Hercules 7 – Odysseus Heren 5

1-0

Aanvallend Ody verliest van oppermachtig Hercu

De opkomst van Odysseus heren 5 was niet enorm. De een moest werken, de ander schaken en weer een ander wilde een wit voetje halen bij H2. Zelf waren we precies met 11, maar op de valreep wist Caio nog 2 Braziliaanse straatvoetballers te overtuigen om een potje mee te spelen.

Omdat er nog een wedstrijd bezig was op ons veld werd de warming-up ingezet op het veld ernaast. Dit was echter een minder mooie grasmat en het hoofddoel bij deze oefening was dan ook om geen enkels te breken. Wat niet meehielp is dat er bij de wedstrijd die nog bezig was de keeper er met geel af werd gestuurd. Hierdoor moest een veldspeler laten zien in hoeverre hij een penaltykiller was (dat was hij niet). Door de wedstrijd van H2 waren ook 2 van onze coaches afwezig. Als reddende engel kwam Tijn vlak voor de wedstrijd aangesneld om ons nog wat moed in te spreken.

Basisopstelling: Joram, David, Timo, Victor, Nauta, Dennis, Rens, Tijs, Shelby, Mees, Caio

Vlagger: Rafael

Het was mooi weer en een mooi tijdstip om te spelen uit bij Hercu. Dit betekende helaas wel dat de wedstrijd gespeeld moest worden op een van de weinige natuurgrasvelden (niet het hoofdveld helaas). Er was goede moed na de overtuigende winst van vorige week, om oud heren 5 eens even op zijn plek te zetten. Met sterke nieuwe aanwas zijn de seizoen verwachtingen op de teambespreking vorige week behoorlijk opgeschroefd.

Deze goede moed nam wel wat af nadat een doorgebroken Hercu-speler onze 16 in kwam en Joram aan de noodrem moest trekken. Hij kwam uit maar miste helaas de bal en de scheidsrechter was niet meer om te praten: penalty. Met 0-1 in kop moest Ody zich nu nog maar eens bewijzen. Het was moeizaam in de eerste helft. Er werd hoog druk gezet door de tegenstander, wat zo nu en dan nog wel eens lastig werd gevonden. Er werden wel kansen gecreëerd maar daarvan verdwenen er veel in het vangnet achter het doel.

De enigszins zieke Tijn nam in de rust de tactiekbespreking op zich, maar na 6 minuten rust vond de scheids het wel weer tijd om verder te spelen. Ody begon goed in de tweede helft. Er werd goed rondgespeeld achterin, balvastheid was beter en er was nog steeds veel gevaar voorin. Er werden zelfs complimenten gegeven van de bank van Hercu over dat Ody zich goed opstelde en dat ze het erg zwaar hadden daarmee. Ondanks dat we minder wissels hadden we conditioneel een streepje voor op de tegenstander. Maar de tegengoal bleef uit…

Hierna volgde het slotoffensief. Nadat er nog meer ballen het vangnet in vlogen besloot Tijn om Victor naar voren te sturen. Met 2 meter kopkracht voorin moest het toch wel goedkomen. Maar dan moet er wel een mooi voorzetje komen om in te knikken. Achterin 1 op 1 was Hercu op de counter nog steeds niet gevaarlijk waardoor er steeds meer mensen zich rond de 16 van Hercu verzamelde. Na nog wat hopeloze pogingen en veel geschop van Hercu werd de wedstrijd afgefloten. Ody wist er niet doorheen te voetballen en de stand eindigde 1-0.

Trotse Aad (oud trainer van heren 5) kwam na de wedstrijd nog even het verlies erin wrijven. Hij vond onze ambities nogal hoog gegrepen en was eigenlijk alleen te spreken over het bier wat hij zelf aan het brouwen is. Het verdriet is gelukkig goed weggedronken door een gezellige avond zwemmen in de Woo.