Zaterdag 13 april - Heren 1 & Dames 1

16 april 2024 12:15

Het einde van de competitie nadert en dat betekent dat de wedstrijden nog spannender zullen worden. Bij Heren 1 weet ik niet of spannender überhaupt nog kan en bij Dames 1 zal het volgende week zaterdag om het kampioenschap hangen!

Een Roze zaterdag voor in de boeken
Odysseus '91 H1 - NiTa H1

Compleet traditiegetrouw wordt Roze Zaterdag bij Odysseus ergens midden in april georganiseerd. Ook dit jaar trokken de mannen van het vlaggenschip weer roze sokken aan. Er mag gezegd worden dat de mannen uit Nieuwer Ter Aa dit beter konden hebben dan de tokkies van Zeist afgelopen jaar. Naast Roze Zaterdag was het trouwens ook nog familiedag. De ideale dag om je vriendin kennis te laten maken met je ouders.

Ody startte deze wedstrijd met de volgende opstelling: (v.a.n.v.v.l.n.r.) Boris, Junior, Glad, Thijmen, relatieboy Thom, Mentoskoning, Alex, Joga Jeroen, Serge, Kila en oom Chris. Op de bank zaten Sekou, Mauro, Ronnie, Demi Cheval en Felix.

Eerste helft was kut, 0-3. Dit had eigenlijk 1-3 moeten zijn want de bal van Chris via de lat zat gewoon volgens Pim en een aantal supporters van de club uit Nieuwer Ter Aa.

De tweede helft was het na een aantal tactische wijzigingen een stuk beter. Dit betere spel resulteerde helaas niet meteen in een goal voor de legends van heren 1. Richting het einde van de wedstrijd stond het nog steeds 0-3 en was het geloof bij de meeste spelers wel weg. Met nog vijf minuten te gaan leek Christian nog een eretreffer te maken. Jeroen riep vanaf de kant als grap dat het nog wel mogelijk was om gelijk te spelen. Kort daarna scoorde Chris na een misser van de keeper ook nog de 2-3. Hier moest ik Simon, Dusty, Smeer en de meeuw voor bedanken. Zij hebben de tweede helft de keeper van Nita gek gemaakt. Met nog een minuut te spelen werd de bal nog een keer over de verdediging van Nita gespeeld. Chris scoorde ook nog eens de 3-3 en completeerde hiermee zijn hattrick. Nita mocht nog aftrappen maar direct daarna werd er afgefloten. Direct na dit eindsignaal volgde er een gênante uitbarsting van een staflid van Nita tegenover hun eigen keeper. De keeper zat er niet fantastisch bij,  maar als je in de laatste vijf minuten nog drie van dit soort kansen tegen krijgt dan gaat er ook wel ergens anders iets mis. Wij vierden deze 3-3 winst uiteraard met heel veel kannen bier en wat mooie verhalen van de meeuw over zijn tijd bij kampong.

Na het plezier op olympos gaf iedereen een andere invulling aan zijn avond. Dit varieerde van pannenkoeken eten en daarna lekker scrabbelen tot een date diner van dames 1. De boodschap was in ieder geval duidelijk ‘durf die snap meldingen aan te zetten’. De dames hebben een lesje Frans van Chris gekregen en schijnen nu ook overal met ecoute op te antwoorden. Na het lesje Frans van Chris vonden de dames het mooi geweest en besloten ze bijna allemaal café het nessie op te zoeken.

Door een deel van onze mannen werd wel nog even het stadsie opgezocht. Na de teleurstelling van de donderdag was er de hoop dat ody velano en maatje maestro er dit keer wel zouden zijn. Helaas moest Velanas weer voetballen en was hij dus weer niet in de stad te vinden. Na zijn goal vanavond is de kans dat hij vanavond wel in de jbar staat wel flink gegroeid. Ik heb junior gestuurd om even een kijkje te nemen. Hij zal straks even appen of hij er wel of niet is.

Dan eindig ik het verslag nog met mooie quote van de hattrick Hero.

