Hoevelaken dames 1 - Odysseus’91 dames 2

10 december 2011, 12.30 uur

Uitslag: 2-0

Opstelling: Marleen, Shirley(’75 Anne Hoskam), Tjitske(’72 Kirsten), Linsey, Fieke, Rosa, Marlies, Anne Prins, Anne Hoskam(’61 Anne de Haan), Kristy, Kirsten(’45 Suzanna)

Van tevoren werd de uitwedstrijd tegen Hoevelaken gevreesd. Door trainer Hugo nog het meest, want zoals hij letterlijk zei: “het wordt vast zo’n hele moeilijke wedstrijd op een slecht veld met een slechte scheids” en dit klopte helemaal. Hoevelaken had een paar weken geleden nog gewonnen van Stroe, de club die ook meedraait in de bovenste regionen van de 3e klasse. Onze thuiswedstrijd tegen Hoevelaken werd met 2-0 gewonnen, maar we hadden net zo gemakkelijk kunnen verliezen. Een penalty gelijk na rust hielp ons om overeind te blijven tegen deze stugge tegenstander. Hoevelaken stond voor de uitwedstrijd maar 3 punten op ons achter, dus was het noodzakelijk om te winnen en de koppositie te behouden in de 3e klasse. Helaas moesten we wel 2 vedette-verdedigers missen, zoals Kirsten het verwoordde in de mailconversatie voor de wedstrijd. Vandaar dat we versterking kregen van Anne de Haan uit dames 3.

De spanning voor de wedstrijd was om te snijden en zodra de wedstrijd werd afgetrapt kwam het spel nogal chaotisch over. Er ontstonden kansjes over en weer in de eerste minuten. Kirsten werd een paar keer goed in de diepte aangespeeld en zij maakte mooie combinaties met Anne Hoskam en Kristy, waarbij de bal uiteindelijk in de handen van de keeper belandde. Hoevelaken begon al vrij snel in de wedstrijd met het hanteren van de diepe bal. Gelukkig stond Shirley haar mannetje achterin en greep ze goed in wanneer de snelle nummer 13 van Hoevelaken werd aangespeeld.

Na 20 minuten testte Marlies de keeper eens uit met haar befaamde afstandschot. De keeper kon de bal alleen nog net redden uit de kruising. Vervolgens werd er weer een diepe bal op de voorhoede van Hoevelaken gegeven. Shirley probeert de bal weg te koppen maar mist hem, waardoor iemand van Hoevelaken één op één met Marleen komt te staan. Linsey komt aangesneld, maar omdat Marleen op dat moment ook uit haar doel komt ontstaat er verwarring over wie er in moet grijpen. De tegenstander maakt hier gebruik van en schiet de bal in de hoek van de goal, 1-0.

Odysseus weet zich even geen raad met de achterstand, want dit is al een hele tijd niet meer gebeurd. Er wordt alleen nog maar paniekvoetbal achterin gespeeld en we komen niet meer van onze eigen helft af. We krijgen een corner tegen, die rakelings voor de goal langs schiet. Marleen kan hem nog net weg tikken en Rosa kijkt de bal daarbij naast. Als we dan uiteindelijk van onze helft af komen raakt Hoevelaken een beetje in paniek. Fieke komt vanaf de zijkant op en krijgt zelfs een schietpoging op goal. De bal belandt echter in een muur van rode spelers die zich massaal verzameld hebben in het 16-meter gebied.

Net voor de rust speelt Marlies een goede diepe bal op Anne Hoskam, die Kirsten aanspeelt voor de goal. Achteraf blijkt dat Kirsten’s standbeen volledig werd weggemaaid door haar mannetje waardoor haar belet wordt te scoren. De scheidsrechter ziet dit alles niet gebeuren en laat doorspelen, weg kans en zelfs geen penalty.

Na de rust wordt Kirsten gewisseld voor Suzanna. Ody lijkt goed uit de kleedkamer te zijn gekomen. We stralen meer zelfvertrouwen uit en gaan veel beter voetballen. Er komen een aantal kansen voor Ody, maar de keeper van Hoevelaken verdedigt haar goal goed. Na een half uur in de 2e helft komt Anne de Haan in de aanval te staan en vervangt daarbij Anne Hoskam.

Na 63 minuten slaat het noodlot toe, want ondanks het betere spel van Ody valt het doelpunt aan de andere kant. Er wordt weer een diepe bal gegeven door Hoevelaken op nummer 13 die de bal voor schiet. Iedereen mist deze bal, maar hij wordt opnieuw voorgegeven door iemand anders van Hoevelaken. Deze keer wordt een vrije speler voor de goal gevonden die keihard uithaalt en de 2-0 scoort. Odysseus geeft echter niet op en Anne Prins schiet vanaf grote afstand op de lat. Suzanna probeert de keeper ook nog te passeren met een lobballetje, maar het mag allemaal niet baten. Er wordt besloten om achterin één op één te spelen, echter wordt dit al vrij snel doorzien door de aanvoerdster van Hoevelaken. Tjitske gaat eruit en Kirsten komt er opnieuw in. De laatste minuten worden er nog wat mooie aanvallen opgezet, maar het doel wordt daarbij niet getroffen.

Na het affluiten van de scheidsrechter vertrekken we zonder 3 punten weer richting Utrecht. Het moge duidelijk zijn dat we kostbare punten voor het kampioenschap hebben laten liggen en dat dit vooral te wijten was aan ons eigen spel tijdens de 1e helft.