Heren 1 en Dames 1 - 3 Oktober

5 oktober 2020 12:45

Afgelopen zaterdag stonden al onze paarse helden op een regenachtig Olympos, klaar om drie punten te veroveren. De dag begon sterk met overwinningen van zowel Heren 8, Dames 5 als Dames 4. Daarna volgde een mindere fase met verlies van Dames 5, Dames 2 en Heren 7. Gelukkig konden de Duifjes het geringe publiek, wat uit bestuur, theedienst en een gezellige bewaker van Olympos bestond, vermaken met een mooie overwinning. De heren hebben in Houten helaas de nodige punten laten liggen.

Heren 1

Houten vs Odysseus’91

Rond half 1 verzamelde een peleton aan ody spelers zich om de tocht richting Houten af te leggen.
Fris en fruitig kwamen deze mannen keurig netjes op tijd aan op het sportcomplex. Helaas kon dit
niet voor iedereen gezegd worden. De altijd anders zo snelle Thomas had deze ochtend nog niet de
juiste versnelling gevonden en kwam daardoor 10 min te laat aan sukkelen. De eerste kan van de
middag was een feit.
Waar de mannen normaliter kunnen rekenen op een grote achterban, was vandaag de supporters
bus thuis gebleven. Dit alles om natuurlijk het hardnekkige COVID-19 uit te bannen. Wel bestaat er
uitzonderingsregel voor journalisten, die hier gretig gebruik van hebben gemaakt. Ze namen in groten
getale plaats op de tribune. Goed om te zien dat de studenten steeds meer naamsbekendheid
beginnen te krijgen.
De focus ging vervolgens op de wedstrijd waarin Kapser in de goal zijn debuut maakte. Verder had
Zimon de beschikking over een rijk gevulde bank waarvan 3 van de 6 spelers klaar stonden om in te
vallen met hun sneakers aan. Tot grote vreugde speelde we ook nog eens in ons fantastische
uittenue. Zeker onder de groep vrijgezellen van vorig seizoen bracht dit een grote glimlacht met zich
mee. Ja, zij weten wel hoe je met die felle roze sokken punten moet scoren. Kortom, alle
ingrediënten waren aanwezig voor een mooie zaterdag.
Het begin van de wedstrijd was niet al te best, maar langzaam maar zeker kwam het team steeds beter
in zijn spel. Helaas was het Houten die de openingstreffer maakte. Niet veel later kwam ody echter
langszij door een prachtige aanval. De witte Keniaan kreeg de bal aan de rechterkant van het
strafschop gebied en kapte heerlijk zijn tegenstander uit, vervolgens wist hij Jeroen vrij voor de
Keeper te spelen die de bal wist te controleren om vervolgens beheerst af te ronden, 1-1. Zonde dat
onze trouwe supporters deze goal hebben moeten missen. Helaas viel in de laatste actie van de 1ste
helft via een vrijetrap de 2-1 voor Houten binnen.
In de 2de helft schoot ody uit de startblokken. Thomas ontving de bal aan de rechterflank en wist met
een mooie bal Matthias te bereiken. Vervolgens kwam de bal voor de voeten van Luc terecht die
verwoestend uithaalde en de gelijkmaker tegen het net knalde. Hiermee heeft hij zijn eerste officiële
goal te pakken. Dat hij dit niet voldoende vond bleek even later toen hij met een heerlijke stift van
een metertje of twintig de keeper opnieuw verschalkte. Sven zal claimen dat deze prestatie
afkomstig is uit de voedingstoffen van zijn wonder smoothie, die hij in de rust Luc liet drinken. Zo was
binnen een kwartier de achterstand omgebouwd tot een voorsprong en de ploeg dicht bij de eerste
overwinning van het seizoen. Helaas mocht het niet zo zijn. In de eindfase van de wedstrijd kreeg
Houten kans op kans, waarna uiteindelijk de 3-3 en tot overmaat van ramp de 4-3 volgde.
Volgende week spelen we thuis tegen Lopik en gaat er een nieuwe poging gedaan worden om de
eerste overwinning te pakken.

JvP

Dames 1

Ody D1 – DSS D2

Vlaggetjesdag

03 oktober 2020, de Odyduifjes spelen tegen DSS VR2. Op deze druilerige zaterdag verzamelden onze
Odyduifjes om 14:00. Waar? Dat wist eigenlijk niemand. Er waren duifjes te vinden bij het
voetbalveld, bij de ingang van Olympos en bij de fietsenstalling. Eenmaal gehergroepeerd werd er, as
usual omgekleed in shifts. Na de bespreking was het tijd voor de warming up. Terwijl harde dubstep-
hardcore-techno-achtigiets door de speakers klonk stoomden de duifjes zich klaar voor de derde
competitiewedstrijd.

