Wedstrijdverslag Driemteam vs Zwaluwen 09/12/2023

Grebbeberglaan 4
3527VX
UTRECHT
tel. 030-2965319

De laatste wedstrijd voor de winterstop is aangebroken. In het natte en koude weer staan de meiden van het Driemteam van Odysseus ’91 warm te lopen op een klein strookje gras, wat al snel niet meer groen was. Vlak voor de wedstrijd krijgen we nog even tijd om het kunstgrasveld aan te voelen waarop de strijd vandaag plaats gaat vinden. Martijn sluit zich vlak voor het fluitsignaal aan bij Tom en Tessa staat klaar om haar debuut als keeper te maken. Het regent de dug-out in, maar het voetbal houdt iedereen warm.

De wedstrijd is nog niet lang bezig of mooie uitspraken van Tom vliegen al weer rond: ‘wat een kutweer’ en ‘de grens is een flapdrol’. We beginnen wat slordig aan de wedstrijd en zijn niet zuiver in de passing. De coaches zijn druk bezig met het spel, terwijl Mikou (onze geweldige vlagger) tussen hen door slalomt om langs de lijn te kunnen blijven lopen. Ondertussen is er nog geen enkel schot op doel gevallen aan beide kanten. Dan stuurt Jeroen Merel goed weg, die vervolgens de bal voor probeert te geven. Helaas zat de keeper van Zwaluwen er tussen en is de kans voorbij.

Dan aan de andere kant van het veld wordt er een lange bal gegeven. Tessa houdt deze in eerste instantie tegen, maar de tegenstander zit er kort op en schiet hem alsnog erin: 1-0. Zwaluwen probeert vervolgens meer aanvallen te creëren via diepe ballen, maar Marret staat er nog achter en haalt een aantal ballen eruit. Ook Tessa laat zich als keeper goed zien vandaag en houdt weer een bal tegen. Hannah roept op de bank: ‘Geen stress, want Tess!’

De veldspelers zijn echter nog zoekende. We komen niet lekker in ons spel. Dan valt ook gauw de 2-0. Het leek nog even buitenspel, maar helaas was dit niet het geval. We moeten een stapje bij doen om hier nog wat te gaan halen. Sanne gaat er vol voor in de duels, waardoor er weer een tegenstander op de grond ligt. We weten een corner te behalen, maar helaas komt daar geen grote kans uit. Later is de pass van Marret terug op Tessa te zacht, maar de spits van Zwaluwen schiet de bal gelukkig recht in Tessa’s handen.

Bij een stand van 2-0 gaan we weer naar binnen met warme thee. De boodschap van de trainers is duidelijk. We moeten zuinig blijven in onze passing, fanatieker in de duels gaan en allemaal een stapje harder lopen voor elkaar. Tessa komt weer in het middenveld te staan, terwijl Sanne op doel gaat. Sytske doet een stapje terug vanuit het middenveld naar de verdediging. Na deze wisseling van posities beginnen we weer aan de tweede helft. Niet veel later komt Mikou het veld in voor Jo. Er gebeurt niet zoveel in de eerste fase van de tweede helft, maar er zit ook weinig pit in ons spel. Een vrije trap van de tegenstander wordt nog wel goed gestopt door Sanne.

Dan wordt er wederom gewisseld: Caya en Merel gaan eruit voor Hannah en Jet. Al moest Hannah blijkbaar nog even wakker worden, want ze liep bijna met haar hesje het veld in. Daarna krijgt Jeroen een schotkans na een mooie dribbelactie vanaf de middellijn, maar helaas wordt het schot geblokt. Vervolgens gaat het mis. Nog geen 2 minuten later krijgt Zwaluwen een kans van buiten de 16 en de bal wordt laag in de hoek geschoten, 3-0. Weer 2 minuten later valt ook de 4-0. De koppies gingen hangen.

Eva wordt nog gewisseld voor Stijn, in de hoop wat nieuwe energie te brengen, maar als ook de vrije trap (die werd genomen terwijl de bal nog niet stil lag) van Zwaluwen er in vliegt, is de wedstrijd wel gespeeld. Een slappe wedstrijd om de eerste seizoenshelft mee te eindigen. Nu eerst de winterstop, maar de volgende seizoenshelft zullen we gebrand zijn om weer punten binnen te slepen!