Oostkapelle VR1

Dames 1 - Hoofdklasse A

7 april 2012 12:30

Ploeg, L.

Op paaszaterdag verloor Odysseus thuis met 2-3 van Oostkapelle. Bij rust stond Odysseus nog op voorsprong (2-1) door doelpunten van Dany en Martine. Na rust was Odysseus de onderliggende partij maar wist het lang stand te houden. Een kwartier voor tijd kwam Oostkapelle op gelijke hoogte. De winnende treffer viel in blessuretijd.

De wedstrijd begon rommelig doordat beide ploegen gretig aan de wedstrijd begonnen en er weinig ruimte was om te voetballen. Over het algemeen is het dan afwachten welke ploeg als eerste moet buigen en de defensieve meters niet meer kan of wil maken. Nu deden beide partijen een helft lang niet voor elkaar onder.

Oostkapelle was vooral gevaarlijk uit standaardsituaties en Odysseus creëerde enkele mogelijkheden door individuele acties van de voorhoede. In de 25e minuut kon Maud de zestien indribbelen en uithalen, ware het niet dat ze op het moment van schieten vol geraakt werd. Gelukkig kwam de bal aan de andere kant van het strafschopgebied bij Dany uit. Ze nam goed aan en schoot direct.

Tien minuten later werd één van de gevaarlijke corners een doelpunt. Opvallend was dat de sterke Zeeuwse luchtmacht juist met de voet (knappe volley) succesvol was.  Een paar minuten voor rust scoorde ook Odysseus uit een standaardsituatie. Martine scoorde met een zeer geplaatste bal net onder de lat. Doordat de wind de bal nog wat extra vaart gaf kon ook de trampolinekeepster van Oostkapelle (we weten haar nog van haar geweldig redding in de uitwedstrijd) hier niet meer aan komen.

Na de hervatting had Oostkapelle drie frisse nieuwe krachten ingebracht. Dit bracht nieuwe energie waardoor de persoonlijke duels vaker in Zeeuws voordeel beslist werden. Odysseus stond onder druk en kon er maar moeilijk uitkomen. Toch werden er maar heel weinig uitgespeelde kansen gecreëerd. Maar de druk en de corners/vrije trappen bleven komen en daarmee ook de dreiging op de gelijkmaker.

Die viel een kwartier voor tijd. Een houdbare bal glipte de tot dan toe foutloze Elsbeth door de vingers. Voor iedereen een enorme dreun. Maar Odysseus herpakte zich. Bovendien was dit ook geen uitgespeelde kans geweest en dat gaf zekerheid. De wedstrijd leek helemaal te kantelen toen Lisanne, die een kwartier eerder Dany had vervangen, rood kreeg voor natrappen. Maar Oostkapelle leek ook moegestreden en mocht bovendien niet meer wisselen.

Odysseus hield stand en leek de verdiende 2-2 over de streep te gaan trekken. Helaas, wat volgde was het tegenovergestelde. Een mokerslag, een derriedouche of gewoon een late tegentreffer? Allemaal. De goal kwam hard aan omdat er juist een gevoel was ontstaan dat we na de moeilijke weken waarin we te vaak net niet goed zaten nu een keer het geluk aan onze kant zouden hebben. Dat was dus niet het geval omdat een laatste Zeeuwse poging onverwacht toch de goal in ging. Misschien wel de grootste deceptie van het seizoen. Omdat we eigenlijk voor het eerst dit seizoen we niet hadden gekregen waar we ‘recht’ op hadden (gezien wedstrijdbeeld en werklust). Tot dusver was elke nederlaag duidelijk geweest.

Misschien wel een geluk bij een ongeluk dat er maandag meteen weer een wedstrijd zou volgen. Die door deze nederlaag alleen maar aan belang had gewonnen. Be Quick uit Dokkum zou de tegenstander zijn. De ploeg, die 15 van de 20 punten in uitwedstrijden gehaald had, zou naar Utrecht komen.