Heren 5 - Reserve 5e klasse 514

18 februari 2012 12:30

Wedstrijdverslag Eemdijk 7 – Odysseus 5

Opstelling: Jonas den Heijer; Ben Polman, Freek Hartveld, Krijn de Veer, Tom Nijman; Evert Brinkman (45. Sven van Vrijaldenhoven), Tim Crul, Hilko van der Leij; Ate Bremmer, Frank Berghuis, Julius Danek

Heren 5 kreeg vandaag, zoals Ate het goed beschreef, een lesje in effectiviteit. De koploper Eemdijk liet zien hoe je met weinig middelen een stabiele voorsprong krijgt, waardoor het eigenlijk niet meer uit handen gegeven kan worden.

De eerste helft gaf dit duidelijk weer. Ody was sterker in het veld, maar niet in staat goede kansen te creeëren. Eemdijk maakte echter uit hun eerste vier kansen maar liefst drie doelpunten. De eerste twee uit een corner en de 3e uit een uitbraak. Alle doelpunten kwamen tot stand door zwak ingrijpen in de zestien. Na deze 3-0 achterstand gingen de koppies gelukkig niet hangen. Er wordt goed gevochten en daardoor kwam ook terecht de 3-1 tot stand. Een mooie dieptepass van Tom zette Frank alleen voor de keeper. Frank wist hem zoals een spits betaamt zeer koelbloedig af te ronden. Daarna was er nog een goede uitbraak waarbij Julius in de diepte werd gestuurd door Tim. Waar hij vrij door kon lopen op de keeper werd hij door een verdediger van Eemdijk neergehaald. De scheidsrechter trok echter de gele kaart in plaats van de rode, omdat hij volgens hem niet doorgebroken was: uiterst discutabel.

Begin tweede helft wist Ody het spel van eind tweede helft nog even door te zetten. Vanwege het gebrek aan wissels zakte het tempo uiteindelijk toch, en werd het spel een stuk slordiger. Julius op de linksbuiten positie was het duidelijkste voorbeeld, die na 70 minuten met kramp op de grond lag, maar toch de wedstrijd uit moest spelen. Daarom is het niet wonderlijk dat de uitslag uiteindelijk op 6-1 kwam te staan. Waarbij Eemdijk nog een aantal kansen heeft gemist én Jonas nog een paar goede reddingen heeft verricht. Uiteindelijk was, op basis van effectiviteit in de eerste helft en overwicht in de tweede helft, de uitslag helaas niet geflatteerd. Eemdijk speelde als een kampioen.