Sportpark Galecop 1
3438HX
NIEUWEGEIN
tel. 0306032111

Op de 11e van de 11e, de dag waarop sommigen het carnavalsseizoen openen, stonden de Ody Chickens klaar voor een wedstrijd tegen JSV Nieuwegein. Sergej doet de wedstrijdbespreking, en Jent sluit (onverwachts) ook aan. Nadat de kleedkamer rating door democratisch debat was besloten en op ons insta verhaal stond waren we klaar om het veld op te gaan. Omdat Suuz voor de wedstrijd toch te ziek bleek te zijn kwam er een verandering van opstelling. Merel verliet haar plekje achterin en schoof naar het middenveld, waardoor Juul doorschoof naar de 10 positie. Al bij de warming-up raakte de keeper van de tegenstander geblesseerd. Gelukkig hebben wij onze (toen nog fitte, lees door!) Kay op goal staan. Solin wilde weten of de scheids single was. Prioriteiten!

Om 15.00 klonk het fluitsignaal en de bal begon met rollen. Solin zei op de bank: “ik vind ze echt totaal niet eng deze mensen”. Gelukkig maar. De eerste helft begint een beetje rommelig. Ody heeft moeite om door JSV heen te komen. er komen kansen voor Ody, maar af en toe ook kansen voor JSV. Gelukkig staat kay op goal. Wel houdt onze verdediging het hoofd koel ondanks druk die gegeven wordt. We komen af en toe dicht bij de goal: Arkie geeft mooie ballen voor en Heuv gebruikt haar snelheid aan de zijkant. Na de 23e minuut komt de eerste wissel al bij de tegenstander. Ook Lot krijgt een paar mooie kansen, maar helaas nog geen goal. Net als Jules en Hugo aan komen lopen van hun eigen wedstrijd wordt er gescoord, maar niet in het goede doel. Een petje af voor onze trainers, die nog in hun voetbalkleding aan komen lopen! Het doelpunt was onnodig, maar Ody pakt de achterstand goed op. We blijven kansen creëren. De coach van de tegenstander merkt terecht op dat Heuv snel is, wanneer ze weer haar poppetje voorbij sprint. In de rust worden we toegesproken door onze 4 trainers en met ons hoofd omhoog lopen we de kleedkamer uit. We zijn gebrand om te winnen.

We starten de tweede helft met Rachel die er in is gekomen voor Ark, die gelijk meters maakt. Ais (iceyspicey) noemt rachel achtereenvolgens “Heuv’ en “Juul” voordat ze het opgeeft. Namen zijn ook lastig. Er worden mooie dingen laten zien, Ais speelt koelbloedig haar man uit, rachel die mooie voorzetten geeft en merel die van afstand schiet. Helaas mag het nog niet baten. Maar Ody ruikt mogelijkheden. De eerste tien minuten van de tweede helft zijn gevuld met alleen maar kansen van Ody. Die goal die moet wel vallen! In de 59e minuut wordt er een cross bal gegeven van Lotte op rachel, die een lage voorzet voor de goal geeft. En Heuv, die haar eerste minuten als spits maakt, schiet hem erin. “YIHIE” klinkt het hoge stemmetje van Heuv over het veld. Met 1-1 wordt het toch opeens spannend, zeker nu dat de tegenstander ook weer kansen gaat creëren. Gelukkig staat Kay op goal die scherp de ballen opvangt. In de 64e minuut is er een mooie aanval van Ody, die eindigt met een 1-op-1 van Juul met de keeper. Nadat ze de keeper uit speelt en de goal maakt fluit de scheids voor buitenspel. Helaas. Ody blijft druk geven op de goal, maar af en toe komt de tegenstander er ook goed uit. Afke wordt gewisseld voor Eva, die gelijk gebruik maakt van haar snelheid en mooie kansen creëert. In de 85e minuut schiet ais een corner voor, en via een flipperkast komt de bal bij mara die de bal makkelijk in de rechterhoek schiet. 2-1!!! Solin komt kort er na er in voor Lotte. De laatste paar minuten zijn nog spannend, de verdediging was alleen maar bezig met ‘waar is die kleine snelle?’. Gelukkig blijven de chickens rustig en nemen de winst mooi mee.

Met een mooie verdiende comeback was ook voor ons de 11e van de 11e geslaagd. Iets minder geslaagd was de mededeling van Kay. Kay liet weten diens wijs en middelvinger gebroken te hebben (al tijdens het inschieten!!). Het lijkt een vloek te zijn binnen ons team, lees al 4 handblessures. Dus wie er tips heeft om van deze vloek af te komen, laat het ons weten!!
Maar zelfs zonder (keeper is geen) keeper, gaan we vol voor de volgende overwinning!