Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Iedereen kwam lekker optijd aan in woerden en was er helemaal klaar voor om een lekkere wedstrijd te spelen en te winnen. De club was echter niet klaar voor ons bezoek. Er was namelijk nogal een gedoetje met de kleedkamer sleutel en in welke kleedkamer wij mochten omkleden. De man die ons moest helpen leek de situatie zelf niet te begrijpen en probeerde het meerdere keren opnieuw uit te leggen waardoor het als maar onduidelijker werd, maar goed uiteindelijk was het gelukt en liepen we met al onze spullen naar het veld. Wat nieuw was deze wedstrijd was dat er geen rij van 10 man bij de toiletten stond. Hierdoor hadden we genoeg tijd om lekker warm te lopen en de wedstrijdoefeningen te doen.

De wedstrijd is begonnen! We gingen goed van start. In de 3e minuut werd onze corner variantie al toegepast, deze was helaas niet helemaal succesvol. We deden hem wel vol vertrouwen:)). In de 6 minuut hadden we nog een schot op goal en 3 minuten later weer een. We hadden duidelijk meer balbezit en schoten op goal, maar het wilde nog niet helemaal lukken. Al snel kwamen we erachter dat de scheids vooral floot voor de derde helft. Dit was ook te zien aan zn bierbuik . Verder kon die er niet veel van. Gelukkig hadden we de 17e minuut er al een goal ingegooid met behulp van een corner van rechts. De variant werd niet helemaal uitgevoerd maar het goal lag er mooi in!
De scheids maakte op een gegeven moment een hele goeie grap. Suus zou namelijk de stevigste tegenstander uit het team zo maar uit het niets hebben omgeduwd, omdat ze daar gewoon zin in had. Zo is Suus natuurlijk ook;) Tot op de dag van vandaag kunnen we alleen maar speculeren wat er op de dag van 30 september is gebeurd met die meid… toch denk ik dat de meeste stemmen gaan naar dat ze gewoon over der eigen enkels is gevallen.

Vervolgens gebeurde er iets heel ergs…
Dit was echt een situatie van leven of dood. Een kreet sloeg het hele veld over. We zagen vogels wegvliegen. En de hele bank werd spierwit. JULES WAS GESTOKEN DOOR EEN WESP. Het was afwachten Jules het gif kon verslaan. Gelukkig was Jules nog niet allergisch voor wespen dus alles was helemaal goed. Tja hebben we allemaal weer wat van geleerd dat je niet een wesp in de houdgreep moet leggen met je vinger, hè Jules?;)

Indy, onze fantastische keeper, kreeg plots een ongelukkige bal op der vinger. Die helaas ook in het goal ging… 1-1. Het leek niet goed te gaan dus Jules vroeg Solín om even bij Indy te checken. Indy vertelde dat het nog wel ging maar dat ze even moest kijken hoe de volgende bal zou voelen op der vinger. Ongeveer een kwartier later twijfelde Indy of ze nog door moest voetballen. Ze kon namelijk haar vinger niet meer bewegen en hij was ook flink dik geworden. Uiteindelijk toch besloten om niet de tweede helft te keepen. Dit was een goed besluit, wat later bleek dat haar vinger verticaal gebroken was en dat ze geopereerd moet worden… echt dikke pech. Bij deze veel sterkte en beterschap aan onze topper Indy, wij hopen op een spoedig herstel💜

JAJA de scheids kan toch wel wat! Hij fluit voor een overtreding in de 16 meter en Suus krijgt een penalty!! Onze geweldige en coolbloedige Cappie, Aisha, neemt de penalty en schiet hem er fantastisch in! Dit hebben wij ook op beeld 2-1!😁

Jules die nog redelijk goed kon nadenken met al dat wespengif in zijn systeem gaf aan dat de keeper niet goed de bal vast kon klemmen en dat ze hem dus nog wel eens liet vallen. Ook vertelde hij dat we goed ons eigenspel moeten blijven spelen en met betere focus het spel moeten spelen. We moeten niet te veel weggeven, want het had al 5-0 kunnen staan. De veldspelers hadden er weer zin in en gingen zich opstellen op het veld. Als eerste wissel kwam de jarige jet, Solín, erin.
Ongeveer n kwartier later scoorde ze door het wijze advies van Jules. Der keeper hield de bal niet goed tegen en Solín rende door en scoorde de bal in de hoek 3-1! Er kwamen nog wat goeie kansen maar hier hebben we het niet meer over;) (We hadden wel wat meer goals mogen scoren, maar winnen is winnen en dit werd ook zeker gevierd na de wedstrijd.) Eerst allemaal een mooie teamfoto gemaakt en vervolgens moest de jarige jet een kannetje halen van de KaCo. Gelukkig had Solín tactisch supporters meegenomen die het kannetje wilden trakteren. Een heerlijke wedstrijd en welverdiende winst ging ody d2 met een tevreden gezicht naar huis.

Nog wat mooie quotes van de tegenstanders:
'Ze doen de hele tijd dezelfde corner’ —> Toen gingen we de corner variant niet uitvoeren en scoorde we direct. SO naar de trainers van Ody D2 die met deze scherpe tactieken kwamen.
‘ We worden overlopen’ —> Helemaal mee eens. Suus was druk bezig met iedereen agressief onderuit te halen en vervolgens n vrije trap tegen te krijgen;). Nee maar zonder grapjes allemaal goed gespeeld en we mogen weer trots zijn op onszelf. We gaan die 1e plaats behouden Ody D2 LETSGO!