Zaterdag 16 maart - Dames 1 & Heren 1

18 maart 2024 17:30

Na een nederlaag vorige week stond Dames 1 afgelopen weekend weer vol goede moed aan de start van hun wedstrijd. Ook Heren 1 mocht weer laten zien wat ze waard waren. Lees hieronder beide wedstrijdverslagen!

De Dam is van het Hek

Odysseus '91 VR1 - CSW VR1

Op een of andere manier beginnen de meeste verslagen over het weer, dus laten wij ook maar vermelden dat het zaterdagmiddag lekker zonnig was. Iedereen is op tijd (ook niet altijd een gegeven) en we begeven ons naar de klidda. Rick spoort ons aan om wat vrijer te voetballen, gebruik te maken van onze individuele kwaliteiten, want laten we eerlijk zijn, soms houd ik het niet voor mogelijk wat we allemaal kunnen.

We beginnen scherp en fel aan de warming-up om die sfeer ook door te trekken naar de wedstrijd. Sas stuurde een perfecte boogbal richting Imre, maar de keeper leek vastbesloten haar territorium te verdedigen, en Imre vond geen doorgang. Het spel verplaatste zich snel, als een wervelwind van tactische manoeuvres. Red Eye (aka Cato) kreeg de bal toegespeeld en wierp een lange pass naar Lau, die een veelbelovende kans kreeg, maar helaas ving het fluitsignaal van de grensrechter haar in buitenspelpositie. Even later werd een schot gelost binnen de 16 en dat leek verdacht veel op hands, de scheids had een drankje te veel op want hij zei iets over aangeschoten?
We weten het de tegenstander goed moeilijk te maken, vooral op dat middenveld kunnen we elkaar goed vinden. ‘Ze komen nu echt overal vandaan’, aldus de tegenstander. Altijd leuk om te horen. Ook Shan is goed gemutst vandaag en maakt dreigende acties, met ook de keerzijde dat ze wat vaker gras hapt of sterretjes ziet.
In de 22e minuut waagde Sas een schot op doel, de keeper leek de bal te verliezen, en voor een ogenblik hield de adem van het publiek stil. Was de bal over de lijn? De VAR bleef stil, en de verbazing aan beide kanten was voelbaar. Maar het spel ging door alsof er niets gebeurd was. In de 29e minuut creëerde Nina een kansrijke voorzet met een actie langs de achterlijn, maar Imre's schot werd wederom gestopt door de keeper. Nani liet vervolgens zien dat ze niet te onderschatten was, met een indrukwekkend schot net buiten de 16, maar helaas eindigde het tegen de lat.
Het was pas in de 36e minuut dat de ban werd gebroken. Een hoekschop van Shan vond haar weg naar Lotje, die de bal in het net werkte, waardoor de menigte explodeerde van vreugde. "De dam is van het hek!" riep Shan uit, terwijl het team zichzelf weer vond en de energie terugkwam.
De 40e minuut bracht nog meer opwinding. Imre veroverde de bal in het strafschopgebied, speelde naar Lau, wiens schot op doel werd gestopt, maar daar stond Shan paraat om de rebound af te maken, geholpen door het advies van Pien om alert te zijn op de loslatende keeper; 2-0!
En alsof dat nog niet genoeg was, liet Imre in de 42e minuut zien waarom ze een kracht is om rekening mee te houden. Na een sterke opbouw en slimme loopacties van de voorhoede, schoof ze de bal strak langs de keeper, waardoor de voorsprong werd vergroot tot 3-0.

2e helft

We hebben de overhand, tikken leuk rond.

Het laatste halfuur worden Linda en Laura gewisseld voor respectievelijk Dana en Aïsa of Miracles. De tribune barstte uit in een oorverdovend gejuich bij het eerste balcontact van The Miraculous. Zo laten de invallers zich van hun beste kanten zien, goede diepe ballen van Dana, strategische loopacties van the miraculous Aïsa. Zo komt ze ook even 1 op 1, passeert de keeper maar schiet helaas voorlangs, mag wel gezegd worden dat ze dit met haar chocoladebeen deed.

Zo naderen we einde wedstrijd, is CSW erdoorheen gekomen? Af en toe, maar niets waar onze verdediging niet tegenop kan. De kotm mag naar onze dirigent Snatskia, welverdiend (dat hoort ze graag). Lekker team, trots op ons. De duifjes verdelen zich over de muziekbingo, het thuisfront, De Walden en de rattentaxi. Tot volgende week!

Liefs,

SB

Odysseus '91 H1 - Desto H1

Op zaterdag 16 maart mocht het vlaggenschip van Odysseus ‘91 voor de tweede keer dit seizoen aantreden tegen de henken uit Lopik. Ik spreek voor iedereen wanneer ik zeg dat ik niet graag in Lopik kom. Om toch goed te beginnen aan de wedstrijd zette meester Pim ons in de kleedkamer al goed met sinaasappelpartjes, waarna Coach Chris knap boven de herrie van de andere kleedkamer uit kwam om ons te vertellen hoe wij deze simpele boeren op konden rollen. Chubbs hielp ook een handje: nadat hij zich op slinkse wijze de bestuurskamer in wist te lullen, liet hij ons weten dat Lopik in een ondoordachte 4-1-4-1 opstelling zou starten.

Op een veld dat troostelozer is dan ons sportcomplex, stonden de pionnetjes als volgt, v.a.n.v. v.l.n.r; Smeer, juune, Struuk, Thijmen, meester Pim, Glad, gernot trauner, joga bonito, ronnie, mister Maastricht, chrizz. De eerste helft begon van beide kanten terughoudend, totdat Ody steeds beter in de wedstrijd begon te komen. Dit betaalde zich uit in de welverdiende 0-1; de herboren spits Jochum toonde zich bekwaam, door na een goedlopende aanval de bal keurig af te schuiven naar Ronnie, die de bal acrobatisch binnen schoot. Niks aan de hand, althans zo leek het. Uit het niets kwam Lopik vlak voor rust op gelijke hoogte. onverdiend en vooral onnodig, want er zat bij Lopik geen sprankje voetbal in, met hoge uitzondering van die ginger met nummer 23. Na de rust bleef Ody de bovenliggende partij. Na 15 minuten in de tweede helft werd Jochum gewisseld en dat bleek na afloop maar beter te zijn geweest. Jochum vertelde dat zijn directe man ‘dave’ (de verlichaming van s.v. Lopik) één domme opmerking verwijderd was van een trap na. Jochum werd gewisseld voor croque-jan en Pieter kwam eruit voor Mauro. Ody bleef maar geen écht grote kansen krijgen, dus was het tijd voor de werkelijke kanonnen; Tolk senior, die gast die z’n lul in onze bidons steekt en ondergetekende. De druk vanuit onze kant werd steeds groter en dat resulteerde dan ook in grotere kansen. Ondergetekende werd nog een goal, die zonder twijfel de hele wereld over was gegaan, ontnomen door de keeper van Lopik. Gelukkig was daar op het eind de assist van een verdienstelijk spelende Croque-jan op Mauro, die op zijn beurt zijn goede invalbeurt bekroonde met de winnende. De grensrechter, die een halve pot mayo in z’n haar had zitten, probeerde nog een punt te pakken voor de thuisploeg, maar daar gaf de scheids geen gehoor aan. 3 ontzettend belangrijke punten, maar nog belangrijker; een proeftraining van niemand minder dan Odysseus Velanas.