25 februari 2012 9:30

Wedstrijdverslag Odysseus 5 – Eemdijk 7

Opstelling: Jonas; Tom (35. Jonathan), Lars (70. Jordi), Maarten, Sven (60. Tom); Jordi (30. Krijn), Jeroen, Lucas; Ate, Frank, Dennic

Deel twee van het tweeluik tegen Eemdijk, opnieuw zonder succes. Deze keer wist Eemdijk er maar liefst acht te maken waar Ody wederom bleef steken op één.

Ody begon net als vorige week sterk aan de eerste helft. Veel balbezit en snel spel zorgde daarom in de beginfase al voor kansen. Dennic wist helaas een voorzet van Ate niet af te ronden en ook Frank kwam tot een goede schotkans. Weer kwam Eemdijk echter op een voorsprong. Een steekpass op de rechtsbuiten werd niet onderschept, waardoor hij een vrije doortocht naar Jonas had en kon aantekenen voor de 0-1. Gelukkig wist Ody zich deze keer te herstellen met een doelpunt. Een bizarre eigen goal van Eemdijk, waarbij de verdediger hem vol in het lege doel van de uitgekomen keeper krulde, zorgde hiervoor. Het spel van Ody begon echter te verslappen. De bal ging te gehaast naar voren en de organisatie op het veld ontbrak. Hierdoor wist Eemdijk voor rust nog tot 1-3 te komen.

Bij het fluitsignaal voor de tweede helft was Ody niet van plan hetzelfde nog een keer te laten gebeuren. Het was echter zo dat 10 seconde na rust Eemdijk de 1-4 er al in had liggen. De linksbuiten wist de bal onder Jonas door te schieten. Van dit moment ging het van kwaad tot erger, en Eemdijk kende als titelkandidaat geen genade. Van de legio kansen in de rest van de tweede helft wist Eemdijk er nog vier te benutten. Ondanks individueel betere spelers, krijg je toch een enorme nederlaag te verwerken. Dit komt omdat Eemdijk als een team speelde en de overwinning het enige was waar ze aan dachten.

Bij Ody 5 is het door de vele blessures lastig om een team te kunnen creeëren. Maar ondanks de 5 duidelijke blessures op dit moment (Bas, Vincent, Evert, Hilko, Tim) zouden er nog een stuk of 16 fitte spelers op de lijst moeten staan. Daarom is het betreurend dat we het nu zonder de twee huurspelers met 11 man, zonder wissels hadden gestaan. Daarom wil ik Jeroen en Maarten nog speciaal bedanken dat ze er stonden. Zij hebben 90 minuten hard meegevochten, ookal was het een bedroefende wedstrijd.