Zaterdag 9 maart - Dames 1

11 maart 2024 17:15

Een vrije dag voor Heren 1 en een zwaarbevochten wedstrijd van Dames 1 met niet de gehoopte uitslag. Lees het wedstrijd verslag hieronder!

Odysseus '91 VR1 - IJsselmeervogels VR1

Uitstel betekent nog geen afstel en dat betekent dat ik op mijn forenzentraject tussen Arnhem en Utrecht mijn laptop mag openklappen en mag schrijven over een zaterdag 9 maart. Beste reizigers, welkom bij het wedstrijdverslag van Odysseus D1 tegen IJsselmeervogels. Vergeet uw bagage niet bij het verlaten de website!

De duifjes verzamelden zich op Olympos. de een eerder dan de ander, en verdwenen de kleedkamer in voor de voorbereiding. Vandaag op het menu: IJselmeervogels. Smaken lekker met een rodewijnsausje. Besproken werd dat vorige weddie tegen hen niet eindigde zoals we hadden gehoopt en we ons niet toen niet herkenden in ons spel. Ach, een 3-1 nederlaag wordt het vast weer niet weer toch? Snavels dezelfde kant op dus en knallen!

Opstelling: Keeppien, Nani, Dana, Sma, Haak (Cato), Aisa (Linda), Saskia (Til), Shan, Lau, Imre (Berber)

Eerste helft

De paarse kleding werd aangetrokken, de teamfoto werd gemaakt, en nadat de paarse duiven warm hadden gelopen was het tijd voor het startsignaal. Kleine tegenvaller was dat Cato naast een blauw oog ook een griepje had opgelopen en daarom niet kon starten. De nodige verschuivingen werden gemaakt en ook Aisel uit dames 2 mocht gelijk starten. Het fluitsignaal klonk en niet veel seconden later lag de bal in de goal van de Paarse Duiven. 1 voordeel is dat menig schoonouders de tegengoal daarom niet eens hebben gezien (die van mij in ieder geval). Maargoed, wederom kregen we veel te vroeg in de wedstrijd een tegengoal en liepen we achter de feiten aan. Ody probeerde de controle terug te krijgen, had veel balbezit en zocht naar openingen. Isslelakebirds liggen erg te loeren op een counter en met succes; in de 19e minuut breken ze uit en ligt de bal wederom in ons netje. Desalniettemin proberen de Purple Doves kansen te creëren en die komen er ook. Meerdere keren wordt Imre voor de goal gezet, helaas wil de bal er niet in. Ody krabbelt steeds meer op en weet richting de rust de controle terug te winnen. Eind van de eerste helft wordt er een aanval opgezet vanaf keeppien, die de bal meegeeft aan Nani, die de bal diepgeeft aan Shan. Voorzet richting Snats volgt, maar zij wordt op de grond geduwd (blijkbaar). Pingeltsj voor paars, is dat even lekker. Lau neemt de pingel en scoort zoals zij we van haar verwachten. Met 2-1 gaan we de rust in.

Tweede helft

De tweede helft kenmerkte zich door wat aanvallen over en weer, vermoeidheid en een tal dubieuze momenten. Ten eerste krijgt IJsselmeervogels een corner mee en er stort er vogel ter aarde. What goes around comes around: we krijgen de pingel tegen en deze wordt natuurlijk benut door IJsselmeervogels. Er volgt nog een kans voor Shan, die na een vrije trap van Lau doorloopt op de keeper. Zij wilde de bal nog wel eens loslaten en ook nu was dat het geval. Wonder boven wonder knalt de bal tegen buitenkant paal en is het geen doelpunt voor Paars. Dan gebeurt er nog iets frappants in de laatste minuten van de wedstrijd. De bal gaat richting een verdedigster van IJsselmeervogels, die hem mooi met haar elleboog het zestienmetergebied uitwerkt. Dan begin je toch twijfelen aan je eigen waarnemingen, gaslighten noemen ze dat in Gen-Z. Er wordt hier namelijk niet voor gefloten en zo eindigt de wedstrijd in 3-1, wederom. De Duiven zijn het even kwijt en moeten op zoek naar een remedie om de weg richting het K-woord (en dan bedoel ik niet kleedkamer) weer te vervolgen Daarom besloten de duiven die avond gelijk maar even in beraad te gaan bij Berber in de Vergaderzaal onder genot van de nodige Apfelkorn-spa rood (bedankt  Thimo en Shan). Tijd om even de hersenen te kneden om over een week weer ready te zijn voor de wedstrijd tegen CSW.