DTS '35 VR1

Dames 1 - Hoofdklasse A

31 maart 2012 12:30

Eising, H.

Het is Odysseus (wederom) niet gelukt om het de aanstaande kampioen moeilijk te maken. Vlak voor rust had Maud de stand nog naar 1-2 gebracht, maar dichterbij zou Odysseus niet meer komen. Na een uur spelen kwam DTS los en scoorde het nog vier maal. Daarmee verloor Odysseus voor de vijfde keer in twee jaar met ruime cijfers van de ploeg uit Ede.

In aanloop naar de wedstrijd tegen de koploper die zo gemakkelijk scoort waren we vooral gericht op de plekken waar we DTS het moeilijk mee zouden kunnen maken. Na de vroege tegengoals tegen SSS en ’t Zand was er bovendien extra aandacht voor de openingsfase.

De laatste doelstelling was echter nog niet uitgesproken of het was alweer 0-1. Vijf minuten later kwam DTS opnieuw gevaarlijk door en moest Wienie ten koste van een penalty de aanvaller van DTS afstoppen. Deze penalty bleek een verborgen geschenk want Kolk stopte deze en bracht Odysseus een mentale opkikker. Duels werden gewonnen maar ook aan de bal werd er beter gespeeld.

Na twintig minuten waarbij het spel zich vooral op het middenveld afspeelde was de eerste echte kans voor Serieke die aan de rechterkant goed doorkwam maar naast schoot. In deze fase speelde DTS vaak de lange (onzorgvuldige) bal die vaak een prooi was voor de Odysseus achterhoede. Na een half uur spelen kreeg DTS haar eerste kans sinds de penalty en het was meteen weer raak.

Onverwacht maar verdiend kwam Odysseus vlak voor rust op 1-2 doordat Maud een corner die in het doelgebied bleef hangen knap binnenschoot. Met dit toch wel goede gevoel werd de kleedkamer opgezocht. Want als je dan toch met 1-2 de kleedkamer op moet zoeken dan kun je maar beter de laatste zijn die scoorde.

Voorbereid op een sterke hervatting van DTS (de ploeg speelt wekelijks één goede en één mindere helft) kwamen we terug op het veld. DTS kwam inderdaad met meer energie en concentratie het veld op. Toch leek Odysseus die fase te overleven. Het jagen en de passing van de ploeg uit Ede werden onzorgvuldiger.

Toen kwam echter naar boven waarom Ede een kampioensploeg heeft. Als het nodig is zijn er voldoende mensen die met een individuele actie de ploeg aan de hand nemen. In dit geval was dat een zeer fraaie goal van de aanvoerder die haar gemiste penalty deed vergeten. Door de achterstand gedwongen om verder naar voren te spelen maar ook mentaal geknakt was het hierna geen wedstrijd meer.

DTS kon vrijuit combineren en wist in het laatste half uur de scoren uit te bouwen naar 1-6. Daarmee was de wedstrijd geen uitzondering op de eerdere ontmoetingen. Iets waar we in het eerste uur nog hard naar op weg leken. De belangrijkste maand van de competitie breekt nu aan voor alle ploegen in de (ruime) middenmoot.

Voor Odysseus start dat in het komende paasweekend met twee belangrijke wedstrijden. Op zaterdag komt Oostkapelle naar Utrecht en twee dagen later is het gastheer voor Be Quick uit Dokkum. Het verloor kansloos bij de eerste ploeg (7-2) maar won uit bij de tweede (0-2). Dokkum won daarentegen recentelijk met 2-3 bij Oostkapelle. Zo breed is die middenmoot dus en zal het waarschijnlijk aankomen op momenten en details. Iets wat we zaterdag niet konden afdwingen.