Stationsweg 23
2435AN
ZEVENHOVEN
tel. 0172-538906

Vandaag staat het verre Zevenhoven op het programma. Na een autorit van 40 minuten, worden onze stadse chickens gegroet door de voor velen onbekende geur van het platteland. Er stonden kinderen te schreeuwen rondom de pingpongtafel, de kleedkamer had geen sleutel en we zagen gelijk dat er maar 2 douches waren. Daarmee niet echt het beste begin van de zaterdag. Maar Jules sprak ons vol overtuiging toe in de kleedkamer: We moeten rekenen op een taaie tegenstander die er alles aan gaat doen om ons spel te ontregelen. De vorige keer begonnen wij namelijk ook pas in de tweede helft met scoren.

Dus de boodschap is: Blijf ons spel spelen en zorg dat de inzet vanaf de eerste minuut goed zit. Met die gedachte lopen we naar het veld toe, waar Zevenhoven net met hun warming up is begonnen. “Dit is de eerste keer dat een ander team eerder begint met hun warming up.” De chickens zijn er normaal gesproken trots op om op zaterdagen als eerst op het veld te staan, alvast een mentale voorsprong. “Dan staan we nu eigenlijk al 1-0 achter.” Werd grappend nog gezegd.

Vanaf het eerste fluitsignaal blijkt dat Jules gelijk had: deze tegenstander gaat het ons erg lastig maken. Ze staan erg compact, laten ons opkomen tot de middenlijn, houden het midden goed dicht en zijn ontzettend snel in de counter. Dit leidt ertoe dat de verdediging regelmatig in duels moet ingrijpen. Zo haalt Afke in de 20e minuut een bal van de lijn. Er worden kleine mogelijkheden gecreerd met Tamar en Rachel op de back, maar we komen niet tot echte kansen. Bij een goed uitgevoerde corner variant komt Merel wel tot een schot, maar helaas stond de keeper op de goede plek.

In de 28e minuut is er weer een uitbraak van de tegenstander die de bal van buiten de 16 (wellicht met een beetje hulp van de wind) over Noa heen het doel in schiet. Maar 1-0 achter is niks nieuws voor ons, we herpakken ons allemaal en gaan weer staan voor de aftrap. Ais probeert een doorbraak te forceren door een hoge bal over de verdediging te leggen naar Mara, maar de keeper is helaas net iets sneller. Merel maakt vervolgens slim gebruik van de buitenspelval om te uitbraken van de tegenstander onschadelijk te maken en Afke en Sabine zetten beide geweldige tackles in om ons in de wedstrijd te houden. Ook Noa komt goed uit om een steekbal op te pakken voor de tegenstander een schot kan lossen.

Onze grootste kans van de eerste helft komt van Lotte, die de bal na een overstapje van Mara helaas op de lat schiet. Juliet krijgt vlak voor rust nog een schietkans uit een corner, maar ook deze kan de keeper tegenhouden. En ook Mara’s schot buiten de 16 valt in de handen van de keeper. Dit betekent dat we met een 1-0 achterstand de rust in gaan.

Jules bewapent ons in de kleedkamer met een nieuwe tactiek om door de verdediging van de tegenstander heen te breken. Er zijn nog 45 minuten om de wedstrijd om te draaien. Het wordt al snel duidelijk dat Zevenhoven van plan is de 2e helft op dezelfde manier te spelen. We stuiten weer op een laag blok. Met slimme passjes op de backs en mooie draaibewegingen van Lotte proberen we een gaatje te vinden, maar we komen er niet doorheen. Ook onze verdediging moet ingrijpen; Afke maakt een prachtige sliding om een pass te onderscheppen en Noa duikt voor een belangrijke redding.

Opnieuw komen we tot een schot uit de corner variant, maar het leidt helaas niet tot een goal. Jules moedigt vanaf de zijkant hard aan: “Kom Heuv, knal er tegenaan!” Tamar en Fenne worden eruit gehaald en Ark en Maria komen op de wingback terecht om daar voor fris gevaar te zorgen. Toch worden we telkens net afgetroefd door Zevenhoven. “Het lijkt soms of zij met meer dan 11 in het veld staan.” – Tamar. Afke wordt nog tot haar hattrick gedwongen, ze haalt voor de 3e keer vandaag een bal van de lijn af. De wedstrijd eindigt met Juul die een gele kaart ontvangt. We weten allemaal niet goed waarvoor.

Helaas lijkt de profetie van voor de wedstrijd toch zijn uitgekomen. Met hun vroege warming up kwam Zevenhoven inderdaad op 1-0 voorsprong en daar bleef het ook bij. De chickens kunnen zich klaarmaken voor een aantal weken zonder wedstrijd. Wel genoeg dingen om nog op te trainen, zodat we ons de volgende keer niet laten weerhouden door een tegenstander die zich zo laag en compact opstelt.