Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

We mochten weer, de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar, en daar hadden we met z’n allen mega veel zin in! Vooral na de actieve en goede training die op donderdagavond plaatsvond, stonden we vol goede moed al vroeg op in de zaterdagochtend. 9.00 uur stonden we fris en fruitig op Olympos, om Loosdrecht nu in te maken. Bij de uitwedstrijd vorige seizoenshelft hadden we net met 3-2 verloren, waarbij we in het begin wel op 1-0 voorsprong kwamen. Met die instelling begonnen we aan de wedstrijd, want scoren tegen deze tegenstander zit er zeker in.

Dit keer stond er een echte keepster op goal, Indy, waar we met z’n allen super blij mee waren. De achterhoede stond als een blok met Sytske, Marret en Sophie in het midden, en Stijn en Mees als de wingbacks. Hannah en Tessa kregen de taken van de nummer 6 op zich, waarbij Linn en Joelle voorin aan het werk mochten gaan als de 10’en. Merel mocht beginnen als spitta, dat ons elftal compleet maakte. Natuurlijk mogen we onze trainers niet vergeten, Martijn, Kevin en Dennis waren aanwezig om ons die 3 punten te laten behalen. Nu beginnen we dan echt over de wedstrijd te praten, waar ik het kort en krachtig over zal houden. De kleine details kunnen namelijk makkelijk terug worden gevonden, want Loosdrecht had immers bedacht, zonder enige kortsluiting naar ons toe, om de hele wedstrijd te filmen met lijp hoge camera gadgets. Dus, bij gewenste details kunt u hen contacteren en vragen naar het beeldmateriaal.

Disclaimer; De eerste helft bleef het 0-0. Het voelde chaotisch aan en we snapten niet zo goed waarom wij geen grip op de wedstrijd kregen. We hadden afgesproken hoog blok te staan, maar helaas bleek Loosdrecht de overhand te hebben, waardoor we vooral op onze helft bleken te spelen, i.p.v. op die van hen. Her en der kwamen beide partijen soms dichtbij de goal, maar beide keepsters hielden de 0-0. Nina en Jet mochten in de rust gaan warmlopen, waarbij het elftal met de trainers even goed bij elkaar gezeten hebben. Ik weet niet precies wat er in de rust gebeurd, besproken, gegeten of gedronken is, maar de tweede helft zag er stukken beter uit. Met pit begonnen we direct op Loosdrecht hun helft te voetballen, waarbij we strak op de man zaten en veel druk uitoefenden. Vanuit deze druk creëerden wij aanzienlijk meer kansen en maakten we Loosdrecht gek, we wouden graag scoren. In de 67e minuut mochten we dit dan ook waarmaken. Jet kopte de bal vanuit een voorzet omhoog op randje 16, liet ‘m 1 keer stuiteren waarbij ze de bal daarna direct op doel schoot. Dit alles terwijl ze eigenlijk alle tijd van de wereld had, en iedereen in een soort slow motion met spanning afwachtte of de bal nu uiteindelijk linksboven over de keeper in de kruising raakte of niet. Dit was gelukkig het geval, en zo stond Odysseus met een euforisch gevoel op 1-0 voorsprong. We bleven goed doorgaan en zo had Merel nog een kans waarbij ze per ongeluk iets op de keepster doorging. De keepster besloot later uit te stappen, en zo stond er een veldspeelster opeens in het doel van Loosdrecht. Er volgden nog wat kansen, waarbij er door Laura nog bijna gescoord werd, en er door Mees nog een bal op de paal kwam, maar er helaas ook net niet in ging. We bleven strijden en hielden Loosdrecht af met onze sterke verdediging. Indy hield net voor het eindsignaal ook nog net een bal uit het doel, waarbij we dankzij iedereen de 1-0 winst over de streep trokken. Dit belooft veel goeds, en we kijken er met z’n allen naar uit om nog meer punten te pakken deze seizoenshelft!!