Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Na tegen FZO en Patria de volle buit te hebben gepakt bleek vorige week ook nummer 3 Jonathan geen probleem te zijn voor de Zevende Hemel. Alle drie de clubs uit Zeist werden verslagen. De statistieken liegen er niet om: In deze wedstrijden wist de Zevende Hemel maar liefst 12 keer te scoren en kreeg het slechts 5 doelpunten tegen. Maar kunnen de mannen alleen presteren tegen teams uit Zeist of moeten ook andere clubs waken voor de succesreeks van Heren 7? Vandaag werd dit getest tegen directe concurrent VSC.

De mannen mochten vandaag aantreden op de onorthodoxe tijd van 13:30 spelen op de zandverstuiving genaamd het rugbyveld. Met het schaamrood op de kaken verwelkomen we onze tegenstander in het geelblauw op dit gedrocht van een veld. De voorbereiding voor deze wedstrijd was weer typerend voor Heren 7. Klaplong vergat zijn hand op te steken waardoor de bus keihard doorreed met als resultaat dat hij 30 minuten voor de aftrap pas aanwezig was met de teamtas. Gek genoeg startte de longloze man wel in de basis, normaal gesproken sta je dan wissel, maar een speler van zijn kaliber laat je natuurlijk liever staan. Hij is immers al goed voor twee doelpunten en nul assists dit seizoen. De warming-up sloeg ook nergens op. Er werd gelachen, gepraat maar niet echt gevoetbald. Gelukkig was onze tegenstander zo aardig om dit te spiegelen waardoor beide teams even ‘goed’ voorbereid aan de wedstrijd begonnen.

Op een moeilijk bespeelbaar veld begon Heren 7 een stuk scherper dan de gasten uit Nieuwegein-Noord. Dit zorgde voor de nodige dreiging van de mannen in het paars, en met resultaat: Bram Legend wist met een steekpass Baron te bereiken die pardoes oog in oog stond met de vlezige doelman van VSC. Vermeulen bulderde dat hij vrijstond, nogal onhandig ogend hobbelde de kale man richting de penaltystip. Baron besloot voor het eerst in zijn leven niet zelfzuchtig te zijn en gaf de bal breed op Vermeulen, die op zijn beurt rustig bleef en de bal (no-look met zijn chocoladebeen) in het lege doel schoof: 1-0. Na deze goal kwamen er nog twee goede kansen voor de mannen uit Zeven. Lou kopte een bal net over en via een vreemde scrimmage belandde de bal net aan de verkeerde kant van de paal. De ruststand was bepaald op 1-0.

De nodige wijzigingen werden doorgevoerd en Paarshemden kwamen weer het veld op dat nog verder omgeploegd was vergeleken met 45 minuten geleden. Ondanks een sterk eerste helft kreeg Heren 7 de ouderwetse deksel al snel op de neus. Door een communicatiefout in het defensieve paarse hart kon de spits van VSC van buiten de 16 de bal in de onderhoek sturen: 1-1. VSC leek de regie over te nemen en het leek zelfs even alsof de wedstrijd te lang zou duren voor Heren 7. Toen besloot ‘De Golden Cock’ Annet Vermeulen van de bank te plukken en op linksbuiten te zetten. Normaal gesproken is de wedstrijd allang gelopen als de Kale er voor de laatste 15 minuten in wordt gezet, maar niks bleek minder waar. Heren 7 werd weer sterker en via een afstandsschot van Hooijer leek het bijna op voorsprong te komen, maar het doel stond een halve meter te ver naar rechts. Toen de linksback van VSC werd ingespeeld zette Lou deze lange slungel onder druk waardoor hij genoodzaakt was om terug te spelen op de keeper. Wat hij niet had gezien is dat de Vermeulen hier al op gokte en hiermee de bal mee kon onderscheppen. Oog in oog met de onzekere keeper bleef Vermeulen rustig en schoot hij zijn tweede van de middag tegen de touwen: 2-1.

Wéér een overwinning voor de Zevende Hemel, de paarse trein dendert maar door met als volgende halte: ’t Goy.