Guido Camps (intikker)
55'

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

17 maart 2012 14:15

Vandaag speelde Heren9 thuis tegen Odin4. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil 3 punten in het voordeel van Heren9, en de eerste wedstrijd tegen Odin dit seizoen werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Odin is een ploeg die hard speelt, dat wisten we nog uit de vorige ontmoeting. Toen kreeg een speler rood en had Heren9 de hele 2e helft een man meer. Gelukkig was ook vandaag een afvaardiging van supportersvereniging "Hompus" aanwezig, dus de sfeer zat er goed in bij Heren9.
Met enige vertraging verscheen het team van Odin op het veld. Er waren nog geen 11 man van Odin op het veld of de scheidsrechter riep de aanvoerders al bij elkaar. Heren9 was daarentegen wel optijd, en had al een paar balletjes getikt.
Dat Odin koud op het veld stond was duidelijk te merken. Vrijwel de eerste aanval van Heren9 leverde al een doelpunt op. Harmen van Oijen kon gemakkelijk bij de 2e paal intikken nadat de keeper van Odin de voorzet van Sander Hompus miste. Een lekker begin dus. Nog geen 3 minuten later lag de bal alweer bij Odin in de goal. Deze keer kopte Michiel Croes uit een vrije trap van Ernst-Jan Kuiper de bal fraai over de keeper heen. Odin moest de nodige tandjes bijschakelen, maar tot goede aanvallen kwamen ze in de hele eerste helft niet. Wel moest Heren9 de nodige tikken, beuken en natrappen incasseren. Desondanks wist Harmen de bal op de lat de knallen. Het fysieke spel van Odin leverde hen uiteindelijk een penalty tegen op, omdat Ernst bij een corner naar de grond werd getrokken. Odin protesteerde en er werd een gele kaart uitgedeeld. De pingel werd benut door Michiel: 3-0. Zo'n 10 minuten later kon de 4-0 worden genoteerd. In een counter werd Laurens op links weggestuurd. Zijn voorzet kwam via een mooi overstapje van Michiel terecht bij Abel Smits, die de bal hard in de bovenhoek plaatste. Het feest in deze eerste helft was nog altijd niet voorbij. Vijf minuten voor de rust tekende Harmen voor zijn 2e goal van de wedstrijd. Hij schoot de steekpass van Ernst uit een haast onmogelijke hoek toch binnen: 5-0.
Het doelpuntenfestijn eindigde in de 2e helft, toen Guido Camps de voorzet van Michiel wist binnen te tikken. Vanaf dat moment ging de wedstrijd eigenlijk bergafwaarts. Niet omdat Odin beter ging spelen, of Heren9 juist slechter, maar omdat de irritaties zich opstapelden. Odin uitte hun frustraties via veel smerige overtreden en zo nu en dan wat scheldwoorden. Toen een speler op Caspar na trapte, barstte de bom. Ernst wees de speler terecht, maar kreeg vervolgens een klap op z'n hoofd. Gelukkig waren de meeste spelers van Odin, net als wij, zo redelijk om de twee uit elkaar te halen. De scheidsrechter begreep dat de wedstrijd niet al te lang meer hoefde te duren en liet nog een paar minuten doorspelen, maar er gebeurde vrij weinig meer (een speler van Odin vond het nog wel nodig om Ernst te blesseren).
Heren9 heeft vandaag maar weer eens getoond dat het zich op voetballend gebied terecht in de top 5 bevindt. Odin heeft in de hele wedstrijd anderhalve kans gehad en liep verder keihard achter de feiten aan. Het enige waar ze beter in waren, was vies spelen. Ze probeerden op karakter en (naar hun eigen zeggen) "mannelijkheid" ons te intimideren, maar uiteindelijk draait het allemaal om scoren. Iets wat Heren9 overigens de laatste tijd aardig lukt (de laatste 3 gewonnen wedstrijden werd er door Heren9 18x gescoord).
Volgende week treft Heren9 RUC3. Zij staan 9 punten onder Ody, maar wisten de eerste ontmoeting wel met 2-1 te winnen. Tijd voor revanche!