Michiel Croes (intikker)
85'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

3 maart 2012 14:15

Na ruim een maand niet in actie te zijn gekomen, mocht Heren9 vandaag eindelijk weer het veld op. JSV Nieuwegein 8, de voorlaatste ploeg op de ranglijst, kwam op bezoek. Heren9 bezette vóór de wedstrijd de 4e plaats, dus deze wedstrijd moest absoluut gewonnen worden. Deze 2e helft van het seizoen wist Heren9 al 7 van de 9 punten te pakken, en de laatste wedstrijd telde zelfs de grootste score van Heren9 dit seizoen (7-0 tegen IJFC). Kortom, Heren9 is op dreef.
Al vroeg in de wedstrijd nam Heren9 de voorsprong, in de 5e minuut tikte spits Guido Camps de bal binnen na een prima voorzet van rechtshalf Giel Hendriks, die zijn rentree maakte na een kuitblessure.
Ondanks de vroege voorsprong, wist Heren9 nog niet te tonen wie er hoger op de ranglijst stond. JSV speelde goed mee, maar kreeg relatief weinig kansen (een vermeende handsbal binnen de 16 van Caspar werd niet geconstateerd door de scheidsrechter). En als er al een poging kwam, wist keeper Maarten Vermeijden deze goed te stoppen. Na een half uur spelen verscheen de 2-0 op het scorebord. Een vrije trap van een meter of 20 werd door Ernst-Jan Kuiper strak via de onderkant van de lat ingeschoten. Een aantal minuten later werd aanvaller Michiel Croes in de 16 onderuit gehaald. Aanvoerder Guido Camps benutte de penalty en maakte zo zijn 2e goal van de wedstrijd.
Bij de rust hoefden er vrij weinig wijzigingen te worden doorgevoerd. Een puntje van kritiek was dat Heren9 zich soms te gemakkelijk liet afleiden door het gezeur van de tegenstander. Het is gebleken dat dit kan leiden tot een tik in het gezicht (zoals bij Ernst-Jan) en dat is natuurlijk niet nodig.
In de 2e helft werd na zo'n 20 minuten de volgende goal voor Heren9 gemaakt. Robbert Mink was verhuisd naar de spitspositie en wist daar met een droge knal van te profiteren: 4-0. Bij JSV leek vrijwel alle geloof in een goede afloop verdwenen, waardoor veel spelers er met de pet ernaar gooiden. Zo verdedigde een aantal middenvelders nauwelijks mee, waardoor Heren9 in de omschakeling veel ruimte kreeg. Ook schoot JSV al vaak vanaf het middenveld of vanuit een (te) moeilijke hoek. De frustratie bij JSV uitte zich via een onbesuisde sliding op Michiel Croes, die werd geraakt nadat de bal al lang uit de buurt was. De scheidsrechter zag echter geen noodzaak hiervoor een kaart te trekken. Michiel kon 5 minuten voor het einde van de wedstrijd zijn wraak nemen, door na een goed uitgespeelde aanval de 5e en laatste goal binnen te tikken. Ondanks dat JSV één na laatste staat, heerste bij Heren9 toch de mening dat er absoluut slechtere ploegen in de poule zijn. Ze speelden over het algemeen aardig mee, maar wisten gewoon te weinig te creëren.
Heren9 kan met deze wedstrijd op zak nog altijd omhoog kijken. Met theoretisch gezien nog 8 wedstrijden te gaan is de achterstand op de nummer 3 slechts 2 punten, en de achterstand op koploper Voorwaarts is 9 punten. Volgende week is dé kans voor Heren9 om in te lopen, er wordt dan uit tegen Voorwaarts gespeeld.