‘Dames 1 zijn echt NPC’s’ – NPChrizz na het datediner van dames 1

FB

Odylympische Spelen

De Meern VR1 - Odysseus '91 VR1

Op zaterdag 13 april 2024, 104 dagen voordat de Olympische Spelen in Frankrijk beginnen, betreden de Ody Duifjes het veld. Op 28 februari dit jaar verloor het Nederlandse Vrouwenelftal van Duitsland en daarmee de mogelijkheid om mee te doen aan de Spelen. Dat betekent natuurlijk niet dat er op de Olympische Spelen helemaal geen Nederlandse sporters in actie komen, verre van zelfs. Bij bijna alle sporten is de kleur oranje wel present. Niet alleen in Frankrijk zal Oranje aanwezig zijn, ook op het veld in de Meern was deze kleur zaterdag terug te zien. Namelijk in de shirts van de tegenstander van vandaag, VV de Meern. Dus, over naar de wedstrijd.

De eerste 10 minuten zijn de sporters van Ody een beetje zoekende. In de elfde minuut is het Nina die met haar tennisarmen via een ingooi judoka Shan bereikt. Shan bereikt de achterlijn, kapt een verdediger uit en heeft opeens veel ruimte. Ze wacht even en haalt vervolgens keihard met links uit, 0-1! De minuten hierop volgend blijft Ody scherp en worden er veel duels gewonnen. Er zijn veel goede acties. Onder andere een schot in de 20e minuut van Lotje, die van linksback naar helemaal naar binnen is gekomen, ze is dan ook een allround sporter als triatlete. In de 27e minuut laat de keeper de bal los en hardloopster Berber is er als een razende bij, maar kan helaas net niet dit cadeautje benutten. Na de drinkpauze blijven er wat kansen komen, bijvoorbeeld als Linda, die de bal verovert op het middenveld, cool als een skater de bal rechts geeft op Lau, wier voorzet helaas geen grote kans oplevert.

Een aantal minuten na rust kan Cato na een hard duel niet verder, en komt, na haar opwarmdans, breakdancer Sma erin. In de 55e minuut is het opnieuw Shan die met haar judomoves een verdediger uitkapt, alleen voor de goal staat en wederom met links afrondt, 0-2! In minuut 65 komt voor hardloopster Berber pingponger Imre het veld in. Vrij snel daarna geeft Imre een heerlijke topspin (=bal met effect bij tafeltennis) op de inlopende Nina, die de bal op de lat schiet. Gedurende de tweede helft gaat de tegenstander feller en harder spelen, maar dit wordt niet echt afgestraft door de voorzitter van het Olympisch Comité (lees: scheidsrechter). In de 74e minuut verlaat bokser Dana het veld en komt karatekid Til erin, er gaat achterin dus niet veel kracht verloren. In de 80e minuut belandt een corner van Shan bij tennisster Nina, die de bal op de wreef neemt en ‘m binnenkant lat binnen schiet. De tegenstander heeft geen enkele kans om de bal tegen te houden, ace noemen ze dat bij een tennisservice, 0-3! De keeper van de Meern mag dus voor de derde keer deze wedstrijd de bal uit het net vissen, en dat terwijl vissen niet eens een Olympische sport is. Wie niet hoeft te vissen deze wedstrijd, maar wel als een vis in het water is in haar goal, is zwemster Keeppien. In de laatste minuten van de wedstrijd kapt ze de spits voor de goal uit, wat leidt tot een hartverzakking bij onder andere de verder relaxte surfer Rick, en houdt ze met een mooie redding haar goal schoon na een corner. Aan de andere kant van het veld komt Imre na een goede actie op de keeper af, die haar schot tegenhoudt, maar waaruit wel een corner ontstaat. De corner, deze keer van Imre, belandt weer bij Nina, die ‘m deze keer met haar hoofd het doel in smasht. Eindstand 0-4!

Later op de dag kwamen al deze verschillende Olympische sporters bij elkaar in Olympisch dorp Paardenveld en ontstond er een mix van tennissers, hardlopers, triatleten, wielrenners, basketballers, golfers, zwemmers, badmintonners, pingpongers, skaters, roeiers, Italiaanse

voetballers, surfers, boksers, breakdancers, hockeyers, judoka’s en karateka’s. Al deze sporters betraden de Olympische proseccoboot. Op de boot reikte basketballer Milan nog de NBA Most Valuable Player Award uit, en deze ging naar Nina. Met het lekkere weer, de pizza’s en de hoeveelheid prosecco werd het een hele geslaagde Utrechtse Olympische rondvaart!