6 - 0

Odysseus '91 9

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

10 maart 2012 14:30

Een topper stond vandaag op het programma, koploper Voorwaarts tegen de nummer 4 Odysseus. Heren9 had voorafgaand aan de wedstrijd een achterstand van 9 punten, dus vandaag was dé kans om op Voorwaarts in te lopen. Heren9 heeft een goede reeks achter de rug, in de laatste 3 wedstrijden werden er 14 doelpunten gescoord, en slechts 1 tegen. Voorwaarts had daarintegen vorige week een zeldzaam puntenverlies om de oren gekregen tegen RUC3, dus wellicht was er een stunt mogelijk.
De opkomst van Heren9 was erg laag, maar gelukkig werden op de ochtend zelf nog 3 spelers geregeld. Vol goede moed begon Heren9 aan de eerste helft, met een sterke openingsfase tot gevolg. Voorwaarts werd vanaf het begin onder druk gezet, en de eerste reeks kansen waren voor Pieter, Ernst, Abel en invaller Jos. Ookal waren het slechts afstandschoten, Voorwaarts had het eerste kwartier weinig in te brengen. Halverwege de eerste helft wist Voorwaarts toch de openingstreffer te maken. Een strakke voorzet werd bij de 2e paal van dichtbij ingetikt. Een paar minuten later werd het zelfs al 2-0. Een vrije trap van net buiten de 16 werd door de muur van richting veranderd, en zo was keeper Maarten geklopt. Heren9 schakelde een tandje bij en probeerde met snelle uitbraken de defensie van Voorwaarts op te schrikken. Echter leidde dit nauwelijks tot kansen, en Voorwaarts zag in deze fase de mogelijkheid om fraai te combineren met korte ballen en inschuivende spelers. Het bleek voor Heren9 niet mogelijk om iedereen altijd even strak te dekken, en met een droge knal kwam Voorwaarts op een 3-0 voorsprong. Alsof dit nog niet erg genoeg was, viel vlak voor de rust ook nog de 4-0, waarbij de bal uitstekend werd ingeschoten, Maarten was kansloos.
De conclusie tijdens de rust was dat Heren9 qua inzet absoluut niet minder was dan Voorwaarts en dat de 4-0 tussenstand erg geflatteerd was. Voorwaarts was wel beter in vorm, maar was vooral in het eerste kwartier de onderliggende partij.
Met wat kleine aanpassingen begon Heren9 aan de 2e helft. Heren9 speelde nog feller en wist veel duels te winnen. Het bleek echter, net als in de eerste helft, haast onmogelijk om de 16 van Voorwaarts in te komen met de bal. Wederom waren er een paar schoten van afstand, maar de keeper van Voorwaarts had er weinig problemen mee. Op de counter wist Voorwaarts nog 2x te scoren. Bij de 5-0 werd de bal knap over Maarten heen getikt, en de 6-0 was weer een droge knal.
Na de uitstekende reeks van Heren9, werden we vandaag weer met beide benen op de grond gezet. Naar ons idee is Voorwaarts terecht de koploper. Op een slechte dag kunnen ze dus gelijkspelen tegen RUC, maar vandaag liep alles weer als gesmeerd. Aan de inzet van Heren9 heeft het niet gelegen, dat is het positieve wat we aan deze wedstrijd over houden. Een feitje is wel dat Heren9 vandaag voor het eerst dit seizoen niet tot scoren is gekomen. Met nog 7 wedstrijden te gaan, ook nog tegen directe concurrent VSC, staan er een aantal interessante weken op het programma.