Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het was zo ver. De welberuchte “Match of the Day” van Odysseus dames 3. Het was hun volgende ‘6 punter wedstrijd’, ondanks dat die term nog vraagtekens oproept bij enkele teamgenoten.

Om 12 uur verzamelden dames 3 met 16 man sterk bij Olympos. Helaas waren er te veel fitte spelers, en moesten Ilse, Merel, Guus en Sophie de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Indy kwam ons gelukkig wel in het doel versterken! De wedstrijd begon onder leiding van de Zatco, waar Argos de startende 11 naar de middenstip bracht. Door de paarse rook, kan je niet anders dan de wedstrijd sterk beginnen. Indy, Sanne, Marret, Sytske, Mees, Stijn, Tessa, Nina, Joëlle, Linn en Jeroen stonden bij aftrap klaar voor de strijd.

Odysseus begon sterk, en verdiende zo al in de eerste 4 minuten twee corners. Na wat chaos voor het doel, trapte een speelster van Cobu Boys op de enkels van Tessa, nota bene in de zestien! De bizar lange scheids, zag het meteen en gaf Ody een penalty in de 5e minuut. Jeroen greep de kans, vastbesloten om tijdens haar laatste thuiswedstrijd op Olympos minstens één doelpunt te maken. Met stalen zenuwen schoot ze hem zonder moeite binnen. 1-0! Dat is nog eens een flitsende start!

De volgende paar minuten blijft Ody sterk aan de bal. Mooie acties, mooie 1-2tjes en rustig spelen zij Cobu boys voorbij. Met nog een paar schoten, en corners blijft het een lekkere vlotte wedstrijd. Ook Cobu Boys lukt het nog even om door de verdediging heen te breken, maar Indy laat zich natuurlijk niet zomaar aan de kant zetten.

In de 20e minuut is het weer tijd voor een mooie actie! Jeroen en Joëlle breken samen door de verdediging heen, resulterend in een prachtige assist van Joëlle voor Jeroen, die koeltjes afrondde. 2-0! Vanaf hier was het alleen maar genieten.

De volgende paar minuten blijft Ody gevaarlijk aanvallen, maar het geluk zat hem nog niet in het afronden van deze kansen. Ondanks de achterstand laat Cobu Boys hun hoofdjes nog niet zakken, en komen zij enkele keren ook bij Ody in de buurt van het doel. Indy is hier niet van gediend en houd ze dan ook tegen. Sanne moet nog een pijnlijke panna incasseren, maar laat haar daardoor ook niet van haar spel afhalen.

In de 38e minuut had Joëlle er genoeg van om te wachten. Ze onderschepte een terugspeelbal naar de keeper en faalde niet om hem in het net te leggen. 3-0! De eerste Driemteam Goal van Joëlle is een feit. Dat wordt weer een heerlijk kannetje na de wedstrijd.

Dan is het in de 40e minuut tijd voor de eerste wissel. Hannah mag haar talent laten zien, en neemt Nina over. En zo ging het spectakel weer verder, met Ody die opnieuw dreigde richting het doel. Na wat gepingel krijgt Linn het voor elkaar om de bal bij Jeroen in de voeten te brengen. Zonder twijfel schuift Jeroen de bal in het doel. 4-0 alweer!

De rust kwam, en terwijl de scheids zijn fiets pakte en wegfietste, bleef Ody gefocused op de teambespreking. Na een verdacht lange rust, mochten we weer beginnen. Wat zou de scheidsrechter toch hebben gedaan om even op adem te komen?

De eerste paar minuten staan weer in het teken van verschillende aanvallen van Ody. Corners en schoten gaan de goede kant op, maar het net vinden lukt ze nog niet. In de 53e minuut is het tijd voor de volgende wissel. Laura en Jet komen Linn en Joëlle vervangen, en brengen nieuwe energie de wedstrijd in. Meteen daarna werkt Jeroen zich weer door de verdediging heen, maar deze lange scheids zag hier toch (misschien als enige) de buitenspelsituatie.

In de 62e minuut wordt het spel weer eventjes stil gelegd om weer wat wissels toe te passen. Dit keer vervangen Britt en Kirsten, Stijn en Tessa. Enkele minuten later laten de wissels zich zien, als Jet 5 verdedigers weet uit te spelen. Zij geeft een perfecte bal op Jeroen, die deze kans meteen aangrijpt. 5-0 voor Ody!

De wedstrijd hobbelt langzaam door. Het aantal kansen beginnen toch langzaam te minderen, maar Ody blijft sterk. Tussen de 75e en 80e minuut vallen bij beide teams wat pijntjes en krampen, maar Cobu Boys moet toch een speelster met krukken het veld af halen, nadat zij haar knie verdraaid. In de laatste minuten krijgen zowel Jet, als Laura, als Mees nog verschillende kansen, maar de keeper van Cobu Boys heeft er al wel genoeg langs haar zien gaan. Door de pauzes mogen we een paar minuten langer doorvoetballen, waardoor ook Cobu Boys een paar keer het doel bereikt. Indy blijft haar mannetje staan en houd de ballen klem vast.

Na bijna 96 minuten spelen besloot de scheids dat het genoeg was geweest en blies hij voor het laatst op zijn fluit. Ook hij wilde van de zon genieten op het terras.

Het was de laatste thuiswedstrijd voor zowel Jeroen als Sanne dit seizoen, dus staan we daar nog even bij stil. Na de gebruikelijke winst foto, verplaatst dames drie zich naar het terras van Olympos. Hier wordt de rest van de middag rijkelijk met kannetjes (wit) bier gevuld, en komen we tot de conclusie dat Jeroen toch wel genoeg trekjes van haar vader heeft overgenomen. Ah, de arme studentjes zijn weer een middagje verwend. Proost op een heerlijke overwinning!