1 e helft
Beide teams beginnen fel aan de strijd voor de 3 punten, want de winnaar krijgt er 3, en de verliezer
0. Terwijl Ody redelijk de ruimte krijgt om rond te tikken, is passing bij Ody is wat slording en moet
strakker over de grond. Ik quote: “het liefst zodat de bal het gras sprietje voor sprietje aait.” Rond de
10 e minuut krijgt Ody de eerste corner, die helaas niet wordt benut. In de 11 e minuut maar Remi een
soort hands en schiet de bal richting het publiek. Gelukkig was er geen publiek! Ody 1, Corona 0. Na
de beginfase van de wedstrijd raken de Duifjes wat meer op stoom en deelt Jutka een panna uit en
ook Marloes opent de trukendoos. Rond de 18 e minuut stoomt Dorien op over de linkerkant en geeft
de bal mee op Lau, die er zeker van is om die bal in de goal te schuiven MAAR de keeper steekt daar
een stokje voor, door Lau neer te halen. 100% penalty toch??? Maar nee, hij wordt helaas niet
gegeven. Ondertussen is DSS ook gevaarlijker geworden en weet binnen 4 minuten 3 corners mee te
krijgen. Er wordt wat heen en weer gepingpongd, maar gelukkig voor ons belandt de bal niet in onze
goal. In de rest van de eerste helft zijn beide teams gevaarlijk. Een mooie bal van Jutka op Laura, die
helaas buitenspel staat, en een poging van Nicky laag in de hoek, maak helaas gepakt door de
keeper. In de 37 e minuut mag Hannah een vrije bal nemen die helaas ook gepakt wordt. Ondertussen
weet onze keeper Britt ons een paar keer te redden door menig bal uit te lucht te plukken. Onze
verdediging speelt goed op buitenspel, tot grote frustratie van de tegenstander, die tegen Rinus,
onze vlagger, schreeuwt: “HET IS GEEN VLAGGETJESDAG!”. Toch ontstaat er in de 45 e minuut een
miscommunicatie in onze verdediging waardoor DSS gevaarlijk uitbreekt, maar gelukkig mist de
tegenstander voor open doel en komen we met de schrik weg.

2 e helft
Na de rust te hebben gevierd in de stromende regen met een kopje thee in onze handen, zijn de
nodige dingen besproken en kunnen de paarse heldinnen beginnen aan de 2 e helft. In de 49 e minuut
krijgen we een corner mee en die wordt kort genomen door Remi en Nicky, helaas belandt de poging
tot meer creativiteit over de achterlijn. DSS weet zichzelf ook gevaarlijk te maken in de 50 e minuut
met een vrije bal die gelukkig net naast de goal belandt. Helaas gaat het de 54 e minuut toch mis; na
een voorzet van DSS tikt de goed oplettende spits van DSS de bal in onze goal. 0-1 ☹ . Kom op duifjes,
tijd voor ons om te scoren!!! In de minuut na de tegengoal wil hun spits nog een keer scoren en gooit
een mooie schwalbe in ons 16-metergebied, tot groot vermaak van onze verdediging, die daar wel
doorheen prikte. Gelukkig doorzag de scheids het ook! Ondertussen worden we onder druk gezet en
wordt het rondtikken steeds lastiger, maar we komen er af en toe wel doorheen. In de 57 e minuut
heeft Marloes een grote kans, die de keeper helaas tegenhoudt. In de 60 e minuut wordt Remi
gewisseld voor Shan, die klaar is om zichzelf te bewijzen. Fleur gedraagt zich echt als een mama
meeuw en weet de ballen achterin goed op te ruimen en de verdediging aan te sturen. De good vibes
hangen in de lucht en iedereen vraagt zich af: gaat het dan toch nog gebeuren?? Het antwoord is JA.
In de 64 e minuut legt Lau na een rebound de bal goed voor haarzelf klaar en schiet de bal van afstand

geweldig in de kruising: 1-1!!! Oke dan! In de 65 e minuut worden Dorien en Nicky gewisseld voor Pim
en Yasmine. ‘Nieuwe longen’, nog meer goals? Ondertussen blijft het ook aan de andere kant
spannend, want DSS schiet de bal op de lat, wat de verdediging laat weten dat we scherp moeten
blijven. In de 68 e minuut laat Yasminimini zich zien en schiet op goal, maar de keeper haalt de bal net
uit de korte hoek. Er worden mooie aanvallen gecreëerd door Ody en Jutka weet door te breken
maar wordt schijnbaar onderuit gehaald in de 16, en we krijgen een pingel mee!! Lau krijgt de eer en
laat zich niet intimideren door de keeper, die de bal niet aan Laura wil geven en dat moet dan
blijkbaar eng zijn ofzo? Maar Laulau schiet te bal koelbloedig in de linkerhoek en de Duifjes leiden
met 2-1! Toch komt Ody af en toe goed weg, met 2 ballen op onze lat en een bal over. Af en toe even
billenknijpen dus. Maar in de 71 minuut kruipt een scherp spelende Pim uit haar nestje en pikt een
bal op rond de 16 meter van DSS. Ze twijfelt geen moment en schiet de bal prachtig in de goal, wat
ons op 3-1 brengt. Dit betekent niet dat Ody klaar is met kansen creeëren. Een mooie combinatie
tussen Yas en Shan brengt Shan voor de keeper, die helaas net naast schiet. Enkele minuten daarna,
in de 77 e minuut, neemt Pim een corner, en in de rebound weet Yasmine haar eerste Odygoal te
maken! Maar!! Hij wordt helaas afgekeurd omdat de grens beweert dat het buitenspel is. Hoeveel
het videomateriaal het tegendeel bewijst, is er niks aan de doen en blijft het 3-1. In de 77 e minuut
krijgt DSS nog een hele grot kans, maar er wordt weer gemist voor open goal. Daar komen we dus
nog goed mee weg! Onze voorhoede en het middenveld weten ons nog een paar keer mooi te
vermaken met prachtige combinaties en steekballetjes. Tikkie takkaaa!!! Desalniettemin blijft het 3-1
en gaan de Duifjes er met de punten vandoor!
Opstelling: Britt, Camille, Fleur, Nina, Dorien (’65 Yasmine), Hannah, Jutka, Marloes, Remi (’60 Shan),