Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

6 april, Tijd voor weer een leuke wedstrijd tegen de laatste plek JSV Nieuwegein Vrouwen 1.  De zon is aanwezig en ook de Ody chickens zijn er klaar voor. Het plan is om vanwege het warme weer rust te creëren en de wedstrijd simpelweg te domineren.   Het is een wedstrijd waarbij we 3 punten kunnen pakken en Maria een tattoo van een kip neemt als ze scoort!!

12:30, de wedstrijd gaat van start. Juul maakt haar terugkeer na een tijdje blessa te zijn geweest. Dit is overigens niet te zien aan haar spel. Ody houdt veel balbezit en tikt rustig rond op het middenveld en achterin, zoals besproken.  Al snel maakt Lotte de eerste goal, maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. Het valt al snel op dat JSV eigenlijk helemaal niet kan voetballen en het hele team leunt op het voetbaltalent van  de enigszins oké intimiderende spits. De eerste corner voor Ody wordt genomen, het is de overstap variant. Een goede overstap, maar het schot op doel is niet raak.

Niet alleen Simba ligt te genieten van het mooie weer op het warme kunstgrasveld, maar ook Ark ligt er lekker bij “Ik lig hier helemaal perfect, alleen iets meer zon en een glaasje wijn”. Aan de zijlijn start Solín haar warming-up, deze keer niet met een winterjas, maar met een hoed met een tompouce. Wat het de volgende keer zal zijn, zal mij benieuwen!

Ondertussen creëert Ody kansen via de wings. Rachel geeft een voorzet op doel, maar het scorebord blijft op nul. Rachel is te snel voor haar verdediger (voor wie niet eigenlijk?), daarom probeert haar verdediger het spel iets anders aan te pakken en tackelt Rachel op de grond. Ody is keihard aan het werk in de hitte en weet goed balbezit te houden. Er worden achterin mooie driehoekjes gevormd en Tamar is beast zoals altijd. Zelfs de wissels doen hun best. Zo is Caya toch gaan vlaggen ondanks haar brakheid. Solín maakt een solo actie die bijna voor de eerste goal zorgt. Volgens Jules - “Een tering goeie actie”. Jules een paar minuten later: "Wat een tering trage wedstrijd”. De trainer van JSV blijkt toch trots te zijn op zijn team en geeft voor elke miezerige onderschepping een applaus. Even voor de statistieken, JSV heeft zo’n 5% balbezit gehad deze wedstrijd, iets om trots op te zijn toch?

Ody wordt gevaarlijker. Braziliaans tikje van afke op Juul, Juul steekpass op lot, lot op Mara, maar Mara komt een been te kort. Solín gaat voor de rebound met een afstandsschot. Er is meer rust in het spel dan in het begin. Ody speelt volwassen onder de druk pogingen van JSV uit. Twee minuten voor rust gebeurt het dan eindelijk. Afke maakt een solo actie op het middenveld, geeft de bal op Lotte en Lot schiet de bal van afstand hard in de kruising. Dat is lekker de rust in gaan!

In de rust wordt er besproken dat we goed in de omschakeling staan waardoor we weinig kansen weggeven. Verder wordt Juul gewisseld voor Caya. De start van de eerste helft is rustig. Ody tikt rustig rond achterin. Afke besluit dat het weer tijd is om in de aanval te gaan. Afke op Lynn en Lynn crost een schuine bal mooi richting de tweede paal. De vader van Heuv is nummer 1 supporter en staat te shinen in het zonnetje. Het is de 66e minuut en Lot waagt een schot op doel met links. JSV heeft vervolgens hun eerste actie, maar Fenne vlagt buitenspel voor deze aanval. Heel de bank “JAA LEKKER GEVLAGD FENNE”! Ook Lynn waagt een afstand schot op doel, lekker knallertje! In de 70e minuut wordt Mara gewisseld voor Kay en Rachel voor Ark. Een paar minuten later wordt ook Heuv gewisseld voor Maria. Gaat Maria scoren en een tattoo van een kip nemen?? Het publiek kijkt vol spanning naar elke kans die Maria creëert. De nieuwe energie van de wissels is merkbaar in de wedstrijd en er worden veel nieuwe kansen gecreëerd. Hier volgen wat acties van de laatste tien minuten:  Voorzet van Kay, Maria en Lotte kunnen er net niet tegenaan lopen. Corner Beun, Kay bijna erin getikt bij 2e paal. Maria prachtig afstandsschot, via de lat over. Corner Beun, Afke uit de draai in de handen van de keeper. Tamar sterk 1 tegen 1, onderschept de bal. In de laatste minuut  Maria 1 tegen 1 op de keeper, schiet in de handen. Helaas geen tatoeage van een kip, wie weet de volgende wedstrijd? De stand blijft 1-0 en Ody kan zeggen dat ze de wedstrijd volwassen hebben uitgespeeld.