85'
Caspar Lombaers (intikker)

Heren 9 - Reserve 6e klasse 616

31 maart 2012 14:30

Vandaag speelde Heren9 tegen Lopik3, een concurrent in de subtop. Heren9 had bij aanvang 1 punt voorsprong en wist thuis al met 2-1 te winnen. Lopik3 had echter nog een wedstrijd te goed, dus Heren9 moest absoluut de winst pakken.
Na een lange reis naar het pittoreske Lopik betrad Heren9 de kurkdroge grasmat. De eerste helft ging vrij gelijk op. Het was vooral een fysiek duel maar er werden weinig kansen gecreëerd. Vanuit het niets viel dus de 1-0 voor Lopik. Via een steekpass door de lucht werd de meterslange spits van Lopik weggestuurd, die de bal met een halfvolley knap langs keeper Maarten schoot. Heren9 speelde veel op de helft van Lopik, maar wist te weinig te creëren. Meer dan een enkele kans voor Abel en Harmen zat er dan ook niet in.
In de 2e helft moest Heren9 overtuigender spelen. Harder en zelfverzekerder in de duels en continu jagen op de bal. Heren9 voerde de boventoon, maar nog altijd bleef het echte gevaar uit. Er waren afstandschoten van Ernst en Laurens, en wanneer de bal eindelijk eens gevaarlijk voor het doel kwam liep het steeds net niet. Nog vervelender werd het toen Lopik uit een scrimmage 2-0 maakte. Nu moest Ody nog harder aan de bak. Het harde werken werd beloond. Na een stevige schouderduw wist Robert de bal strak voor te geven op de inlopende Caspar, die vandaag gelukkig wel het juiste doel trof. Er werd nog gepoogd een slotoffensief te forceren, maar wederom liep het allemaal net niet goed. Passes waren te scherp danwel achter de man, afvallende ballen waren voor Lopik en afstandschoten werden geblokkeerd. Eindstand: 2-1.
Hoewel wederom de inzet in de 2e helft een lichtpunt in de wedstrijd was, werd het verlies toch betreurd. Heren9 zakte een plaats op de ranglijst en staat nu 6e. Met nog 4 wedstrijden te gaan zal de komende weken dus alles uit de kast moeten worden gehaald om nog in de top5 te eindigen. De volgende wedstrijd van Heren9 is gelukkig tegen de hekkensluiter Rivierwijkers, terwijl de nummers 4 en 5 (VSC9 en Lopik3) dan elkaar treffen.