Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

De mooiste dag van de week begon afgelopen week voor de dames van Odysseus vrouwen 3 weer vroeg, om 9 uur stond iedereen paraat. Iedereen? Nou bijna iedereen dan, één van de dames was verkeerd gereden en kwam een paar minuutjes later binnenglippen. Met het team compleet en Dennis alleen aan het roer, kon er op tijd met de warming up begonnen worden. Enkele minuten over 10 werd de aftrap genomen door Hercules, onder genot van een zonnetje dat hard werkte om af en toe tussen de wolken door te gluren.

Wat context over de wedstrijd. Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Hercules vrouwen 1 op het programma. Van tevoren wisten wij dat dit een lastige wedstrijd zou worden, ditzelfde team had namelijk enkele weken eerder 8-1 gewonnen van Odysseus vrouwen 2. Echter, Odysseus vrouwen 3 had al enkele ervaring met het parkeren van de bus, en ook op deze mooie zaterdagochtend werd dat met twee man versterking van vrouwen 2 en Jet de eerste helft op goal weer getracht.

Binnen 6 minuten had Hercules de eerste kansen, maar ze waren nog niet trefzeker. Odysseus viel terug in een laag blok en Hercules probeerde hard hierdoorheen te voetballen. Maar ook een verdedigend-staand Odysseus kan kansen creëren, maar ook wij wisten het goal niet te vinden. Na 20 minuten ontstond er dan toch een schotkans voor Hercules. 0-1. Maar de dames van Ody lieten ook nu de kopjes niet hangen, en bleven goed communiceren. Nog geen 5 minuten later werd dit beloond met een kopkans voor Sanne, maar ook dit mocht niet baten. De frustratie liep ondertussen bij Hercules op, dat lage blok vonden ze toch wel erg vervelend. Zo werd er onder andere geschreeuwd “Hij komt er niet uit, er gebeurt niets!” De rest van de eerste helft verliep zonder goals, wel was er nog een goede redding van Jet en enkele vrije trappen, waar het Odysseus helaas niet lukte om het goal te vinden. En zo werd er afgefloten voor de rust met een 0-1 tussenstand.

In de rust werd er even uitgerust, wat gegeten en gedronken en ook gewisseld, niet alleen vanaf de bank, maar ook vond er een keeperswissel plaats. Aanvoerster Sanne mocht zich gaan laten zien op de goal, terwijl Jet haar positie op de 10 innam. De eerste kans in de tweede helft was voor Odysseus die,ondanks de tussenstand, weer met frisse energie aan de tweede helft begon. Maar ook aan de verdedigende kant moest er hard gewerkt worden, Sanne liet zich van haar beste kant zien en ook Britt liet met een sterke verdedigende kopbal zien dat die bal er niet zomaar in ging! Het lage blok en de goede communicatie werden uiteindelijk beloond met een goal van Jeroen (eerder ook wel bekend onder de naam Anouck). Het stond 1-1 en er kon nog van alles gebeuren. In de 60e minuut vond er een driedubbele wissel plaats, en mochten drie frisse spelers het laten zien. Ook dit werd goed opgepakt. Maar toch viel enkele tijd hierna de 1-2, na een zwakke terugspeelbal die nog net werd weggewerkt. Want helaas kunnen weggewerkte ballen ook weer terugkomen, en dat is helemaal vervelend als de keeper nog uit het doel is. Het lage blok bleef ook hierna goed functioneren, maar onder de tijdsdruk werden er toch wel steeds meer momenten gezocht om wat hoger druk te zetten.Er werd nog een laatste wissel uitgevoerd en ook Sanne moest nog een paar keer in actie komen, maar uiteindelijk werd er afgefloten met een 1-2 stand. Weer geen drie punten, maar er kan wel gesproken worden van een stijgende lijn. Op deze mooie zaterdagmorgen heeft Odysseus vrouwen 3 laten zien dat ze ook tegen lastige tegenstanders zich niet zomaar gewonnen geven en dat je met goed communiceren heel ver komt. Hoewel verliezen altijd zuur is, klonken er na de wedstrijd ook veel positieve geluiden op uit de groep. Een klein beetje trots op deze wedstrijd mogen wij ondanks de eindstand wel zijn. En nu… Op naar een nieuwe week trainen en op naar volgende week zaterdag, waar wij hopelijk de drie punten vanaf Sporting mee naar huis mogen nemen!