Cobu Boys 6

Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

10 maart 2012 9:30

Opstelling: Jonas; Ben (45. Tom), Freek, Krijn (45. Lars), Sven (80. Krijn); Daniel, Hilko (15. Lucas); Julius, Ivan, Ate; Frank

Was het het praatje van Paul of waren het de complimenten van Dennic op facebook. In iedere geval heeft Ody voor het eerst sinds een lange tijd weer een overwinning geboekt. En niet zomaar tegen een tegenstander, de nummer 2 van de competitie: Cobu boys. De goede lijn van de wedstrijd tegen Zwaluwen heeft zich dus voortgezet in een terechte overwinning.

Ody begon de wedstrijd, zoals ieder week het geval lijkt te zijn, sterk. Veel veldoverwicht resulteerde ook in een aantal goede kansen. Ivan mocht verschillende keren aanleggen voor een schot, alleen ontbrak helaas de kracht. Ate en Julius kwamen vanaf de vleugels ook een aantal keren goed door, wat ook voor veel dreiging zorgde. Helaas was het wederom de tegenstander die er met de voorsprong vandoor ging. Uit balverlies vanaf het middenveld kwam Freek in een 1-tegen-2 situatie terecht. De eerste inzet van de vrije spits werd nog knap geparreerd door Jonas. Helaas kwam de bal opnieuw voor zijn voeten terecht en kon hij deze keer voor open doel inschieten. De zoveelste keer dat Ody een onterechte achterstand moet verwerken. Gelukkig werd het spel snel weer opgepakt en werd er mooi combinatiespel gespeeld. Net als in de uitwedstrijd liet Cobu boys zien wat het absolute toppunt van rendement is. In de uitwedstrijd wisten ze de eerste 3 kansen die werden aangeboden te verzilveren.

Nadat in de rust goed besproken werd wat er nu precies mis ging, ging Ody de tweede helft vol vertrouwen in. Er heerste nog altijd de overtuigen dat de 3 punten gewoon op Olympos konden blijven. Het uitstekende spel van de eerste helft werd gewoon weer opgepakt. Dit resulteerde weer in een aantal kansen. De eerste echt grote kans was voor Ate. Nadat hij goed de actie naar binnen maakte, kon hij vanaf de zestien uithalen. Zijn schot werd nog van richting verandert, maar de keeper zat er met een goede reflex toch nog bij. Een minuutje later was het gelukkig wel raak. Frank kreeg de bal op de zestien en wist, nadat de verdediger de bal nog aanraakte, de bal in de rechteronderhoek te schieten. Geen mooie, maar een zeer verdiende gelijkmaker. Dit doelpunt gaf Ody weer nieuwe inspiratie. Lars zat er met een goede vrije trap van een flinke afstand nog aardig dichtbij. Ook Lucas had nog een mooi bekeken schot, maar deze werd nog knap uit de kruising getikt door de keeper. De 2-1 kon haast niet uitblijven. Ate was degene die ervoor zorgde dat dit ook niet gebeurde. Na een rush langs de rechtsback kon hij alleen doorlopen op de keeper. De keeper was net een fractie eerder bij de bal, maar schoot tegen Ate aan, via wie de bal in de rechterhoek verdween. Cobu liet het hier duidelijk niet bij zitten en ging vol in de aanval. Hier kon Jonas zijn waarde voor het team bewijzen. Hij redde uitstekend op een 1-tegen-1 situatie toen één van de spitsen van Cobu door mocht lopen. Ook pareerde hij later nog een goed schot vanaf de zestien. Cobu wist nog 1 keer helemaal vrij voor Jonas te komen maar de linksbuiten schoot hem recht in zijn handen. Duidelijk was dat zonder Jonas’ reddingen en met iets meer pech het toch nog 2-2 had kunnen worden. Al waren er nog een aantal countermogelijkheden voor Ody die ook niet benut werden.

De opluchting was duidelijk na de wedstrijd: Eindelijk weer een overwinning! Met nieuwe buitenlandse impulsen van Ivan en Daniel lijkt het nu weer de goede kant op te gaan. Onder het genot van een aantal goud-gele rakkers werd deze fantastische en verdiende overwinning dus ook nog even gevierd!