Heren 1 & Dames 1 - zaterdag 26 november

30 november 2022 20:45

De derde overwinning voor heren 1 is een feit! De mannen wisten na een boeiende wedstrijd met 2-1 te winnen van Altius heren 1. Dames 1 wist daarentegen helaas niet de drie punten mee naar huis te nemen. De duifjes moesten na een lange wedstrijd hun meerdere erkennen in Delta sports dames 1.

Odysseus '91 H1 - Altius H1

Zaterdag 25 november heeft Odysseus’91 zijn derde overwinning van het seizoen behaald. Voordat gefocust zal worden op het verloop van de wedstrijd zal eerst een informatieve uiteenzetting worden gepresenteerd waarin informatie wordt verschaft hoe een juiste voorbereiding op een (cruciale) wedstrijd eruitziet ziet en hoe je de verleidingen in het leven kan weerstaan.

Energie besparen

Als semi-prof van Ody heren 1 kom je namelijk veel verleidingen tegen in het leven waardoor de rust op vrijdagavond mogelijk kan worden verstoord. De grootste verleiding deze week kwam vanuit het bestuur. Vriendelijk werd verzocht om op vrijdagavond training te geven aan internationals op Olympos. Echter, met op de bank het WK kijken bespaar je toch de nodige energie die je dan dus op zaterdagmiddag over hebt. Vriendelijk werd er dus door ons bedankt voor deze klus. Met alle begrip werd de mededeling door het bestuur in ontvangst genomen. Het bestuur nam de training over en verdere hulp of supervisie van Ody 1 bleek niet meer nodig. Levensles 1: stel jezelf bij een verleiding de vraag of de verleiding je energie kost of oplevert.

Voeding

Naast rust op vrijdagavond is ook voeding cruciaal. Zo las ik een artikel over Haaland, één van de grootste voetbalsterren op het moment. Helaas studeert hij niet dus verder is hij niet zo interessant voor Ody. Wat wel interessant is, is zijn dieet. Haaland eet namelijk 6.000 calorieën op een dag waarbij zijn dieet o.a. bestaat uit koeienharten, lever en gefilterd water. Omdat koeienharten, lever en gefilterd water niet te verkrijgen zijn bij de plaatselijke Jumbo of snackbar, moet je creatief zijn. Immers, hoe kom je anders aan de 6.000 calorieën op een dag. Creatief werd er gedaan door de spelers van Heren 1, en met name de bewoners van de Koekoek. Zo bestond het vrijdagavondmaal van de aanvoerder uit een pizza Marjolein (een Turkse pizza met 2 kroketten), raspatat (450 kcal per 100g), een halve stokbrood carpaccio (kostte maar 2.50 want was bijna over de datum) en enkele gefilterde biertjes. Met een volle maag zocht de aanvoerder rond 22:30 zijn bed op. Levensles 2: kies altijd voor het eten dat de meeste calorieën bevat.

De opstelling

De BIG4 van de Koekoek, ofwel de “La Masia” van Ody, mocht deze week weer aantreden in de basisopstelling. Zo bestond de opstelling v.a.n.v. v.l.n.r uit Kasper, Thom, Stokstaartje, Stuuk, Pim, Pieter, Jeroen, Tijn, Tolk, Curran & Chubs. In tegenstelling tot andere aanvoerders droeg aanvoerder Struuk wel de regenboogband en nam hij een eventuele gele kaart voor lief. Gijs, Kees, Wollem, Mompel en Ronnie hielden de bank warm. Helaas ontbraken vandaag de assistent-trainers. Cyrille Jackmeoff was ziek en Edwin dK hielp zijn dochter met verhuizen. Zodoende nam Caspar de honneurs samen met Dzimki waar.

De wedstrijd

In een over het algemeen een sportieve wedstrijd, kan het algehele spelbeeld kort worden samengevat. Ody viel aan en Altius loerde op de counter. In de eerste helft leverde dit over en weer wat kansen op. Stokstaartje ontnam de spits van Altius een grote scoringskans door zich met typisch altruïstisch stokstaartjesgedrag, met gevaar voor eigen leven, voor een bal te werpen. Mooi om te zien dat de bijnaam steeds beter aansluit bij de gedragskenmerken van Stokstaartje.

In de tweede helft was het Ody dat de score opende. Een goede bal van Pim werd door Tijn op waarde geschat. Tijn die zijn wollen handschoenen thuis had gelaten maar zijn warme wondersloffen had aangetrokken (hij had zulke koude voeten vorige week!) werkte de bal met veel gevoel binnen. Vervolgens was het eerder wachten op de 2-0 dan de 1-1. Echter, de scheidrechter dacht hier anders over. In een aanval waarin de spelers van Altius tot tweemaal toe in buitenspelpositie stonden, werd er door Altius gescoord en telde de scheidrechter de goal goed. Gelukkig voor Ody had Gijs nu wel zin om in te voetballen en stak hij Rosbappé met een uitstekende bal diep. Rosbappé werd in zijn rug gelopen. PENALTY!  Struuk nam plaats achter de bal, werd flink afgeleid, schoot de bal onberispelijk in de linkerhoek van de keeper en vierder zijn goal uitbundig.

