Kloostergaarde 10
3998KD
SCHALKWIJK
tel. 030-6011584

Het is zaterdag 17 februari om 10:30. Kleedkamer 5 bij V.V. Schalkwijk is nog leeg maar zal over 5 minuten bruisen van de gezelligheid van dames 6. Snollebollekes gaat aan, de blaren en kniewonden worden afgeplakt en het pakje dextro gaat rond. Dames 6 is klaar om Schalkwijk in te maken. Niet zonder angst vandaag. Met een ruime koppositie is de druk hoog en nadat onze geblesseerde aanvoerder Tess van horen zeggen heeft dat de wedstrijden tegen Schalkwijk niet altijd even leuk zijn, ging dames 6 toch met angstgevoelens de wedstrijd in. Heeft Tess dan al tegen Schalkwijk gespeeld? Nee hoor ze heeft zichzelf een gekneusde rib aangehoest.

De wedstrijd begon emotioneel. Met rouwbanden en een minuut stilte hebben we steun betuigd aan onze teamgenoot die een dierbare heeft verloren. We dragen haar een warm hart toe en verwelkomen haar met open armen als ze ons team weer komt versterken.

Na dit mooie moment kon de wedstrijd beginnen. We begonnen slordig en moesten helaas veel op onze eigen helft blijven maar konden gelukkig al snel de wedstrijd naar onze hand zetten. De eerste helft bestond vooral uit natrappen, de bal missen en zieken op de scheids vanuit Schalkwijk en tikkie takka van dames 6. Al gauw in de eerste helft gebeurde hetgeen waar we al het hele seizoen op hebben gewacht, de vrije trap van onze cv Laura ging er vanaf 35 meter in. Onbeschrijfelijk. De koppies van Schalkwijk gingen hangen terwijl wij de overwinning al begonnen te ruiken.

In de rust krijgen wij bemoedigende woorden van de trainers: ‘Als jullie ze nu laten scoren worden jullie echt in elkaar getrapt’ aldus Ko. Gelukkig werkte deze peptalk en scoorde (oud)dames 6er Linn al snel de 0-2. Niet lang daarna kon de andere invaller, Sanne (D3), een bal vanaf de achterlijn van de tegenstander, ook het goal van de tegenstander indraaien. 0-3. De koppies van Schalkwijk begonnen nog meer te hangen, dat ze de aarde van het net wat te natte grasveld al konden ruiken. Na 90 minuten en heel wat extra geweld op het voetbalveld was het eindelijk klaar. 3 punten in de pocket. De dames 6 expres is onderweg naar het kampioenschap!