Odysseus '91 5

Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

17 maart 2012 13:00

Opstelling: Jonas; Sven van V., Krijn (45. Daan), Freek, Lucas (45. Tom 2); Tom N., Erik (45. Jordi); Ate (60. Dennic), Dennic (45. Jonathan), Sven P.; Frank

Na de uitstekende overwinning vorige week op Cobu Boys ging Ody 5 op zoek naar de volgende overwinning. Het was perfect voetbalweer in Leusden, maar zelfs de zon straalde niet zo sterk als het overduidelijke plezier van Ody 5.

Zoals ik elke week met een wedstrijdverslag begin: Ody begon sterk aan de eerste helft. Duidelijk overwicht werd uitgedrukt in balbezit en een aantal kansjes. Op ongeveer de helft van de eerste helft wist Frank de score te openen. Na een pass van Ate wist hij de bal klaar te leggen voor zijn rechtervoet. En uit een ogenschijnlijk onmogelijke positie schoot hij al vallend prachtig de 0-1 in de kruising. De 0-2 bleef nu ook niet lang uit. Dennic leek zichzelf hervonden te hebben en speelde zichzelf mooi vrij op 20 meter van de keeper. Met een fantastisch schot schoot hij de 0-2 binnen. Roda begon echter voor het doelpunt van Dennic ook al aan te dringen. Verschillende reddingen van Jonas waren nodig om de 1-2 tegen te houden. Uiteindelijk kwam deze er toch door een persoonlijke fout. Een slecht uitgevoerde pass door het midden werd opgepakt door één van de spitsen van Roda, die alleen op Jonas door kon lopen om de 1-2 binnen te schieten. Gelukkig bleven de koppies niet hangen. Vlak voor rust kon de uiterste belangrijke 1-3 binnengeschoten worden door Dennic, uit een geweldige vrije trap. Zo kon Ody vol goede moed gaan rusten.

Nog nooit zijn er zoveel lachende gezichten bij Ody geweest in de rust. De tweede helft kon dus ook met een zeer positieve instelling ingegaan worden. Het was toch 5 minuten na rust dat Roda het weer spannend maakte. Uit een afgeketste corner werd de bal teruggebracht waarbij hij over Jonas heenviel en bij de tweede paal werd ingetikt. Het pleidooi van Erik (grensrechter) voor buitenspel werd niet geaccepteerd waardoor het 2-3 werd, en er dus nog van alles kon gebeuren. Vlak na deze 2-3 viel dan ook de belangrijkste doelpunt van de wedstrijd. Ate, die eerder al alleen op de keeper af kon, maar via de keeper naast schoot, werd in een zinderende aanval prachtig vrij gezet door Jordi. Ate twijfelde geen moment en schoot gedecideerd de 2-4 binnen. Een paar minuten later kon Ate vrij doorlopen op de keeper, maar werd hij op schandalige wijze neergehaald door een verdediger van Roda, die terecht rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Ate werd voor de zekerheid gewisseld voor Dennic, die niet kon wachten om terug te komen in de wedstrijd. Tom (Nijman) mocht aanleggen voor de penalty en schoot hem beheersd rechts onderin. Met deze 2-5 en tegen 10 man was de verdediging van Roda geslecht. Enkele ogenblikken later werd Frank op de linkerflank vrijgespeeld. Zijn voorzet bereikte Sven P. die was doorgeschoven naar de spits. Deze kopte de bal zeer knap in een boogje over de keeper heen. De rechtsback van Roda meende dat de bal van Frank al over de lijn was, en werd er ook uitgestuurd vanwege het uitschelden van de scheidsrechter. Tegen 9 man kon het nu echt niet meer uit handen gegeven worden. Na legio kansen, kon Dennic na een redding van de keeper op Frank’s schot binnenschieten, en daarmee de eerste hattrick in de geschiedenis van Ody 5 op zijn naam zetten. Dennic werd later ook nog neergehaald in de zestien waardoor Jordi deze keer mocht aanleggen voor de penalty, die ook hij zonder enig probleem binnenschoot.

Een heerlijk middagje in Leusden. Ody kon de zure 0-5 van de vorige wedstrijd tegen Roda mooi wegvegen. Met nu 2 overwinningen tegen hoogvliegers op zak, kan er vol vertrouwen worden uitgekeken naar de wedstrijd tegen CJVV 10, de nummer laatst.

Speciale dank nog aan onze 4 leenspelers: Tom, Erik, Daan en Sven. Zonder hen hadden we het met 11 man erg lastig gekregen.