Martijn de Roon (intikker)
60'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

24 maart 2012 14:15

Op deze zonnige en warme middag trad het 9e aan tegen RUC3. Ook al stond Heren9 aan het begin van de wedstrijd 9 punten voor op RUC3, in de uitwedstrijd wist RUC3 met 2-1 te winnen. Destijds speelde Heren9 geen beste wedstrijd, niet een gebrek aan voetballende kwaliteit maar het gebrek aan instelling was toen het probleem. Vandaag was onze eigen keeper Maarten er niet, maar er was een goede vervanger geregeld: de keeper van het 3e. Ook Jos fungeerde als invaller.
De eerste helft ging behoorlijk gelijk op, en dat is eigenlijk geen compliment voor Heren9. RUC3 speelde gretig en poogde meerdere malen om hun snelle aanvallers vanaf het middenveld weg te sturen. Weliswaar leidde dit nauwelijks tot kansen, maar ze wisten Heren9 ervan te weerhouden in hun spel te komen. RUC3 werd met name via hoekschoppen gevaarlijk, maar wist het doel niet te vinden. Heren9 wist hiertegen tot dan toe zo nu en dan een afstandschot te produceren, maar de keeper kon hiermee niet worden geklopt. Halverwege de eerste helft was het toch Heren9 dat de score opende. Via een fraaie combinatie waarbij de bal vlug werd rondgetikt wist invaller Jos spits Michiel te bereiken, die de bal in de korte hoek afrondde. Het spelbeeld veranderde hierna nauwelijks en Heren9 leek al te denken aan een 1-0 voorsprong bij de rust. Toch wist RUC3 terug te komen. Via een knappe steekpass vanaf het middenveld werd de linksbuiten van RUC3 bediend, die vervolgens de bal kon binnenschuiven. Maar RUC3 kreeg enkele seconden voor de rust zelfs nog een 2e goal. Een voorzet vanaf links werd ongelukkig door Caspar in eigen doel getikt.
De boodschap voor de 2e helft was dat iedereen een tandje moest bijschakelen. Als we meer duels konden winnen, dan zouden we er voetballend wel uit moeten komen. Zo gezegd, zo gedaan. Heren9 voerde direct de druk op en wist een aantal keer gevaarlijk te schieten, waarbij onder andere de lat werd geraakt. Een kwartier na rust viel de verdiende gelijkmaker. Weer gaf Jos de assist, deze keer op Martijn die de bal bij de 2e paal kon binnentikken. Heren9 ging opzoek naar de voorsprong, maar raakte een paar keer helaas de verkeerde kant van het net. RUC3 kreeg in de 2e helft slechts één goede kans, maar de bal zeilde mede dankzij de keeper naast. In het slotoffensief voerde Heren9 wederom de boventoon, maar helaas werd er niet meer gescoord. Eindstand dus 2-2.
Met gemengde gevoelens stapte Heren9 van het veld. De matige eerste helft werd gecompenseerd door een sterke 2e helft, maar er had een 3e goal bij gekund. Heren9 heeft zich dus niet kunnen revancheren voor de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd. Desondanks houdt Heren9 zich nog altijd aan de doelstelling, het behalen van de top5. Na vandaag wordt de 5e plek bezet met 29 punten. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lopik op het programma. De thuiswedstrijd werd met 3-2 gewonnen en Lopik heeft slechts één punt minder. Dat belooft een fraaie wedstrijd te worden.