UTRECHT
tel. 030-2534471

Inmiddels is het februari en heeft de Zevende Hemel aan het begin van het weekend nog altijd maar 0 punten. Voetballend wil het allemaal nog niet vlotten dus misschien helpt een stukje psychologische oorlogsvoering ons aan de punten. Hierdoor hebben wij besloten om één dag van tevoren de speeltijd en het speelveld te veranderen. Met het gewenste effect.

De voorbereiding was verder een beetje chaotisch. Met hoeveel mensen zijn wij nou? 11 of 14? Wie is onze aanvoerder vandaag? Kevin Baron heeft de band gekregen. Het eerste wat hij deed als aanvoerder is zo'n intensieve warming-up uitzetten dat arme Willem al na 2x heen en weer lopen al kermend naar de grond ging door een hamstringblessure. Toen de warming-up voorbij was verdween deze blessure echter weer als sneeuw voor de zon en stonden er gewoon 11 scherpe spelers aan de aftrap.

Heren 7 begon scherp aan de wedstrijd en had van FZO, op een zondagschot op de lat, weinig te duchten. Invalkeeper Jacco had zelf zo weinig te doen in de eerste helft dat hij ging showduiken op simpele balletjes die eigenlijk naast zouden gaan. Het zag er wel leuk uit. Heren 7 kreeg in de loop van de eerste helft steeds meer kansen. Eerst werd topscorer Sander één op één met de keeper gezet. Echter verzuimde hij deze kans en heeft zo geen einde kunnen maken aan zijn doelpunten droogte van 3 maanden. Vervolgens kreeg Ody twee vrije trappen op de rand van de zestien. Sander schoot de eerste slecht in, maar gelukkig wel op doel én in de handen van de keeper. Hierdoor mag hij het al snel nog een keer proberen en schoot hij de vrije trap zowaar nog slechter in. Echter schrok de keeper van FZO hier zo van dat hij de bal los liet waarna Klaas simpel de 1-0 kon maken.

Hierna zette Heren 7 door. Goed aanvalsspel leidde tot meerdere kansen maar het publiek, wat in grote getalen was komen kijken, moest toch tot de 40ste minuut wachten voor de 2-0. Jeroen gaf van achteruit een fantastische pass naar voren waarna Daan technisch begaafd de keeper uit kapte en de bal in het lege doel schoof. Wat een weelde, een voorsprong van 2 doelpunten bij rust.

Na het rustsignaal liep het helaas toch anders. FZO begon met goed voetballen en Heren 7 kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe. Toch stond het verdedigend naar behoren waardoor het voor FZO lastig was om grote kansen te creëren. Als zij dit wel deden hadden wij natuurlijk altijd nog Jacco op doel om ons uit de brand te helpen. Het ging allemaal goed totdat Stijn overduidelijk een speler van FZO vasthield in het strafschopgebied. Penalty! Stijn was woedend: "Elke keer als ik een speler van FZO een goede knuffel probeer te geven wordt er tegen mij gefloten, ik snap er niks meer van." Deze buitenkans werd helaas benut door de tegenstander: 2-1.

Er leek een spannend laatste kwartier aan te komen maar dat wou Heren 7 vermijden. Een goede actie van Klaas, die tegen zijn zin in de basis begon en de hele wedstrijd moest spelen, werd onrechtmatig onderuit gehaald door de keeper van FZO. Wederom een penalty, maar nu voor ons. Onze penaltynemer Sander stond niet in het veld waardoor er even overlegd moest worden. Aanvoerder Kevin twijfelde maar toen Rik zei dat hij hem anders zou nemen wou Kevin maar al te graag. Hij schoof hem koeltjes in de rechterhoek: 3-1.

Toch was het nog niet klaar met de spanning. In de 84ste minuut kopte FZO raak uit een vrije trap en ging alles of niet spelen. Het werd niets voor hen en alles voor ons. De eerste 3 punten zijn binnen en hopelijk volgen er nog veel meer. Het bleef echter een wedstrijd tegen FZO, een tegenstander die niet altijd weet hoe zij met verlies moeten omgaan. Zij gaven onze geliefde Daan de schuld omdat hij niet bij ons in het team zou hebben gezeten maar zoals onze trouwe fans weten is Daan sinds dit jaar een belangrijke schakel in ons elftal en heeft hij ons geholpen bij deze overwinning

. Bedankt voor de support de afgelopen weken! We hebben jullie vertrouwen nu eindelijk terug kunnen betalen en dat smaakt naar meer. Tot volgende week en de volgende drie punten!