0 - 7

Odysseus '91 9

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

28 januari 2012 12:00

Met een welverdiende overwinning op Lopik in de broekzak werd er per tram afgereisd naar IJsselstein. De terugwedstrijd tegen de plaatselijke IJFC stond op het programma. De thuiswedstrijd, begin september, was in een overtuigende 5-1 overwinning geëindigd in het voordeel van heren 9. Ondanks de lage positie van IJFC op de ranglijst, moest de club serieus genomen worden. Voor de winterstop wisten zij koploper Voorwaarts op een gelijkspel te houden.

Met twee versterkingen in de vorm van: Joris en Joris 2 ging heren 9 vanaf de aftrap opzoek naar een doelpunt. Ondanks een groot veldoverwicht en enkele schoten op goal bleef het lang 0-0 in de eerste helft. Een droge knal vanaf randje zestien door Martijn de Roon a.k.a Junior zorgde voor een welverdiende 0-1 ruststand. Bij gebrek aan thee, ...werden we verwend met een bekertje appelsap. Dit wondermiddel zorgde voor een helende werking in de rust. Waar de spelers van heren 9 in vrijwel dezelfde opstelling de tweede helft erin vlogen, waren de spelers van IJFC lang zoekende. Het resultaat na tien minuten spelen in de tweede helft mocht er wezen; vier prachtige goals. Het deed menig toeschouwers schuimbekkend terugdenken aan het illustere duo Sulejmani-Ebecilio. Vandaag was het een tandem in de vorm Abel-Martijn waar de defensie van IJFC nu nog steeds nachtmerries van heeft. Martijn mocht uiteindelijk vier keer het balletje achter de opa in het doel schieten. Abel kreeg vier assists op zijn naam en als een echte spits pikte hij ook nog zelf een goaltje mee.

Mooiste goal kwam op deze gedenkwaardige zaterdagmiddag op naam van J. De Jong. Met buitenkantje rechts wist deze toyboy de keeper op het verkeerde been te zetten, om vervolgens met links verwoestend uit te halen. Als een kind zo blij loopt Juriaan nu nog steeds rondjes door IJsselstein om z’n allereerste doelpunt voor heren 9 te vieren. Als laatste man en nieuwste lid van de website Badoo scoorde ook Ernst-Jan na een solo-actie a la Kaiser Franz. De spelers van IJfC hadden het wel gezien en wilde zo snel mogelijk aan het bier. Heren 9 heeft de weg naar boven ingezet. Met drie lastige wedstrijden voor de boeg(Odin, VSC en Lopik) zal geen enkele tegenstander dit dreamteam kunnen stoppen.

Eindstand: 0-7