Waar het tot de 80e minuut een sportieve wedstrijd was, werd de wedstrijd vanuit de kant van Altius steeds grimmiger. Zo vernam Ody via een speler van Altius dat Curran niet in Curacao is geboren maar in Turkije (Alhamdoelillah) en wilde een lid van de technische staf van Altius de vader van Jochum op zijn bek slaan. Later bleek dit niet de vader van Jochum te zijn maar een willekeurige fan van Altius. Mooi om te zien dat een speler van Altius na de wedstrijd zich voor het gedrag van zijn teamgenoten en trainers kwam excuseren. ONE LOVE!

Na de wedstrijd werd de overwinning gevierd in de kleedkamer. De vloer werd besproeid met water en ingesmeerd met shampoo. Wat volgde waren een hoop naakte buikschuivers. Dat heet voetbalhumor. Vervolgens mochten de mannen van Heren 1 hun zangkunsten tonen in de Walden. Met de voorkennis van de vocale uithalen van Thom (“Oh Arne er gloort hoop sinds jij zwaait met met de scepter”) ben ik blij dat ik deze avond heb mogen overslaan.

Delta sports D1 - Odysseus '91 D1

Zaterdag 26 november, de duifjes hebben vandaag een wedstrijd tegen Delta Sports. Altijd een taaie tegenstander. Duifjes Cato en Nina spelen vandaag tegen hun oude club en weten wie we goed in de gaten moeten houden. Ruim een kwartier na onze oorspronkelijke start tijd gaat onze wedstrijd dan eindelijk beginnen.

De duifjes beginnen niet helemaal scherp waardoor er in de tweede minuut al gelijk een grote actie voor Delta, de spits van Delta komt 1 op 1 te staan met Joëlle die de bal er knap uit haalt. De strijd is nu echt begonnen. Delta geeft veel druk op de duifjes en krijgen de bal niet weg wat uiteindelijk resulteert in een corner. De duifjes staren nog wat naar de lucht en delta neemt de corner snel en weten de bal in de korte hoek er in te schieten. Na 5 minuten kijken de duifjes tegen een 1-0 achterstand aan. Het is rommelig en er gaan dingen mis, Nina is er op een gegeven moment helemaal klaar mee en roept ‘hallo, er zijn toch afspraken gemaakt, let daarop!’

De duifjes pakken de draad op en komen een paar keer op de helft van delta maar de bal bereikt net niet de aanvallers. In de 17e minuut proberen de duifjes nog eens een aanval op te zetten. Helaas verliezen ze de bal op de hoogte van de 16 meter van Delta. Delta countert en maakt de 2-0.

Nu moeten we echt aan de bak. De duifjes hebben wat kleine kansen, zo schiet Nina een keer op goal maar die bal gaat er steeds net niet in. Het staat een beetje vast, er zijn maar weinig aanspeel mogelijkheden. Maar dan in de 40ste minuut staat onze aanvoerder op en gaat Jutka op solo-trip. Ze passeert drie tegenstanders en kiest perfect een hoekje uit. Het staat 2-1.

De duifjes creëren hierna nog een mooie kans, heuvel geeft de bal diep op Nina die de bal lekker mee geeft op Shan. Shan neemt de bal net niet goed aan waardoor de bal iets van de voet afschiet en de bal in de handen van de keeper beland.

De tweede helft gaat van start, de trainers hebben ons verteld wat we beter kunnen doen en hoe we de drie punten mee kunnen nemen naar Utrecht.

Shan pakt dit gelijk op en maakt een prachtige individuele actie die we zo graag van haar zien. Ze schiet de bal op goal maar de keeper houd de bal er mooi uit. Delta breekt uit, de snelle buitenspeelster schiet van een grote afstand op goal. Joelle hoeft niets anders te doen dan de bal naast te kijken.

Het spel gaat over en weer. Delta krijgt de zoveelste corner, helaas beland de bal verkeerd op het hoofd van Saskia. Het staat 3-1. De duifjes geven niet op. Shan stuurt voor de tweede keer dezelfde verdediger het bos in, koek koek. Helaas schiet ze de bal in de handen van de keeper.

Het is tijd voor een nieuwe duif, Sam maakt plaats voor Pien. De duifjes hebben veel de bal en spelen mooi naar elkaar rond. Pien draait mooi open en geeft de bal mee aan Shan. Shan kapt naar binnen en scoort nu heel mooi. Het staat 3-2 met nog 20 minuten te gaan. De duifjes blijven aanvallen, Jutka opent naar de andere kant naar Nina, Nina geeft een voorzet op maat maar het lukt Laura net niet om de bal er in te leggen.

De duifjes blijven aanvallen. Delta heeft het zwaar. Helaas komt er geen goal meer. De eindstand blijft 3-2. Volgende week nemen we het op tegen de koploper en gaan we de drie punten mee nemen naar Utrecht!