Heren 7 - Beker reserve zaterdag

26 oktober 2011 20:00

Wedstrijdverslag De Meern 3 - Odysseus ’91 7

Woensdag 26 oktober 2011, 20.00uur. Sportpark Olympos Utrecht.

Bekervoetbal. Bekervoetbal is toch anders dan competitievoetbal, het heeft een totaal andere sfeer. Of zoals Frank de Boer het ooit zei: “Bekervoetbal is speciaal”. De wedstrijden in de beker worden door de fans en de spelers ook echt heel anders beleefd. Het avontuur in de beker is een onvoorspelbare reis naar (hopelijk) de prachtige eindbestemming: de finale. Bekerwedstrijden zitten vaak vol met overtredingen, opstootjes, gele en rode kaarten, mooie goals, foute terugspeelballen, penalty’s maar vooral veel spanning, strijd en passie. Ze zeggen ook wel eens dat bekervoetbal de snelste route naar Europa is. Maar of dit ook voor de heren van het zevende geldt, is nog maar de vraag.

Het is woensdagavond één minuut voor acht en de laatste en beslissende wedstrijd in de groepsfase van de beker gaat over een minuutje van start. Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland op zaterdag 22 oktober 2011 in De Meern maar die dag kon de wedstrijd helaas niet door gaan. Na goed overleg is de wedstrijd verplaatst naar woensdag 26 oktober. Een belangrijk detail is verder dat de wedstrijd niet gespeeld word bij De Meern maar op het sportpark Olympos, de thuishaven van Odysseus ‘91. Op dit moment staan de twee ploegen, De Meern 3 en Odysseus ’91 7, bovenaan in de groep. Beide hebben zes punten maar Ody heeft een beduidend beter doelsaldo en staat daarom eerste. Een snelle rekensom leert ons dat een gelijkspel voldoende is om door te gaan. Maar Heren 7 is Heren 7 niet als Heren 7 niet vol voor de winst gaat.

De Meern 3 gaat van start in een vier – drie – drie opstelling. Odysseus ’91 7 heeft een paar aanpassingen gedaan in vergelijking met de laatste wedstrijd. Het centrale blok achterin bestaat vanavond uit De Spijker en Staal. Daano schuift een plekje door naar het middenveld en Diederik staat vandaag links op het middenveld. Opstelling eerste helft Odysseus ’91 7: Jasper; Arjan, Joery, Robin, Jacob; Daano, Smelter; David, Almer, Diederik; Peter.

Acht uur, de scheidsrechter fluit en de bal rolt. Op dit moment staat Heren 7 dus virtueel in de volgende ronde! Woohoo! Maar we mogen niet te vroeg juichen we moeten immers nog negenentachtig minuten en vijfenveertig seconden voetballen (exclusief blessuretijd). Heren 7 begint fel aan de wedstrijd. Al na een paar minuten werkt Diederik de rechtermiddenvelder van De Meern 3 vakkundig tegen de grond. Na een korte behandeling moet deze speler van De Meern 3 zich toch laten vervangen. De toon is gezet.

De wedstrijd gaat verder en de bal gaat van links naar rechts, hoog en laag en vice versa. Na een minuut of zeven krijgt De Meern 3 de eerste grote kans, het schot gaat maar rakelings naast. Een paar minuten later is het dan wel raak. De Meern 3 onderschept de bal en schiet raak, 0-1. Dat is jammer, maar Heren 7 laat de kopjes niet hangen en probeert de gelijkmaker te maken. Wederom gaat de bal van links naar rechts, hoog en laag en vice versa, beide teams krijgen kansjes. De spanning is voelbaar en de strijd en passie zijn terug te zien op het veld. Ondanks deze elementen kan de schrijver van dit briljante verslag zijn hoofd niet goed bij de wedstrijd houden. Uw verslaggever kijkt even naar zijn schoenen en boem het is 0-2, hij neemt even een slokje water en bats, 0-3! En als het nog niet genoeg is valt de 0-4 net als hij even de binnenkant van zijn ogen bekijkt. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor de rust. Tijd voor thee.

De Meern 3 begint de tweede helft met dezelfde spelers als in de eerste helft. Geef ze is ongelijk, ze staan 0-4 voor. Odysseus ’91 7 daarentegen heeft wel een aantal aanpassingen. Twan gaat linksback spelen en daardoor verschuift Jacob naar de rechtsback positie. Romboud en Stefan gaan centraal op het middenveld spelen en Martin geeft de vlag aan Daano en gaat op het middenveld spelen. Opstelling tweede helft Odysseus ’91 7: Jasper; Jacob, Joery, Robin, Twan; Stefan, Romboud; Smelter, Martin, Lucas; Peter.

De tweede helft gaat van start en Ody moet nog minimaal vier keer scoren om de volgende ronde te bereiken. Het lijkt een onmogelijke opdracht, maar dit is bekervoetbal en in het bekervoetbal is niks ondenkbaar. Alles kan in bekervoetbal! De Meern neemt een beetje gas terug. Odysseus ’91 7 gaat daarentegen vol op de aanval en binnen het kwartier staat de aansluitingstreffer op het denkbeeldige scorebord, 1-4. Lucas schiet de penalty raak. De wedstrijd lijkt weer een wedstrijd te worden. Oh nee, toch niet want wat later valt de 1-5, een pass met buitenkant voet van Twan valt zomaar voor de voeten van de tegenstander en deze spits weet helaas wel raad met dit makkelijk gegeven cadeautje. We zullen maar zeggen dat Sinterklaas er dit jaar vroeg bij is. Niet veel later maakt Peter de 2 -5 en weer wat later scoort De Meern 3 uit een corner de 2-6. Martin springt nog wel maar de bal valt precies tussen Martin’s hoofd en de lat. Een gevalletje had ik vroeger maar meer pindakaas gegeten dan was ik nu groter en niet 1 meter 75 en had ik de bal uit de bovenhoek gekopt. De bal gaat nog een paar keer van links naar rechts, hoog en laag en vice versa en dan besluit de scheidsrechter dat het mooi is geweest en fluit voor de laatste keer deze avond op zijn fluitje. Wedstrijd afgelopen en de bekerdroom voor Heren 7 is over. Helaas pindakaas. De Meern 3 is gewoon een maatje te groot voor Odysseus ’91 7 en bekert daarom ook terecht verder. Heren 7 kan zich nu volledig op de competitie richten.

Om nog even terug te komen op de eerder gestelde vraag aan het begin van dit verslag. De beker is voor Heren 7 dus niet de snelste route naar Europa. Helaas! Maar dat houdt Heren 7 niet uit Europa. Integendeel, zo gaat ondergetekende weleens via AEGEE door Europa en gaat het hele team binnenkort naar een nog onbekende Europese locatie voor het jaarlijkse teamweekend! Dus beker of geen beker: Heren 7 gaat gewoon weer Europa in!