85'
Assist: Guido Camps

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

21 januari 2012 10:00

Vandaag stond de eerste wedstrijd na de winterstop voor Heren9 op het programma. Lopik3 was de tegenstander, voor Heren9 een nog onbekende ploeg, want de wedstrijd van de eerste seizoenshelft in en tegen Lopik3 werd afgelast. Volgens de ranglijst waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd, het verschil was namelijk slechts 1 punt in het voordeel van Odysseus91.

De kersverse kampioen van de C-selectie van Odysseus had mede dankzij invallers Joris en Erik een aardige opkomst om het heilige kunstgras te betreden. De eerste helft verliep van beide kanten vrij onrustig. Het waaide hard en door de regen schoten veel ballen door, waardoor de ploegen om en om aan de bal waren. Heren9 speelde vaak de lange bal omdat de communicatie op het middenveld wat stroef verliep. Kansjes kwamen er wel. Zo had Erik Welleweerd de eerste kans van de wedstrijd (hij schoot naast) en loste Pieter de Wit een paar schoten vanuit de 2e lijn. Halverwege de eerste helft wist Lopik3 dan toch de geïmproviseerde maar sterk spelende verdediging van Heren9 te doorbreken met de 0-1 tot gevolg. Er werd nog geappeleerd voor buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. Heren9 schakelde een tandje bij, al verbeterde het spel eigenlijk niet. Toch werd het harde werken vlak voor de rust beloond. Duccan Nguyen trok naar binnen en werd net binnen de 16 aangetikt. Hoewel de scheidsrechter op advies van de vlagger van Lopik3 (natuurlijk) géén penalty gaf maar een vrije trap net buiten de 16, wist Martijn de Roon de bal desondanks uitstekend in te schieten: 1-1.
Hoewel de wedstrijd erg gelijk op ging, wist Heren9 dat de ploeg die het meest wilde winnen ook zou winnen. Vol goede moed werd begonnen aan de 2e helft. Lopik3 had in de rust al hun bankspelers ingebracht, waardoor Heren9 iets beter in de wedstrijd kwam. Met name in de omschakeling wisten beide ploegen hun kansen te creëren. Zo stond Rens de Lange na een rush over een half veld oog in oog met de doelman van Lopik3, die zijn inzet wist te keren. Aan de andere kant bewees keeper Maarten Vermeijden zijn ploeg een grote dienst door een stift en een schot in de kruising te stoppen. Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd geljik zou eindigen, maar de laatste 5 minuten zette Heren9 nog extra aan. Bij een inworp tikte Guido Camps de bal door op Harmen van Oijen die behendig de keeper op zocht en de bal hard in de verre hoek plaatste: 2-1.
Een zwaarbevochte overwinning dus. Hoewel de meesten al voor een gelijkspel hadden getekend, wist Harmen, die wederom het juiste moment koos, toch 3 punten binnen te slepen.