op de aanval spelen. Een aantal grote kansen werd zelfs gemist (deze worden niet nader gespecificeerd). De 12-0 was de meest opmerkelijke goal van de wedstrijd. In de rebound schoot Duccan de bal op de paal, maar de keeper zag de bal naast gaan en ondernam geen actie. De bal ketste echter via z'n schenen toch het doel in.

13-0: Het laatste doelpunt van de wedstrijd bleef bewaard voor Jurriaan, die zijn laatste minuten voor Heren9 dit seizoen maakte. In de counter kon hij een grote afstand afleggen met de bal aan de voet, zelfs tot voor de keeper, en hij faalde niet. Een terecht afscheidsdoelpunt.

Kortom, een wedstrijd vol records. De grootste score van het seizoen tot nu toe, het grootste aantal doelpuntenmakers, de kortste tijd van een speler op het veld, de meeste doelpogingen voor en de minste doelpogingen tegen (keeper Maarten had eigenlijk geen douche nodig). Volgende week speelt Heren9 uit tegen directe concurrent en momenteel de nummer 4, VSC9.