88'

Heren 2 - Reserve 2e klasse C

17 maart 2012 11:45

Douwes, H.

De spanning in de reserveklasse tweede klasse C blijft maar stijgen. Met wederom twee toppers gespeeld is er toch wel meer duidelijk geworden. De Meern verliest opnieuw, ditmaal van Zuidvogels, en lijkt af te haken voor het kampioenschap. Ook Huizen dat vorige week onderuit ging tegen TOV lijkt uit de race om de titel. Het vervelende is echter dat juist deze twee ploegen al een periodetitel op zak hebben en zeker zullen meedoen in de nacompetitie. De wedstrijd Ody – Spakenburg was dus een belangrijke ontmoeting, al had Gido dat niet helemaal in de gaten en kwam niet voor de eerste keer te laat op een wedstrijddag.

Opstelling: Jorrit Hoekstra, Roel Elfring (75min Gido Lurvink), Jan Albers, Thomas Maas, Kevin Vijftigschild, Thijs Duindam (55min. Ashley), Gijs Hobbelink, Bram Fikkers, Luuk Vugts (10min. Stefan van Dorp), Steven de Kort.

Ody 2 kwam zaterdagmiddag flitsend uit de startblokken en wist ook maar voordat het scorebord de eerste minuut aangaf de 1-0 te maken. De Spakenburgse defensie was nog niet helemaal wakker en daar wist Gijs van te profiteren. Ook hierna bleef Ody goede kansen creëren, maar had minder geluk in de afronding. Een tegenvaller was wel dat na een goede aanval Luuk geblesseerd raakte aan zijn hamstring en gewisseld moest worden. Stefan ging daardoor op de positie rechtsvoorin spelen. Na de eerste 10 minuten ontwaakte ook Spakenburg en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Veel kansen werden er echter niet meer gecreëerd. Wel stond het plotseling na
ruim een half spelen weer gelijk. Na een vrije trap wist Louis van Gaal door te koppen waardoor de spits knap de bal in de bovenhoek kon koppen. Trainer/keeper Jorrit zat er nog aan met zijn vingertoppen, maar kon niet voorkomen dat de bal er via de lat alsnog inging. Ook na het doelpunt was er weinig te beleven voor beide doelen, met name omdat alles de wereldberoemde trechter inging en alles makkelijk weggewerkt kon worden door de verdediging van Spakenburg.

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Wel was het Spakenburg dat in 53ste minuut op voorsprong kwam. Na slecht wegwerken en wat geluk belandde de bal voor de voeten van een aanvaller van Spakenburg, waarna deze Jorrit omspeelde en de bal binnenschoot. Spakenburg ging hierna nog meer achterover leunen, waardoor Ody meer in zijn spel kwam. Er werden meer kansen gecreëerd en Spakenburg werd steeds meer naar achter gedrukt. Onder andere Gijs had een goede mogelijkheid, maar zag zijn inzet via de onderkant van de lat weer het veld instuiteren. Jan meende echter dat bal achter de doellijn zou zijn geweest en trok de scheids aan zijn shirtje. Dit leverde Jan alweer zijn derde gele kaart van seizoen op. Over de scheids zal ik het in dit verslag verder niet gaan hebben. Met nog wat aanvallende wissels erbij kreeg Ody steeds meer mogelijkheden om de achterstand om te buigen, maar schoten van onder andere Ashley vlogen over het doel heen, net als vele afstandsschoten die zaterdagmiddag op het doel van Spakenburg gevuurd werden. Twee minuten voor tijd was het dan toch raak voor Ody. Na een goede aanval over links, wist Bram de bal na een voorzet van Steven mooi naar de lange hoek te verlengen met het hoofd. Er gaan echter geruchten dat Bram de bal vooral met de schouder raakte, maar de desbetreffende speler houdt nog steeds vol dat het een kopbal was. Desondanks een verdiende gelijkmaker. De resterende minuten ging Ody nog opzoek naar de overwinning, maar kwam niet meer tot scoren en bleef zodoende steken op een 2-2 gelijkspel.