Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Dinsdagavond verzamelen wij op Olympos, niet voor de training maar voor een wedstrijd tegen sportlust. De coach van sportlust had zn huiswerk gedaan, want hij was vrijdag helemaal naar Utrecht afgereisd om onze wedstrijd tegen Hercu te komen kijken. Desalniettemin laten wij ons daardoor niet intimideren een gaan we zoals altijd gefocust de wedstrijd in.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd zijn rommelig, er zijn kleine kansjes voor ons maar ook voor hun. In de 17e minuut krijgt Fenne een diepe pass en schiet hem zo over de nogal kleine keeper heen, het is 1-0. Nog geen 2 minuten later verovert Mara de bal en schiet hem er heerlijk in, 2-0!! Ondertussen is de grensrechter van de tegenstander heerlijk aan het vlaggen in het voordeel van zijn team, waar de scheids een paar keer intrapt helaas. Tegen het eind van de tweede helft komt Fenne in een 1 op 1 situatie en probeert ze de bal eroverheen te schieten, maar het mocht niet baten. Ook sportlust creëert nog een aanval door een lange bal te geven en die wordt knap afgerond, het is 2-1. In de laatste minuten van de eerste helft zijn er nog een paar grote kansen met Rachel die de hele rechter flank in d’r broekzak heeft.

De tweede helft beginnen we sterk door gelijk goed druk te zetten. Fenne speelt het hele middenveld zoek, maar kan helaas geen kans creëren.  Ook Hannah was aan het stralen op het middenveld en draait iedereen misselijk op het middenveld. We zitten weer lekker in het spel en in de 57e minuut sprint Rachel richting het doel met de bal en krult hem prachtig in de linkerkruising, het is 3-1. Niet veel later krijgen we in de 61e minuut een vrije trap net buiten de 16 en Merel schiet die er in één keer fenomenaal in, het staat 4-1. In de 63e minuut werd Fenne gewisseld voor Arkie en werd Heuv als spits ingezet. Ook sportlust is nog gevaarlijk en scoort in de 66e minuut uit een omhaal. Na dat doelpunt had de coach van sportlust een paar wijzigingen gemaakt in de opstelling en kwam met de volgende woorden: ‘’ We gaan alles lang spelen, we gaan pompen!!’’. En dat doen ze ook, fatsoenlijk voetbal zit er bij hun niet meer in. In de 70e minuut wordt Rachel gewisseld voor Eva en die heeft na 2 minuten spelen al een goed schot op doel. In de 75e minuut scoort sportlust de 4-3 en wordt het toch nog erg spannend het laatste kwartier. Maar in de 82e minuut geeft Eva een mooie voorzet en kopte Mara de bal in het doel, het is 5-3!! Met geknepen billetjes worden de laatste minuten gespeeld en na het fluit signaal is er een enorme opluchting.

Na 90 hele lange minuten hebben we toch 3 punten in de pocket en zijn we thuis nog steeds ongeslagen.